irysek zimował tak jak i widoczne tulipany w doniczkach których oczywiście nie zdążyłem zadołować jesienią (wykopane po zmianie nasadzeń) chyba w styczniu przykryłem je stroiszem
Proszę o pomoc w identyfikacji. Roślina jest ciemniejsza, rośnie wyraźnie szybciej od otaczającej trawy i występuje raczej w skupiskach / kępach. System korzeniowy jest mocno rozrośnięty - ciężko się to wyrywa (poczatek łodygi rośliny ma dużo ciemniejszy kolor). Roślina rośnie bardziej do góry niż na boki.
Proszę o pomoc w wyborze roślin na rabatę. Miałam wiele opcji. Głównie zależy mi na zasłonięciu tego płotka metalowego. Jednak nie chciałabym żeby to były thuje, ani cisy. Padło na róże Winchester cathedral. Jestem początkującym ogrodknikiem. Obiecuję, że zerwę zaraz tę płachtę. W narożniku posadziłam miłorzęba Mariken. Na rabacie widocznej na zdjęciach mam h.limelight, lawendy, cisy, bukszpany i katalpy.
Świetny kompostownik, bardzo mi się odoba. Taki elegancki. Musze tą fotkę pokazać tacie, żeby mi takie coś wybudował. Mam na razie z palet i nie prezentuje się tak fajnie.