Od wczesnej wiosny coraz więcej i więcej takich małych jakby muszek widuję w moim mieszkaniu, a miałem kilka doniczek z paprykami przez całą zimę. Proszę o poradę co to za owad i czy jest on pasożytem na moich roślinach, ewentualnie jak się go najlepiej pozbyć, może go coś odstrasza? Bardzo proszę o pomoc bo jest go coraz więcej w całym mieszkaniu.
Witam, nie wiem czy wcześniej ten temat był poruszany, ale mam trzy róże krzewiaste (nie wiem jaki to gatunek, gdyż dostałem od teściowej) i chciałbym przyciąć gałęzie, ale nie wiem czy nie jest na to za późno. Chciałem zrobić w marcu i w kwietniu, ale było zimno i deszczowo (a czasem śnieżnie). Pozdrawiam
Na rabatach wymień około 20 - 30 cm, a pod większe rośliny, drzewa i krzewy kop dodatkowo doły i syp ziemię z worków w każdy dołek zgodnie z wymaganiami roślin. Pod trawnik nasyp 15 - 20 cm. Robiłam kiedyś ogród na takim śmieciowisku, pod trawnik przysypaliśmy dobrą ziemią to co było, a pod rośliny w doły. Nic nie wymienialiśmy ze śmieci bo klient nawiózł takiego badziewia. O dziwo rośliny rosły.
Witek artysta powinien te swoje dzieła sprzedawać są niepowtarzalne i pomysłowe, oryginalne. Nigdzie takich nie ma
Ogrom pracy włożony w ogród już widać a w planach kolejne projekty, pokoje kwiatowe. Fajnie, że mogłam to zobaczyć z bliska, chociaż pogoda nie dopisywała. Danusiu, dziękujemy za oprowadzenie. Wiklasia ma rację - trzeba mieć różdżkę do takiego projektu.
Ale wyplewione nad stawem - pięknie! Ja mam zakwasy po pracowitej sobocie, ale nadrobiłem w jeden dzień cały kwiecień
Danusiu! Przechadzam się po Twojej Anglii na razie wirtualnie, ale obiecałam sobie, że muszę ją również zobaczyć w realu. Może na wakacjach?! Pozdrawiam świątecznie!
Gdyby ktoś chciał zobaczyć przemianę tego ogrodu od początku, to może warto dać odnośnik, co czynię. Pozdrawiam Madziu i powodzenia w dalszym rozwoju ogrodowym https://www.ogrodowisko.pl/watek/7673-ogrod-z-wilkiem-zamkn