Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek warzywny na balkonie 18:45, 27 mar 2019

Do góry
Tak wyglądają róże po cięciu: Maria theresa

Róża na pniu, Ewa ogladnelam wczoraj filmik wstawiony przez ciebie na forum o cięciu róż na pniu. Wprawdzie po niemiecku, ale moja róża nie różni się za dużo od tej przyciętej przez pana ogrodnika:

I na koniec new dawn, róża pnąca. Przyznam że nie sprawdziłam jak ciąć. Zrobiłam to na wyczucie. Prawdopodobnie ich się nie tnie. Będę prowadzić ja w poziomie, zobaczymy

Zaloguj mi ich wszystkich ale jeśli to ma pomóc ...
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:28, 27 mar 2019

Do góry
Aha i obiecałam komuś torf pokazać, chyba Ani z Uroczyska

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:27, 27 mar 2019

Do góry
Szybciutko posadzone
Mój ogrodowy pamiętnik 18:24, 27 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Skończyłaś już z przesadzaniem?...co tam jeszcze ciekawego w tym Obisiu ?

Niestety jeszcze nie sķończyłam i będę dalej przesadzać .
Mini bodziszki muszę przesadzić i jedną różę to na już.
A potem dalej, jak kupię to co mam na liście zakupowej .
A w Obisiu najwięcej róż i rodków. Ale już hortki bukietowe się pojawiły, hibiskusy, lilaki, iglaki i sporo innych roślin.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:24, 27 mar 2019

Do góry
Zakupy rodkowe
Migawki z ogródka 18:21, 27 mar 2019

Do góry
Strat mrozowych nie stwierdziłam.

Wiosennie...

I taką szklarenkę wczoraj sobie sprawiłam.
...uDany ogród 18:14, 27 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W Sochaczewie już widziałam wczoraj zielone wierzby z liśćmi No niemożliwe.
'

Danusiu u nas tez się rozwijają, ale z daleko tylko poświatę na razie widać. Cieszy mnie to bardzo! Nareszcie

Z zielonym nam do twarzy - czyli zaczynamy ogrodową przygodę 17:58, 27 mar 2019

Do góry
Na wiele rzeczy do tej pory nie zwracałam uwagi, aż tu nagle 3 miesiące siedzenia na Ogrodowisku i świadomość ogrodnicza zaczęła mi kiełkować pod kopułą czaszki. Dzięki czemu odkryłam ostatnio rosnące w granicy działki drzewo. Samosiejkę taką. Pojęcia nie mam co to dokładnie, ale ponieważ prezencję ma wyjątkowo nieudaną obstawiam, że jesion. No przykro mi bardzo, ale szpetny jest, jak noc listopadowa, co może bym mu jeszcze wybaczyła, ale zaczęła mnie uwierać myśl, że wyrośnie to to na 40m monstrum i zostanę w kaczym kuprze.
Teoretycznie rośnie u sąsiada (któremu temat zwisa i powiewa)ale myślę, że nie miałabym problemów z uzyskaniem zgody na ciachnięcie jegomościa tu i ówdzie. Tyle tylko, że jegomość ma już jakieś 6m wysokości, od naszej strony chroni go płot, a od strony sąsiada krzaczory. Myślicie że jest sens pchania się w ten kanał i przycięcia go jakoś?

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:51, 27 mar 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I ja kocham te kaliny sztywnolistne. Są piękne u Ciebie w tym zakątku.

Ewcia, cieszy mnie to
Piękne i niewymagające rośliny, dziś to bym miała ich więcej, np na żywopłot, ale cóż

w zlikwidowanym Praktikerze na przecenie kupiłam takie donice, mega wytrzymałe, duże i doskonale w nich zimują hortki wyhodowane z patyków

a Leoś macha Wam ogonkiem

taka niby w zaciekach po deszczu, a potem szara
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:49, 27 mar 2019

Do góry
effka napisał(a)

Irenko, ile on ma lat ten berberys? Toż to prawie małe drzewo.

Wszystkie berberysy u mnie mają 21 lat, są ogromne, część formuję, część podcinam, tylko na wyspie berberysowej nic nie robię. Kłujoki z nich

to wyspa berberysowa, mieszkają w niej wróble
zaczyna bordowieć, pokażę ją jeszcze w sezonie, robi wrażenie
w ogóle to moje 3 wyspy są bezobsługowe, a miałam zero wiedzy wtedy o ogrodzie

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:36, 27 mar 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Zima paskudna na fotach wiec nie będę komentowac. U nas wieczorem i w nocy tez było podobnie ale juz rano zostały tylko ślady na trawnikach. Cóż - takie "zimowe epizody" mogą sie zdarzac, że zacytuje klasyka : sorry! taki mamy klimat.

Z to koty z checią skomentuje. Cudni są - obaj
Czy to jekies rasowe towarzystwo kocie ? Jakie ?
Mnie brakuje mojej dobermanki - Luny po jej odejsciu i w ogóle brakuje mi zwierzaka w domu. Na psa bym sie chyba teraz nie zdecydowała ze względów praktycznych - praca, mama coraz starsz, sąsiedzi zza ściany sie wyprowadzili - nie ma mi kto pomóc w razie wyjazdu a oddawac do hotelu nie chce. Z kotem mysle jest mniej zachodu, nie wiem bo nie miałam.
Twoje cudne
Aż miło popatrzec. Nie psocą ? Nie łażą po blatach w kuchni ? tego bym nie chciała...ale jak to osiągnąc ?
Pozdrawiam

Mamy marzec Małgosiu i w pogodzie wszystko może się zdarzyć. Rankiem nadal było biało i mroźnie.
Te kociaki to mojej córki. Decyzja o zakupie kota tej rasy wymagała wielu zmian w mieszkaniu. Balkon cały zabezpieczony specjalną siatką (góą też) bo to prawdziwe wiewiórki i mogłyby uciec. Spacery tylko w specjalnych szelkach na smyczy.
Wiem Małgosiu jak bardzo brakuje Ci zwierzaka, ale tak szczerze to posiadanie kota tej rasy w Twoim przypadku odradzam.
Na wszystkie pytania i wątpliwości znajdziesz odpowiedź pod załączonym linkiem.
https://www.koty.pl/rasa/kot-somalijski/
Moja sunia bardzo chora, mastocytoma: guzy komórek tucznych. Jest już po dwóch operacjach, rokowania kiepskie ale wciąż walczymy. Za tydzień konsultacja u onkologa i decyzja o dalszym leczeniu. Nawet ogród nie cieszy kiedy ukochane zwierzątko powoli odchodzi.
A między kocurkami miłość kwitnie

Śpiący Ender mnie rozwala

Buziaki Małgoś
...uDany ogród 17:36, 27 mar 2019

Do góry
Byłam dzisiaj tylko na chwilkę w ogrodzie, radzi sobie beze mnie. Wiosna w galopie

...uDany ogród 17:31, 27 mar 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Ale lubię taki różany szał.U Ciebie Danusiu piękne zestawienia z różami.
A zieleń przeważnie bucha na pierwszego kwietnia i mam nadzieję ,że teraz też zdąży

U mnie róż nie jest zbyt dużo, ale nawet pojedyncze sztuki potrafią dać czadu Dziękuję!
Powoli się zieleni, myślę że po 1 kwietnia buchnie zielenią w ogrodzie

Tu Bonica'82

i pomponella

...uDany ogród 17:28, 27 mar 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dana, ja w sprawie żółtego koloru: nie lubię mocnego, bardzo nie lubię, ale ostatnio przekonałam się do pastelowej, takiej rozmytej z białym żółci i delikatnie limonkowej, cytrynowej żółci, jest taka subtelna i nienachalna...
Ogród jak zwykle cudowny.
Słyszałaś o nadchodzących przymrozkach w przyszłym tygodniu? Moja róża 'Eden Rose' dalej pod kołderką...i nie wiem, czy ją już odkryć...

Aguś ja mam z tym kolorem problem, ale mam go w ogrodzie Moim zdaniem aż naddto

żółte lilie

i irysy

U nas pokazują na plusie do +16, ale deszczowo. Moje róże dawno odkryte
...uDany ogród 17:24, 27 mar 2019

Do góry
TAR napisał(a)
Dana masz moze w ogrodzie takie wynalazki jak: styrak japonski albo kasztanek jarzębolistny? interesuje mnie jakie toto ma przyrosty.

Mam Styraka, kasztanka nie .
Styrak w zeszłym roku urósł mi jakieś 15 cm, ogólnie wolno rośnie. Ale pięknie kwitnie. Mam różowego.

Tu w fazie pąków

W ogródku emerytki 17:23, 27 mar 2019

Do góry
Posadziłam wreszcie wszystkie bratki, bo choć było zimno, ale nie wiało i nie padało.

Przycięłam mrozy, przetrzymały drugą zimę.

To najwcześniejsze tulipany.
...uDany ogród 17:20, 27 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Balerina wpadła mi w oko i ta Cubana też jest cudowna

Aguś Balerina warta uwagi. Na Cubanę też patrzę łaskawym okiem

Pomponellę tez bardzo lubię

W ogródku emerytki 17:18, 27 mar 2019

Do góry
Aniu, będzie dobroci jeśli wszystko wykiełkuje, liczę na to
Dzisiaj wysiałam jeszcze margerytkę jednoroczną i gomphrenę i trochę poprzestawiałam wszystko na parapecie.
...uDany ogród 17:18, 27 mar 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Miło, że ci się podoba moja kompozycja. Zależało mi na gęstwie kwiatów i chyba się udało. W tym roku dosadzę szałwie, przetaczniki i może coś jeszcze między krzewami. Na brzegu od bardziej słonecznej strony także mam lawendy Wygląda, że tylko kolory lubimy inne

Nieustannie podziwiam twoje dokonania rabatowe. Wręcz delektuję się ich urodą. Super ci to wychodzi

Kasiu bardzo się udało
ja też lubię taki gęsty busz kwietny. Ciągle dążę żeby w każdym miejscu było bujnie, ale to trwa...
No i dobrze, że lubimy różne kolory chociaż jest różnorodnie
Dziękuję bardzo, cieszę się że podobają Ci się moje rabaty!

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:00, 27 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Kradnę to i mnie już nie ma. Śladów nie zostawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies