Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 08:08, 20 mar 2019

Do góry
Ptaszor DziubDziub też padł ofiarą wiatru, ale nie narzekał, że sobie trochę poleżał.

Ptaszor superaśny
Wiatrzysko musiało być spore skoro taki baniak przewróciło. Wiosna zapowiada się piękna

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 08:05, 20 mar 2019

Do góry
Tak Aniu, w zeszłym roku długo było mroźno
mam nadzieję, że to małe przymrozki zahartują nam roślinki i im nie zaszkodzą
wychodzą u mnie orkili, żonkile i krokusy
tych ostatnich miałam sporo i 3 kolory a zostało tylko kilka
Mój ogrodowy pamiętnik 08:03, 20 mar 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Róże dotarły a w zasadzie badylki w doniczkach .
Ale sposób zapakowania daleki od ideału. Pół ziemi z doniczki luzem w kartonie. No ale co zrobić jak wymyśliłam sobie róże, które tylko w tym sklepie znalazłam .

A gdzie kupowałas róże, że takie latające ja w zeszłym roku kupując to samo miałam Hodunow chyba na Rozaria czy Rosaria

Wszystko wysypane nic nie zabezpieczone w dodatku tragiczne sadzonki. lepiej jakby wysłali z odkrytym korzeniem.
Niektóre szkółki odstawiają takie dziadostwo trzeba informowac.
Ja to foty zrobiłam i im wysłałam na forum też pokazałam.
Ogrodowe kreacje 07:52, 20 mar 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
A tak prezentuje się nowy rodek :

Ale brzydal . Magnolcia zapowiada się podobnie
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 07:51, 20 mar 2019

Do góry
to dzisiaj mamy pierwszy dzień wiosny
u mnie sezon udało się rozpocząć w ubiegły weekend i powiem, że wiosna jest szybsza o miesiąc niż to było rok temu
widać listki tulipanów, wychodzą też czosnki i rozchodniki
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 07:44, 20 mar 2019

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Wiosenne porzadki w toku:

Krokusy jakos nierowno wychodza w tym roku:

Podoba i się ścieżka ... To drewno czy drewbeton, jak jest przytwierdzone żeby się nie przesuwało. Mam podobną ścieżkę i myślałem właśnie nad wstawieniem czegoś "na krok" bo jest lekko z górki i po kamykach czasami ktoś obcy się ślizga ...

Foto z przed 2 lat
Ogród Muszelki 07:41, 20 mar 2019

Do góry
Muszelka napisał(a)
Ku pamięci. Niedziela, 17 marca 2019 r.

Piękna Maja
Ogród wśród pól i wiatrów 07:40, 20 mar 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Zacna ławka

HannaR napisał(a)

Bardzo fajna ławka. To surowe drewno, czy jest polakierowana?

Ławeczka taka bardzo solidna. A drewno mam wrażenie, że czymś zapuszczone. Wygląda na surowe, ale w dotyku czuć taką powłoczkę delikatną. Jak kupię bejcę do uli to na pewno ją jeszcze raz pociągniemy, żeby zabezpieczyć przed wilgocią,,
Paradise czyli mój kawałek raju 07:39, 20 mar 2019

Do góry
Trochę zdjęć:

Tak wygląda jeden z 2 parapetów na wysiew. Drugi parapet to istny chaos więc wolę tego nie pokazywać.
Głównie tunbergia, chyba jeden heliotrop się znajdzie.
Musiałem wszystko popikować bo kot mi wywrócił podstawkę z siewkami...

Tutaj roślinki zażywające słońca. Strelicja, areka. Nie mam miejsca na grubosza i sanseverie więc narazie stoją tutaj. Tą difenbachię trzeba będzie przesadzić.

Pergola do zamontowania, nie umiem znaleźć kotew do niej. LM chyba ma ale to trochę nie po drodze, mam nadzieję że uda mi się skończyć to w weekend.

Rhododendron Cunningham White. Udało mi się go upolować za 15 zł. Panie w sklepie chyba pomyliły się z datą na promocję, szkoda że nie kupiłem drugiego w innej odmianie. Dzień później cena zmieniona a rododendronów zostało ze dwa
Przerwa na kawę... 06:57, 20 mar 2019

Do góry
Zimna kula robi na razie za oświetlenie tarasu. Tuja aż prosi się o fryzjera. Mam ją z 6 lat w donicy i rośnie. Dziwne to.

Śnieżniki już powoli się pokazują

I iryski. Tu ich było tyle wsadzonych a efekt mizerny. Jeszcze poczekam bo nie wszystkie się rozwinęły.

Ciemiernik ładnie kwitnie
Przerwa na kawę... 06:46, 20 mar 2019

Do góry
Z tyłu ładnie ubiegłoroczne tulipany powschodziły a czosnki się zagęściły.

Na tej rabacie ubiegłoroczne Margarity wyszły gęsto ale kwiatów raczej mało będzie.

Ostatnia rabata ze zdjęciem pod dereniem - tu ładnie już hiacynty wychodzą.
Ukojenie 06:39, 20 mar 2019

Do góry
Leciutko przymrozilo

Co do kotow to pomyslalam, ze zrobie bramke/drzwi do tarasu.
Zeby utrudnic obcym latwy dostep a wlasny sobie poradzi - mam nadzieje.
Przerwa na kawę... 06:39, 20 mar 2019

Do góry
Dla Sarenkowej Megi - wielkość obecna tulipanów. Nie bardzo chciałam po trawie chodzić bo rano przymrozek był więc na razie to, co udało mi się złapać.

Owalna z Exoticami dosyć zaawansowana

Frontowe: przy wejściu i kuchenna gonią. Na tej drugiej czosnki Gladiator mocno w górę poszły.

Słabo na różance ale tam późne odmiany papuzich o ile pamiętam. Za to szafirki szerokolistne podgoniły. Wsadziłam ich tu ponad 100 sztuk i nie bardzo to widać
Pod koło wróciła stara kula. Częściowo wymyta ale nadal nie świeci. Muszę dodać do niej normalną żarówkę na kablu.
Przerwa na kawę... 06:26, 20 mar 2019

Do góry
Madzia ja też doszłam do wniosku, że szkoda by było zmarnować. A że akurat było to, co potrzebuję...

Gosiu - z myślą o słoneczku je wzięłam choć i pod cisem fajnie teraz wyglądają. Z drugiej strony wiem, że stracą tu swój kolor fioletowy i srebrno szare się zrobią. Szkoda by ich było. Zobacz jak ładnie tu się kolorystycznie z ciemiernikami komponują
Za drzwiami do ogrodu... 01:24, 20 mar 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Witaj Aniu. I ja przychodzę zobaczyć co się kryje za drzwiami do twojego ogrodu. Jak Anitka pisze inaczej odbiera się osobę, którą się już poznało. Pozdrawiam i będę zaglądać.

Witam Gosiu, rozgość sięTrochę było za mało czasu żeby z każdym z osobna pogadać,tu nadrobimy...A za drzwiami takie kwiatki...

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:21, 20 mar 2019

Do góry
I wciąż zachwycam się ciemiernikami - wprawdzie na razie kwitną białe ale różowe też zapączkowane. Muszę kupić podwójne i ciemno różowe. Ktokolwiek z zaglądających miały jakiś dobry namiar to proszę o priv

I jeszcze dodam taką historyjkę z soboty. Znajomy zobaczył kwitnące w ogrodzie ciemierniki i mówi stojąc przy nich: Jakie ładne! Sztuczne, ale jak prawdziwe! Na co ja, że to prawdziwe. Z niedowierzaniem dotknął aby sprawdzić czy nie blefuję

Byle do wiosny
A właściwie... już wiosna!
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:10, 20 mar 2019

Do góry
Kwitną wrzośce

Berberysy już ładnie zapaczkowane

Reszta udokumentowanych oznak wiosny w aparacie czeka na naładowanie baterii
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:01, 20 mar 2019

Do góry
Zostało mi z ubiegłego sezonu trochę gnojówki z pokrzywy z dodatkiem żywokostu. trochę podlałam w sobotę szczypiorek, pietruszkę, rukolę i roszponkę (o dziwo te dwie ostatnie przezimowały) Zastanawiam się czy owa mikstura nadal ma swoją "moc" (bo "pachnie" zdecydowanie delikatniej niż w sezonie )
Sasanki takie już do miziania

a dzisiaj dokupiłam na lokalnym ryneczku dwie małe sadzoneczki (róż i fiolet)

Wyjęłam wsadzone do koszyków tulipany (zimowały w nieogrzewanym budynku gospodarczym) - trochę wyciągnięte bo mało tam światła ale dały radę

a te na rabacie
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:38, 20 mar 2019

Do góry
Wadą krokusów jest to, że gdy brakuje słoneczka krokusy są zamknięte i właściwie w takim stanie mogą przekwitnąć a my nie nacieszymy oczu ich urodą.
Tej wady nie posiadają irysy żyłkowane. Dodam, że moje odkrycie i obiekt zauroczenia ubiegłego roku. Jesienią miałam dosadzić, ale jakoś nie spotkałam ich na swej drodze zakupowej
Zaczęły kwitnąć szafirowe i fioletowe

czekam na żółte i błękitne
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:28, 20 mar 2019

Do góry
Już tak wiosennie się zrobiło

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies