Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:12, 29 mar 2019

Do góry
Wiosna w pelni. Mam kilka tui rosnacych jako solidery i zeby pies nie dobiegal do plotu postawilismy takie sciany. Maz robil dziury wiertlem do ziemi,pierwsza burze przetrwaly. Narazie ziemia tam miekka, ale jak stwardnieje, to powinny byc stabilne. Najwyzej je podbetonuje

A moje psisko przekroczylo wlasnie 30 kg.Mam nadzieje, ze juz przystopuje

Zrobilam tez takie kolumny. Narazie stoja by zszarzec, nabrac patyny. Dopiero w lecie znajde im docelowe miejsce-we trojke

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:05, 29 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Z nowości..szezląg ogrodowy

Nowość rewelacyjna Pasuje do ogrodu idealnie Przeraziłaś mnie info o gąsienicach. Idę dziś na przegląd...
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:03, 29 mar 2019

Do góry
kasiek napisał(a)

Strasznie mnie napadło jak zobaczylam ofertę Obisia
Na przód altany poszły żarnowce, na boki rh

Nie poznam ogrodu jak w końcu na tę kawkę kiedyś dojadę Podoba mi się wszystko, a pomysł na jacuzzi rewelacja!!! Jedynie te żarnowce przemyśl jak Sylwia pisze, ładne są młode sadzonki wiosną. Przerabiałam je kiedyś i zrezygnowałam z posiadania, bo im starsze tym bardziej straszą. Nie mam pomysłu co w zamian, ale coś co cały rok byłoby dekoracyjne ponieważ to miejsce jest mocno widoczne.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:56, 29 mar 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Nie wiem do kiedy takie akrobacje będziemy robić Na pewno za kilka lat nikt z nas nie wejdzie na pergole. Em dzisiaj na pokazach cyrkowych Ku przestrodze

Ja dzisiaj też cały dzień walczyłam min. z moimi " starymi" tujami. EM nawet fotkę mi zrobił, ale nie na drabinie, bo jak na drabinie jestem to mnie trzyma, tzn. drabinę Dla tych o BHP dbają dowód obrazkowy, że mam nawet założone okularki ochronne

My w zeszłym roku tak walczyliśmy ze świerkami. W tujach będziecie mieć fajniejszy efekt, z pewnością ładnie się zagęszczą. Pytanie tylko jak walczyć, gdy będą wyższe... Mój syn w sobotę skakał po brzozach, ale matka dostała takiej histerii, że zrezygnowali z podcinania
Nad dosadzeniami dalej dumam, to już drugi rok, masakra z moją decyzyjnością. Sto razy lepiej nową rabatę tworzyć niż starocie ratować
Na razie ratuję moją rękę i od soboty nic nie robię. Po stożki pojechałam z rana ale zawróciłam, bo nie byłam w stanie kierować. Ręka trochę odpoczęła, albo leki w końcu zaczęły działać i we wtorek pojechałam po te cisy. Nie zajechałam do ciebie bo Dawid znów walczył w MORDzie Dzisiaj po południu spróbuję w końcu coś ogrodniczo podziałać. Jak się uda to złożę raport foto
Ogród z wilkiem zamkn. 07:52, 29 mar 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Magdo mam nadziję, że się nie obrazisz ale poprosiłam Bożenkę, żeby zerknęła- może rozpozna. Zauroczył mnie ten rodek i też takiego kcem.

Aniu pewnie -nie ma problemu ja po prostu nie przywiązuję uwagi do nazw i pewnie temu nie zapamiętuję

Rododendronowy ogród II. 07:46, 29 mar 2019

Do góry
Bożenko mam ogromną prośbę- jakbyś mogła to zerknij proszę do wątku Magdy- może uda ci się rozpoznać co to za piękność. Bardzo zaciekawił mnie ten rododendron.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7673-ogrod-z-wilkiem?page=659#post_8

Co to za białe kwiatuchy? Podobne do zawilcy, ale fajne, niskopodłogowe.

Gil super. U mnie tylko dwa razy widziałam i to na terenie dzikim. Może kiedyś zawitają do karmnika.

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:46, 29 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)

głogownik Red Robin daje czadu, uwielbiam go

Głogownik piękny, nie pamiętam jego kwiatów...białe czy niebieskie?
Ten Twój motyl to jest dopiero czadowy
To u mnie ćma już odpala
Samotnia pod lasem 07:45, 29 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Róże uwielbiają próchnicę, obornik spróchniały na wierzchu, wyściółkowane grubo. Żwir to nie jest świat dla róż

Danusia jak na Szefową przystało, weszła, wybiła z głowy głupi pomysł i wyszła A poważnie to mam dość sporo róż posadzonych jak książka mówi, ale zmieniła się koncepcja pewnego miejsca i tak rozmyślałem nad żwirowym wariantem

Chodzi o miejsce z basenem, którego już nie będzie. Piasek zastąpi żwir i będzie tam miejsce na palenisko w misie, ławeczki itd Będzie jeszcze przedłużone o jedna pergolę i kolejne róże, stąd pytanie czy całość mogła być żwirowa. Ale jak widać nie jest to dobry pomysł ...

Ogród z wilkiem zamkn. 07:45, 29 mar 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Magdo to rodek czy azalia? Fajny, gęsty, z masą pączków- widać, że pasuje mu u ciebie.

Aniu chyba rodek tylko oczywiście nie pamiętam nazwy -skleroza

na tej skarpie mam azalie ,rodki ,miniaturowe azalki ,trochę wrzosów -ogólnie misz-masz

Ogród z wilkiem zamkn. 07:38, 29 mar 2019

Do góry
effka napisał(a)
Piękny rodek, ma liście w oryginalnym kolorze, czy tak na zdjęciu wyszło?

Ewa taki ma kolor później jest zielony ,ale od jesieni do wiosny właśnie taki

Ogród z wilkiem zamkn. 07:37, 29 mar 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Madzia rododendron Ci już kwitnie?? Tak sam z siebie?
No proszę..

U mnie ziemia liściowa jakoś też nie chce się robić, już 2 lata.. ciekawe nie?

Aguś tak sam z siebie zaczyna kwitnąć ,a pozostałe też mają sporo pąków

Ogród z wilkiem zamkn. 07:35, 29 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

\Rodki w marcu...nie może być.....

a jednak już za chwilkę cały rozkwitnie

Madzia jakie szczuropodobne zwierzaki jak Ty masz luzem biegającego psa, przecież utłucze, to ja nie mam tam takiego stróżą, a wszystkie resztki w kompost idą i szczurów nie mam

Sylwuś tam sama nie biega jeszcze płot przeszkadza ….

a szczurów się boję i brzydzę

Co do kompostowanej darni....pamiętasz jak to oczko koło gunnery kopaliśmy?
Cała trawa obok ułożona zielonym do dołu pryzma powstała, zasypaliśmy cienka warstwą ziemi i lekko podlaliśmy, po tygodniu , albo i kródej posadziłam na tym rośliny i zasypaliśmy kamykiem rzecznym, przerobiło sie samo w ciągu pół roku, a roślinki miały w korzeń ciepło rosły jak na drożdżach

to też dobry pomysł -jeszcze tej darni mam trochę do zdarcia ,to tak zrobię -poukładam trawą do dołu i zasypię
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:01, 29 mar 2019

Do góry
dla Ani /grreen/ Mayesty

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 06:51, 29 mar 2019

Do góry
Kasiu mój Percy Wiseman
Rododendronowy ogród II. 06:12, 29 mar 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Mam niedosyt łączkowych fotek Dobrze, że zajrzałam, pryskać co 4 dni, zakodowane

Łączki krokusowe sie skończyły , tylko mocno spóźnione kwitna, tez mi żal.
Ptasi gaj 06:04, 29 mar 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu napisalam tez do Mazana jak zobaczylam ze jest i jesz ze tej Twojej Wejmutki dokladnie zobaczylam. Polalam bo zobacz nizej zaraz pokaze bo sa na telefonie foty przeskakuje z tabletu na telefon i to trwa szukanie.

Popryskalam dzisiaj topsinem tego rodka zobaczymy co Mazan powie.

Widzisz ma takie czerniejące pąki kwiatowe. Szkoda taki ładny był będę ratować. Już jednego drapaka uratowałam z fytoftorozy. W zeszłym roku przygielam jednego pedagogika może puści korzenie.

Zdjęcia pąków są mało dokładne ale myśle ze z tych pąków nic juz nie bedzie. Moim zdaniem latem zaatakował je skoczek różanecznikowy a teraz w jego następstwie grzyb sadzak, nic z nich nie bedzie , ja bym je oberwała a w sierpniu opryskaj pąki jakimkolwiek środkiem na owady, kilkukrotnie i przez dwa trzy lata bo skoczek może go atakowac co rok.

Tu nieco niżej o nim pisze.
https://fajnyogrod.pl/porady/choroby-rododendronow-co-warto-wiedziec-jak-leczyc_rosliny-ogrodowe/

Liscie w Twoim rh sa opuszczone , na razie bywają przymrozki i to jego ochrona przed nimi ale teraz trzeba go podlac a później jesli nadal bedzie miał jasny kolor to opryskaj mieszanką dolistna i oczywiscie daj nawóz doglebowy dla rh.
Dwa ogrody 05:42, 29 mar 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Haniu,

cosik, co dostałam prawdopodobnie od Bogdzi

Pewnie ze ode mnie-to psiząb.
...uDany ogród 05:39, 29 mar 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Piękna inspiracja na warzywnik. Tylko ja bym zrobiła co najmniej 2 razy wyższe skrzynie. To z powodu bolącego podczas grzebania w skrzyniach kręgosłupa. Abisynka, boski pomysł.

A Cubanę mają w ofercie w Rosarium. Tylko zdjęcie hm, podrasowane kolory.

Kasiu dziękuję!
To do ustalenia, myślę, że skrzynie będą podobne do tych które już stoją, bo ich nie likwiduję. Pomaluję je tylko i dostana zwieńczenia z desek i takie ozdobne kulki. Zakochałam się w tym wykończeniu To będzie wielki kompleks warzywny, przynajmniej taka mam nadzieję. Jeszcze się zastanawiam nad ścieżkami wewnątrz, czy z kamienia czy z cegły jak na całości . Pomyślę, bo z jednej strony coś bym urozmaiciła , a z drugiej taka jednolitość wprowadza wizualny ład i porządek. Mam jeszcze trochę czasu
Abisynka to moje marzenie, z poprzedniej działki nie zabrałam i wywieźli na złom. Teraz poszukuję kolejną już wiem jak ma wyglądać

Później zerknę, może jeszcze coś zamówię. Chociaż M zrobił listę zakupową, a na niej piasek, cement, żwir, druty zbrojeniowe...to teraz najważniejsze
Róże mogą przecież poczekać

Pozdrawiam w piąteczek!!
...uDany ogród 05:31, 29 mar 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Coraz piękniej
Świetny Wawrzynik . Suuper ponysl

Aniu wiosna się rozkręca na całego Zaraz będzie zielono
Muszę wreszcie zrobić zaplecze, bo aż wstyd. Żeby do tego dojść trzeba było zrobić wycinkę, a później posprzątać . To zajęło sporo czasu, ale widać światełko w tunelu
Mam nadzieję , że teraz już robota pójdzie sprawniej

Czekam na zieleń to zmieni zupełnie przestrzeń

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:27, 29 mar 2019

Do góry

Pierwsza rzecz za którą się zabiorę jak skończe porzadki na ogrodzie to przygotowanie mojego nowego rozsadnika
W listopadzie dorwałam panów którzy robili nam drogę hahahahahahahaha i zaprosiłam na mini fuchę. Miałam 4 wolne przęsła które zostały z ogrodzenia, odgrodziłam nimi boisko. W listopadzie zerwałam włókninę która tam była, zebrałam żwir. Teraz zostało mi przebranie z chwastów ziemi która tam leży, wyrównanie, położenie pseudo ścieżek z płyt które zostały odratowane z naszych starych obrzeży z zewnątrz działki, dosypać dobrej ziemi i będzie można sadzić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies