Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodowe wariacje 20:06, 10 kwi 2021

Do góry
Moja młodziutka magnolia, pieniek cieniutki ale pąki są

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 20:02, 10 kwi 2021

Do góry
Magnolia i rodki już posadzone?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 19:29, 10 kwi 2021

Do góry
Kasiu, cudowne ciemierniki, bratki i magnolia .

A odnosnie brzozy, to będzie to ciężka robota. I nie ma pewności, że się przyjmie w nowym miejscu. Tak jak dziewczyny piszą, trzeba by ciąć korzenie, bo wszystkich nie da się wykopać.
Zieleń, drewno i antracyt 16:55, 10 kwi 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
U mnie z deszczu przeszło właśnie w mżawkę, ale za chwilę wyjeżdżam i wrócę jak się ciemno zrobi. Z ogrodowania już nici.
Nowa magnolia nie ma pączków, bo to patyk, co z doniczką ma chyba z metr wzrostu. Ale za to "niespodziankowa" zaczyna pąki otwierać i o dziwo nie jest na razie jasnoróżowa jak podejrzewałam

I jarząbki, te mają koło 1,8m. Docelowo będą po 2 stronach furtki, tak jak na drugim zdjęciu. Właściwie, to szersze formy byłyby lepsze, bo po drugiej stronie drogi już skrzynkę postawili, kolejna budowa pewnie się za chwilę zacznie. Na malutki żywopłot z irgi będę chyba dmuchać i chuchać, żeby szybciej rósł

A jaka to magnolia miała być ?
Pokaz Elizabeth, może jednak ma paki kwiatowe
Moja z doniczka 110 i ma chyba z 5 pakow ...chyba
A jarzabki fajne, wysokie
Zieleń, drewno i antracyt 16:49, 10 kwi 2021

Do góry
U mnie z deszczu przeszło właśnie w mżawkę, ale za chwilę wyjeżdżam i wrócę jak się ciemno zrobi. Z ogrodowania już nici.
Nowa magnolia nie ma pączków, bo to patyk, co z doniczką ma chyba z metr wzrostu. Ale za to "niespodziankowa" zaczyna pąki otwierać i o dziwo nie jest na razie jasnoróżowa jak podejrzewałam

I jarząbki, te mają koło 1,8m. Docelowo będą po 2 stronach furtki, tak jak na drugim zdjęciu. Właściwie, to szersze formy byłyby lepsze, bo po drugiej stronie drogi już skrzynkę postawili, kolejna budowa pewnie się za chwilę zacznie. Na malutki żywopłot z irgi będę chyba dmuchać i chuchać, żeby szybciej rósł

Zieleń, drewno i antracyt 16:17, 10 kwi 2021

Do góry
Zuza u mnie przyzwoita pogoda - czasami leciutki dreszczyk.
Czy Twoja magnolia ma pączki?
Zieleń, drewno i antracyt 16:06, 10 kwi 2021

Do góry
Akurat w tym miejscu mogły być spore okrągłe, ale te się do mnie tak ładnie uśmiechały, to wzięłam Kusiła mnie jeszcze magnolia Rustica Rubra, na którą mam chrapkę, ale wszystkie okazy były jakieś ruchome w doniczkach i bałam się, że mają kiepską/uszkodzoną bryłę korzeniową.
Zieleń, drewno i antracyt 16:01, 10 kwi 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Właściwie oba drzewka planowałam, a że trochę inne to szczególik
Magnolia to patyczek pojedynczy, nie ma co pokazywać na razie. Jarząby trochę większe, ale zdjęcia im zrobię jak przestanie padać. One są kolumnowe (oczywiście pierwotnie chciałam kulistą formę )

Ale jak rosna duże to lepiej ze kolumnowe lubie jarząby
Zieleń, drewno i antracyt 15:57, 10 kwi 2021

Do góry
Właściwie oba drzewka planowałam, a że trochę inne to szczególik
Magnolia to patyczek pojedynczy, nie ma co pokazywać na razie. Jarząby trochę większe, ale zdjęcia im zrobię jak przestanie padać. One są kolumnowe (oczywiście pierwotnie chciałam kulistą formę )
Ania -Spełnione marzenie 08:16, 10 kwi 2021

Do góry
W POSZUKIWANIU WIOSNY

MAGNOLIA GWIAŹDZISTA biała

MAGNOLIA LEOPOLD różowa

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:46, 09 kwi 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Cóż to za piękna czapla wylądowała nad wodą?
U mnie dziś dwie małe metalowe ważki wylądowały nad oczkiem ale nie zrobiłam zdjęć

Jaką masz magnolię ?

Czysto, wysprzątane w ogrodzie w weekend można piwko pić

O ważki, zrób koniecznie zdjęcie bo szukam towarzystwa dla Czapli.

To magnolia Soulangeana, piękne biało-jasnorożowe kwiaty.

Fota sprzed dwóch lat.

Jutro jeszcze czekają mnie kanciki trawnika. Kupa roboty bo bardzo zapuszczone.
Słoneczny Ogród 21:46, 09 kwi 2021

Do góry
Irenka jak zobaczyłam wpis z godziną 6:11 to wiedziałam, że to Ty

Ta moja magnolia od dołu gęsto wybija i tam też są pączki, na foto nie widoczne, ale będzie kwitła od dołu ( mam nadzieję).

Zgadza się- ciemne kolory magnolii giną, z bliska ładne ale z daleka nic.
W życiu u nikogo nigdy nie widziałam ciemnej magnolii, a na pewno mają, po prostu ich nie widać.

Nie przesadzaj ich jak nie musisz, tym bardziej jak tam dobrze rosną.
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:30, 09 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Sorry, że z opóźnieniem, musiałam jechać do Wrocławia, coś załatwić, właśnie wróciłam.

Ja bym już ją dała do ziemi z doniczką, wcześniej może nawet w ukorzeniaczu pomoczyła. Nabierze wigoru i być może na jesień będzie gratisowa magnolia.

Ok. Jutro będę działać. Tylko muszę znaleźć dobre miejsce, albo jakoś ogrodzić przed psami .
Na słońcu posadzić? Czy raczej w cieniu?
Sezon 2017 u Hanusi 20:08, 09 kwi 2021

Do góry
I pominęłam jeszcze dostawę dwóch dereni jadalnych. Też już posadzone. Magnolia obroniła się przed mrozami, ale jeszcze dzisiejsza noc niewiadoma. Wiatr jakby ucichł, i te chmurki z deszczem. Nie będzie źle, tak myślę.

Miłego wieczoru

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:55, 09 kwi 2021

Do góry
Magnolia w pąkach, tuż tuż

Wiśnia Kiku ma wielkie nabrzmiałe pąki

Czochy

Cebulice

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:18, 09 kwi 2021

Do góry
kasia1 napisał(a)
Irenko, zajrzałam do Ciebie i się zakochałam. Ale u Ciebie przepięknie. Nie mam szansy przeczytać, przejrzeć wątku. Fajnie, że masz wizytówkę.
Napisz poproszę, to to za wielki obsypany białym kwieciem krzew na str. 1 i 3 wizytówki? Jaśminowiec? Obiela? Co to jest?

I pytanie jeszcze, na str. 3 widać trzy kępy traw, to chyba trzcinniki są. U siebie mam karl foerster, ale jeszcze skromniutkie są. Czy u Ciebie się tak rozrosły, czy sadziłaś po kilka sztuk?

Kasiu witaj
Od czasu wizytówki bardzo się zmieniło, ale nie mam czasu aktualizować.
Pierwsze białe- to magnolia gwiaździsta, potem dużo białego- to jaśminowce z żylistkami. Trzciniki mam inne i w innym miejscu, pewnie miskanty Mornning Light, inne trawy to hakonki, carex szerokolistny variegata, carex Elata.
Jeszcze tam rozplenice, więc dokładnie nie wiem, o które chodzi.
Wątku nie czytaj, nowy sezon zaczynamy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies