rośliny wszystkie idą stamtąd-świerki też ….siatka będzie ściągnięta -poszerzam ogród o drugą działkę ...za skrzyniami dopiero byłby spad ...i tam dalszy ciąg warzywno owocowy
śłońce jest tam prawie cały dzień -no od 15 zaczyna schodzić powoli …tak ,że jedna ze skrzyń miałaby trochę mniej …..ech pewnie dopiero jak wszystko wykopiemy stamtąd to na żywo przymierzanie najlepiej wyjdzie
Dziś nieopatrznie odkryłam w torebce zaległą kartę podarunkową do sklepu ogrodniczego (dostałam na mikołajki no i trzeba było sprawdzić co nowego mają. No i trzeba było kartę wykorzystać przygarnęłam 2 bluszcze, Białystok i Thorndale oraz żurawki Spellbound. Muszę wymienić stare żurawki Purple Forever. Były cudne przez pierwszy sezon ale niestety po zimie już tylko było gorzej. Zobaczcie jaka ładna sztuka. Mam nadzieję, że te lepiej zimę przetrwają.
One mi wyglądają na te właśnie , po przekwitnięciu tworzą fajną kępę trawkowych liści. Czyli nie mogę nic z nimi teraz zrobić bo padną? Kurczaczek, a chociaż jakby co przesadzić mogę czy tez nie bardzo im się to spodoba?
Obiecana rabata do obsadzenia tzn w trakcie sadzenia, ale roślinki małe i wszystko się gubi. Przewidziane 6 azalii japońskich babuszka, 7 dereni elegantisima, grujecznik, choine kanadyjska
Renia Owszem od strony rabaty jest ciut niżej ale fajnie to wygląda. Trzeba się jednak pilnować z tym koszeniem, chwila nieuwagi i nóż może uszkodzić brzeg trawnika, doświadczenie podczas tej czynności jest również istotne.
Niestety, baniak spadł na sosenkę i złamał dwie gałązki
Została jedna i nie wiem, czy iglak odżyje.
Połamało trochę gałązek w tujach, śnieg też uszkodził niektóre.