Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:09, 24 kwi 2016

Do góry
Dodam jeszcze - nie skupiaj się na brzydocie płotu, zrób wszystko aby wzrok zwrócić uwagę na coś ładniejszego. czyli na Twój ogród. Upiększ swój ogród, nie lamentuj nad płotem. To szybko można zmienić

Posadź rośliny, aby płot zasłoniły i to będzie najlepsze wyjście, i najładniejsze.

Inspiracji masz w ładnych ogrodach ogrodowiczan mnóstwo.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:09, 24 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Z donic, jeden z ziemi, bo mocny cień spowodował że stracił liście z jednej strony. To normalne w takiej ciasnocie.

Pokazuję straty, żebyście mieli świadomość że ogród bukszpanowy nie jest wieczny w ciasnym i cienistym ogrodzie i że wiele pracy i kosztów was czeka.

Dlatego ja za bardzo w te donice nie wierze,co w ziemi to w ziemi.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:07, 24 kwi 2016

Do góry
Taki był post:

Nie maluj na biało, tylko pogorszysz sprawę

Będzie jeszcze bardziej widoczny, a w dodatku farba zacznie odłazić zrobią się plamy...wyobraź sobie taką sytuację.

Skup się na karmieniu bluszczu żeby lepiej rósł, przywiązuj aby mu pomóc we wspinaniu się, Ja tak robiłam na początku, Bluszcze są malutkie, co kilka metrów dosadź wyższe bluszcze, zainwestuj.

Podlewaj aby miał wilgoć, co trzy tygodnie podlej dolistnie Florovitem w płynie. Ruszy z kopyta.
Popatrz jak rósł mój bluszcz na murze i jak teraz wygląda.

Rabata jest za słabo przygotowana, chwasty, brak ściółki (daj kompost w pobliżu bluszczu). Rabata szpeci na równi z bluszczem. Dosadź hortensje bukietowe pod murem, zapełnią to miejsce kwieciem, wypiel i dbaj aby nie było gorsze od muru sąsiada

Skoś trawnik, zrób kancik przy desce.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:06, 24 kwi 2016

Do góry
Mam nową publikację w Werandzie - o pnączach kwitnących.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:05, 24 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Z donic, jeden z ziemi, bo mocny cień spowodował że stracił liście z jednej strony. To normalne w takiej ciasnocie.

Pokazuję straty, żebyście mieli świadomość że ogród bukszpanowy nie jest wieczny w ciasnym i cienistym ogrodzie i że wiele pracy i kosztów was czeka.

chciałam napisać (dwa razy to kasowałam), że wyczuwam ton narzekania a to pase
ale trudno się nie smucić jak takie szkody są... mój stożek z donicy po dwóch latach też do wywalenia...

nooooo ale cebulowe wiaderka BOOOOSKIE!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:04, 24 kwi 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Danusiu tulipany cudowne Rzeczywiście te jasnoróżowe z ciemną łodygą są wyjątkowe- jak się nazywają ?
O stratach nie chcę nawet mówić. Smutno.
Ucieszył mnie widok Kropki, bardzo mnie ucieszył
Macham i życzę pięknej niedzieli

Kropka obchodzi w tym miesiacu 18+tkę czyli psie 84-85. To wiekowa "damulka".
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:01, 24 kwi 2016

Do góry
Odpowiedziałąm na ten temat

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1888-jak-zagospodarowac-mur?page=3

dodałam też poradę, jak sprawić aby to miejsce było łądniejsze
Wyrozumiałość jest, trzeba tylko porady dobrze odbierać skoro zwracasz się o poradę, to udzielam
Wysłałam także na pw info o pzreniesieniu postu do innego wątku o godz 8:14
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 09:47, 24 kwi 2016

Do góry
Wygląda na ogórek, może sąsiad przerzuca zgniłe ogórki do was?
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 09:05, 24 kwi 2016

Do góry
Nie można już zaradzić, one umierają, przeszły już pewną granicę, gdzie nie da się odwrócić skutków przesuszenia. Podlanie już nic nie pomoże.
Najlepsza tuja (Thuja) na żywopłot 09:00, 24 kwi 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Przycinanie - cięcie tui

Takich nie kupuj, nie warto wspomagać dziadostwa i potem mieć kłopot. Pojedź do szkółki i wybierz ładne.

A tak w ogóle to najgorsza tuja.
Tuje od strony północnej (cień, półcień) 08:53, 24 kwi 2016

Do góry
Z cieniem to trudna sprawa, tuja będzie się z powodu braku światła ogałacać,tak jak u mnie. Mam problem bo od dołu już nie mają moje żywopłoty gałęzi.

Trujący cis - posadź odmianę Hilli, nie ma owoców, a igieł to dzieci w zasadzie nie jedzą.
Żywopłot z roślin w donicach 08:51, 24 kwi 2016

Do góry
Tutaj nie ma co przekonywać, bo nie ma co doradzać warunki do uprawy wysokich drzew czy nawet żywotników na dłuższą metę są niemożliwe Pokaż zdjęcie tego miejsca. Może da się coś wsadzić w grunt?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:48, 24 kwi 2016

Do góry
Kiedyś w Mai w ogrodzie powiedziałąm, że jak wypadnie to ja się nawet cieszę, bo mam miejsce na nowe rośliny Ale w tym wypadku akurat pozostaję przy bukszpanach
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:37, 24 kwi 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

Te bukszpany przemarznięte to wszystkie są z donic czy też z ziemi ??

Metamorfozy ogrodowe 08:31, 24 kwi 2016

Do góry
Jurus napisał(a)
Ciężko tu dogodzić wszystkim .. myślałem że ten wątek jest do publikowania zdjęć a nie do durnych komentarzy .Mata się nie podoba ..zdjęcia ze złego ujęcia. . Od trzymania forum w ryzach jest Admin a nie ludzie Twojego pokroju.

Watek nazywa się METAMORFOZY I nie jest do publikowania zdjęć (każdych) tylko metamorfoz

Co te jest metamorfoza? w skrócie zmiana, chyba na lepsze?

Nie masz racji Jurus, ten wątek jest do publikowania przed i po, konkretne ujęcia, jedno miejsce, przed i po, ale nie do prezentowania chwastowiska z uśmiechem w tle, ja bym się tym nie chwaliła.

Popieram Skarabeusza i każde słowo Tomka Grochowskiego (poza moją awersją do sosen), dały mi się one we znaki i mam prawo wybrać inne drzewo iglaste, nie muszę sadzić sosen : Jeśli są, zwłaszcza okazałe - nic nie mam do nich, poza tym, że nie ma trawnika pod sosnami jeśli klienci sami dbają.

A co do maty, moje zdanie na jej temat każdy zna.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:29, 24 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wczoraj

Piękne tulipany mowe mi odjęło,z powodu strat również
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:27, 24 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj zastała nas noc, pomimo pomocy Staśka po zakończeniu pracy, nie udało nam się dokończyć, ale za to urosła na podjeździe góra śmieci, czyli zmarzniętych bukszpanów. Żeby się nie smucić, zobaczyłam prześliczne tulipany - to te jasnoróżowe z ciemnymi łodygami.

Te bukszpany przemarznięte to wszystkie są z donic czy też z ziemi ??
A tuż ponad strugą, co wije się kręta... 08:22, 24 kwi 2016

Do góry
U nas ten ogród ma wizytówkę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3042-wizytowka-moj-swiat

Polecam też zdjęcia z mojego artykułu

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/444-strumienie-muzyka-natury

Jak zagospodarować mur? 08:18, 24 kwi 2016

Do góry
Nie maluj na biało, tylko pogorszysz sprawę

Będzie jeszcze bardziej widoczny, a w dodatku farba zacznie odłazić zrobią się plamy...wyobraź sobie taką sytuację.

Skup się na karmieniu bluszczu żeby lepiej rósł, przywiązuj aby mu pomóc we wspinaniu się, Ja tak robiłam na początku, Bluszcze są malutkie, co kilka metrów dosadź wyższe bluszcze, zainwestuj.

Podlewaj aby miał wilgoć, co trzy tygodnie podlej dolistnie Florovitem w płynie. Ruszy z kopyta.
Popatrz jak rósł mój bluszcz na murze i jak teraz wygląda.

Rabata jest za słabo przygotowana, chwasty, brak ściółki (daj kompost w pobliżu bluszczu). Rabata szpeci na równi z bluszczem. Dosadź hortensje bukietowe pod murem, zapełnią to miejsce kwieciem, wypiel i dbaj aby nie było gorsze od muru sąsiada

Skoś trawnik, zrób kancik przy desce.
Nawożenie, zasilanie trawnika 08:11, 24 kwi 2016

Do góry
Tu gdzie żółtawe miejsca za mało nawozu. Przyczyna: nierównomierne rozsypanie nawozu. Zaopatrz się w dobry siewnik i siej uważnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies