Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 15:51, 16 maj 2019

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Powiem ci szczerze, że ładne zdjęcia robisz. Ta azalia (bo to jest azalia) to mnie urzekła.

A April nie ma wątku bo stwierdziła, że czasu niema. Co jak co ale to racja - trzeba mieć na własny watek czasu, aby go prowadzić.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:32, 16 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dziękuję za nazw trawy .
Rodak ciekawy masz .jasniejacy też ładny.
Ja czekam na pierwsze kwitnienia 1 mojego. Drugiego znam.
I 1 azalia też pierwszy raz będzie u mnie kwitla

Dziś juz rodek wygląda tak

Za drzwiami do ogrodu... 15:30, 16 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ok fanie, jak sama bee pamiętać.
Pięknie już w w ogrodzie .I coraz piękniej będzie.
Ladnie żarnowiec kwitnie.Nic ci nie podmarza ??

Aniu,żarnowce na wszelki wypadek opatulam na zimę.I na razie nie przymarza.Mam jeszcze bordowego i ten mimo okręcania,którejś zimy przymarzł i nie zakwitł ,ale odbił i teraz będą kwiatki ,ale on jakiś późniejszy
W ogrodzie robi się coraz ładniej i ciesze się ,że nie tylko mnie się podoba.Ale ciągle pracuję nad tym A swoja drogą więcej kwitnień ,to i bardziej cieszy Wszystko ładnie się z roku na rok rozrasta.A teraz bujne po obfitym deszczu.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:28, 16 maj 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Ewuś pobiegłam mojego wiąza sftografować. Policzyłam że ma 14 lat. Przez kilka lat był systematycznie przycinany, ale i tak jest duży. Obok rośnie Pissardi. Po latach gryzą mi się ze sobą. Wiąz faktycznie pasuje na solitera. Jego liście są specyficzne...

Co do przesadzania, zawsze przesadzałam na wariata, kiedy mi się wymyśliło. Większość przeżyła. Ale ważne jest wykopanie z jak największą ilością ziemi. Mówią, żeby podlewać przed przesadzaniem, ja wolę bardziej suchą bryłę.

Iwonko, bardzo Ci dziękuję za to zdjęcie. Jak myślisz jaką ma szerokość? Przepiękny, ja je uwielbiam!
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:25, 16 maj 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Bo szczerze na tego wiąza to miejsca mało jak się rozrośnie
Najlepiej przesadzać jak nie ma lisci...a teraz jeszcze podają upały,więc nie wiem...

Ewuś pobiegłam mojego wiąza sftografować. Policzyłam że ma 14 lat. Przez kilka lat był systematycznie przycinany, ale i tak jest duży. Obok rośnie Pissardi. Po latach gryzą mi się ze sobą. Wiąz faktycznie pasuje na solitera. Jego liście są specyficzne...

Co do przesadzania, zawsze przesadzałam na wariata, kiedy mi się wymyśliło. Większość przeżyła. Ale ważne jest wykopanie z jak największą ilością ziemi. Mówią, żeby podlewać przed przesadzaniem, ja wolę bardziej suchą bryłę.
Podmiejski ogródek 15:25, 16 maj 2019

Do góry
moje tak wygladały 6 pazdziernika

na stowe macie jakies GMO
Podmiejski ogródek 15:18, 16 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

A jeszcze wracając do hortensji, to znalazłam to zdjęcie i od razu przypomniało mi się, co mnie denerwowało w limkach i dlaczego szukałam zamiennika.

Czy Wasze też tak dziwacznie kwitną?

nie, moje rowno sie przebarwiaja i dosc pozno. z jakiego miesiaca ta fota? taki roz u moich to na poczatku jesieni dopiero

Podmiejski ogródek 15:14, 16 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

W sensie, że mają i białe i ukolorowione kwiatostany jednocześnie? A wiesz, że nie pamiętam? To by chyba znaczyło, że nie miałam takich atrakcji u swoich.
Podmiejski ogródek 15:08, 16 maj 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Na zawał zejdę przez was. Ja się mocno nie spinałam bo czasu mi zabrakło ;(

Jeśli chciałaś pocieszyć Anię, to Ci się chyba nie udało
Twój ogródek wyglądał, jakbyś z lupą i pęsetką po nim chodziła

Ja też w tym roku wyjątkowo wcześnie zaczęłam sezon (co się zresztą na nas zemściło, bo za bardzo się pośpieszyliśmy z wertykulacją trawy), za to teraz mam przestój, a w maju zawsze było mnóstwo roboty

A jeszcze wracając do hortensji, to znalazłam to zdjęcie i od razu przypomniało mi się, co mnie denerwowało w limkach i dlaczego szukałam zamiennika.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:58, 16 maj 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Ja bym tego wiąza przesadziła tam co pisałaś...świdośliwa byłaby fajna
Nie wiem czy Ci wszystko wejdzie i żywopłocik,trawki,kulki...hmm

Ok, czyli wiąz idzie na inna rabatę, posadzę ekran z cisa, świdośliwę lamarcką i klona Golden Globe. A niższe piętrp, czyli kulki i trawki w zależności od tego ile miejsca wystarczy.

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 14:53, 16 maj 2019

Do góry
no i oczywiście wykrakałam, buki zaatakowane - chyba mszyca mi się wydaje, ale do tej pory miałam tylko czarną na umbrach, a tu biała. Listki dzisiaj zaczęły zwijać i jakieś takie niewyrazne są, więc zaczęłam się przyglądać, a tu baaach... masakra. Zobaczcie, czy to na pewno mszyca? Czym najlepiej opryskać?

wydaje mi się, że to chyba już któreś pokolenie przyczajone w pąkach i dlatego pan ze szkółki wyprzedawał co robić? zbierać biedronki
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 14:46, 16 maj 2019

Do góry
Dzień dobry,
W zeszłym Październiku posadziłem kilkanaście Thuj Szamaragd. Ziemia 3.5-5.5 (edit. tu mam wątpliwości, bo nie pamiętam jaką ziemię kupowałem pod sadzonki ...)

Niestety, niektóre thuje brązowieją bądź czarnieją. Czy ktoś ma pomysł dlaczego? W tym roku poza podlewanie niczym nie nawoziłem.

Podsyłam zdjęcia jak wyglądają gałązki obecnie.
Na Agrowłókninie jest warstwa kory.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:29, 16 maj 2019

Do góry

Tu wersja z jednym drzewkiem. Zapomniałam dorysować ekran cisowy z trzech stron kominka ale załóżmy, że tam jest
Ogród na glinie 14:24, 16 maj 2019

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 14:15, 16 maj 2019

Do góry
Jeszcze Wam pokażę co może pojawić się na sosnach... nie wiem czy to dobrze widać...

Oglądałam sobie filmik o szkodnikach jakie teraz się pojawiły i że takie glizdy zżarły pół krzaka kosodrzewiny, dosłownie ogołociły pędy z igieł. Poszłam w deszczu zobaczyć u siebie bo jakoś młode przyrosty zaczęły przysychać, patrzę a tu te same robale! dobrze że miałam jakieś resztki oprysku na mszyce, w przerwie deszczowej opryskałam i na szczęście zadziałało, ale było moje zdziwienie, że sosny mogą być doszczętnie zjedzone. U mnie nie zdążyły zeżreć zbyt dużo ale kurcze no wkurzyłabym się gdybym zobaczyła łyse patyki.
także obserwujcie swoje.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:03, 16 maj 2019

Do góry
polinka napisał(a)
W drugim ogrodzie trawy szaleją

Rozplenica LadyU i Ice Dance.

S.jesienna z szałwia i Morning Light z hakonechloa

az nie chce sie wierzyc, juz takie trawy??? matko jedyna czym je karmisz, u mnie ledwo co zielone widac. a moze ty mieszkasz w jakiejs strefie cieplarnianej
przy twojej moja zielenina w powijakach, jakis miesiac do tyłu a po ostatnich przymrozkach nawet 1,5 miesiaca
Malwowy ogród 13:58, 16 maj 2019

Do góry
Maki zawsze lubiłam. Przyciągają moją uwagę. Znalazłam takie zdjęcie
Pamiętajcie o ogrodach 13:53, 16 maj 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Tak po tej poezji wnioskuję, że Tobie melisa nie potrzebna

Czas tamaryszków, choc w moich okolicach ich raczej nie widuję.
Pokaż go w całości.

Niestety Dario powiedzmy, że sama melisa niestety już nie wystarcza.

to zdjęcie sprzed opadów bo teraz to on smutny jest
Podmiejski ogród Cataliny 13:52, 16 maj 2019

Do góry
Jestem, jestem. Zaginęłam w domu, tzn przez zimę tworzyłam domową dżunglę. Wracam powoli z pracami na ogród, ale zimno nie zachęca do jakiejkolwiek pracy. Magnolia w tym roku długo pąki trzymała, a jak już je otworzyła to wiatr je strącił. Róże żyją, jedne lepiej, drugie gorzej. Parę tylko zdjęć jak do tej pory zrobiłam. A widzę Kasiu, że Ty ostro działasz u siebie, super efekty.

mrokasia napisał(a)
A Ty gdzieś przepadła???
Pokazałabyś swoją magnolię, masz się czym pochwalić, oj masz . Wszystkim kapcie pospadają .
Jak róże przezimowały?
.
Malwowy ogród 13:46, 16 maj 2019

Do góry
Właśnie te maki przesadzam teraz w różne miejsca.

Dostałam od koleżanki nasionka i od kilku tat ciągle są w moim ogrodzie. Na wiosnę znajduję siewki i zbieram. Są piękne mają jedną wadę, kwitną króciutko.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies