Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 10:06, 24 kwi 2016

Mam nową publikację w Werandzie - o pnączach kwitnących.

Instagram Ogrodowiska
Flower1 10:09, 24 kwi 2016

Gardenarium napisał(a)

Z donic, jeden z ziemi, bo mocny cień spowodował że stracił liście z jednej strony. To normalne w takiej ciasnocie.

Pokazuję straty, żebyście mieli świadomość że ogród bukszpanowy nie jest wieczny w ciasnym i cienistym ogrodzie i że wiele pracy i kosztów was czeka.

Dlatego ja za bardzo w te donice nie wierze,co w ziemi to w ziemi.
Gardenarium 10:23, 24 kwi 2016

A ja wierzę, bo bez donic pusto. Mam mnóstwo donic, wszędzie

Instagram Ogrodowiska
oliwka 10:23, 24 kwi 2016

Danusiu, że takie zdjęcia też pokazujesz. To pozwala spokojniej znieść stratę mniej doświadczonym ogrodnikom szczegolnie, że takie okazy są bardzo drogie. Ja długo łudziłam się, że w zabezpieczonych donicach rośliny powinny czuć się dobrze i rosnąć latami. ...

Za to tulipany zachwycają. Czy ty zakopujesz je w tych metalowych baliach ???
Gardenarium 10:40, 24 kwi 2016

Ana, nie narzekam na to, od lat to przeżywam i tylko patrzę i typuję na wiosnę co żyje a co będzie do wywalenia. Dzięki tym doświadczeniom potrafię szybko wychwycić co padło a co będzie żyło.

Pokaż swoje wywalone a nie tylko bombonierki

Tulipany mam w baliach, wannach i kotłach, niektóre francuskie (przywiezione z południa Anglii), niektóre angielskie, dwa niemieckie i jeden kocioł polski

Instagram Ogrodowiska
ana_art 11:09, 24 kwi 2016

Gardenarium napisał(a)
Ana, nie narzekam na to, od lat to przeżywam i tylko patrzę i typuję na wiosnę co żyje a co będzie do wywalenia. Dzięki tym doświadczeniom potrafię szybko wychwycić co padło a co będzie żyło.

Pokaż swoje wywalone a nie tylko bombonierki

Tulipany mam w baliach, wannach i kotłach, niektóre francuskie (przywiezione z południa Anglii), niektóre angielskie, dwa niemieckie i jeden kocioł polski
Danusiu ja wszystko wiem, pokazywałam nie raz, chociażby nieszczęsne cisy na pniu sztuk 7. Przy takich zdjęciach nie trzeba dodawać ani słowa odnośnie szkody i smutku, nawet jak takie straty przeżywa się corocznie... teraz też mówiłam o różach które wywaliłam lawendach oraz carexach. Stożek jeszcze stoi, bo się łudziłam, że da radę... niestety w przyszłym tygodniu się z nim pożegnam nie bez żalu.
Madzenka 11:29, 24 kwi 2016

Wyznaczasz jak zwykle trendy. Coś mi się wydaje, ze w przyszlym roku wiosna na Ogrodowisku będzie w saganach. Wszędzie bedą sagany
Kolory tulipanów moje najulubieńsze.

Gratuluje kolejnej publikacji, trudno juz policzyć ktorej !
Pola 13:04, 24 kwi 2016

Danusiu ratunku coś się dzieje z moimi cisami, korą zielona na niektórych .......proszę zajrzyj i doradź co to za dziadostwo się przyplątało ......plissssssss
GorAna 13:59, 24 kwi 2016

O matko, a ja wszystkie dziurawe balie wanny, i kotły w ubiegłym roku wywiozłam na złom
Nie mam kotłów, więc sadzę do gruntu
Twoje bogactwo tulipanowe mnie zachwyciło
Pozdrawiam
AnaAn 14:21, 24 kwi 2016

Danusiu, Twój ogród jest jak śliczna bombonierka, ale to już pewnie nie raz było pisane. Można łatwo zauważyć, że Twoje pomysły są wręcz kopiowane.
Ja sama, przyznam się bez bicia, swego czasu zakochałam się bez pamięci w Twoim purpurowym strzelistym buku. Mój jednak został upchnięty "na siłę", a u Ciebie pięknie podkreślony jest zielenią strzyżonych roślin.
Niezmiennie zachwycam się też Twoimi klimatycznymi zdjęciami. Od początku istnienia Ogrodowiska ślędzę z wielkim entuzjazmem wszystkie relacje z angielskich (i nie tylko) ogrodów i wystaw ogrodniczych.
Dzisiaj po prostu musiałam to napisać
Pozdrawiam serdecznie, podglądaczka-weteranka