Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Kasia_CS 14:30, 24 maj 2019

wiklasia napisał(a)
Ja dzięki Aprilkowi na anafalisy poluję

haha, a ja nawet dzięki zdjęciom ogrodu Aprilka u Anuli to już je ostatnio upolowalam, ale nie wiem czy taką odmianę

O rety, a ja znów do Skubianki bym chciała, bo mu się umyśliło kilka rzeczy.. ech...
UrsaMaior 15:06, 24 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Iza, czy za tym Eskimo, te amarantowe kolosy to moje subtelne Thekle z brzozowej???

Hahha po prawej Thekle, po lewej zawsze zapomnę nazwy... szlag, muszę karteczki poszukać. Thekle są cudowne, kocham je
UrsaMaior 15:11, 24 maj 2019

malgol napisał(a)
Iza, fajny ten rodekU mnie tez w tym roku w większości mniej kwiatów mają niż w ubiegłym sezonie.Ja to kładę na karb suchego lata.Pewnie nie dały rady wytworzyć dużo pąków.

Śliczny! Czekałam, czekałam i w końcu są kwiaty On jest u mnie dopiero drugi (czy trzeci?) sezon, te stare sztuki są zapączkowane w porządku. Może i Eskimo się poprawi jak podrośnie.

UrsaMaior 15:13, 24 maj 2019

malgol napisał(a)

No i chcę się pochwalić ,że zanabyłam drogą kupna Palibina
Myslisz,że mogę go posadzić przed Budleją Dawida czy raczej za?Jak toto duże rośnie? mój nie jest na pniu ...

Brawo! Fotka jest? Ja bym ich razem nie sadziła...Docelowo jakieś 1,5 m. Koniecznie sadź tak, żeby wąchać, choć akurat w jego przypadku nie trzeba nawet blisko podchodzić Szukaj jeszcze miejscówki dla Miss Kim.
UrsaMaior 15:14, 24 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)

O rety, a ja znów do Skubianki bym chciała, bo mu się umyśliło kilka rzeczy.. ech...

Noooo...znalazłam dziś fotkę z zeszłego roku, wyjechałyśmy wtedy z Anką jej wielkim autem zawalonym towarem całkowicie
April 16:28, 24 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)

haha, a ja nawet dzięki zdjęciom ogrodu Aprilka u Anuli to już je ostatnio upolowalam, ale nie wiem czy taką odmianę

Kasiu, było powiedzieć to bym ci ukopała. On szybko się rozrasta. To anafalis trójnerwowy, jest bardziej zwarty i ładniejszy niż anafalis perłowy, którego też mam.
Przypomnij mi się, jak się gdzieś będziemy widzieć to ci dam.
April 16:30, 24 maj 2019

jolanka napisał(a)
Pytanie do drugiej Joli:
Jakich Gardencośtam oglądasz? Gdzie to?

Gardener'sów oglądam na kanale Domo, Cyfra+. W czwartki od 21.30 lecą po dwa odcinki z dziewiątego sezonu. Prowadzi Monty Don
Kasia_CS 17:44, 24 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)

Noooo...znalazłam dziś fotkę z zeszłego roku, wyjechałyśmy wtedy z Anką jej wielkim autem zawalonym towarem całkowicie

Ja pamiętam, że samochód jednej czy drugiej to zawsze na fotach zwalony roślinami

Kasia_CS 17:48, 24 maj 2019

April napisał(a)

Kasiu, było powiedzieć to bym ci ukopała. On szybko się rozrasta. To anafalis trójnerwowy, jest bardziej zwarty i ładniejszy niż anafalis perłowy, którego też mam.
Przypomnij mi się, jak się gdzieś będziemy widzieć to ci dam.

Aaaa no widzisz, a ja kupiłam właśnie trójnerwowego w odmianie Sommerschnee.. podobny do Twojego? A może ten sam? Podzieliłam już 2 sadzonki na 6 i ciekawa jestem czy będzie się komponował z Pashminą - bo właśnie ją nim obsadziłam
April 18:18, 24 maj 2019

Nie wiem jaką mam odmianę anafalisa ale wygląda identycznie
Boję się tylko czy nie zje Pashminy...