Witaj Gosiu
Przepraszam, że tak późno, ale odpisałam u siebie - potwierdzam, że tuje sadzone są co 65cm
Masz kawał fajnego terenu do obsadzenia
Jeśli mogę Ci doradzić - prześledź dokładnie wątek any_art (rabaty faliste) przeanalizuj sobie te same rabaty w różnych porach roku
Powodzenia
Sprawdziłam smaragdy - są sadzone co 65cm (od pnia do pnia). Pierwsze cięcie robiłam za późno(bo M chciał żeby szybciej urosły) bo po trzech latach od posadzenia. Ale faktycznie to działa - tuje zagęszczają się. Gdybym je podlewała i częściej nawoziła wyglądałyby dużo lepiej
Pozdrawiam
Reniu, zgodnie ze sztuką ogrodniczą w pierwszym roku po posadzeniu nie powinno się dokarmiać tylko podlewać wodą. Przyznaję się, że stosuję się do tej zasady tylko w przypadku smaragdów i wiem, że nie jest to powód do dumy
Do bukszpanów stosowałam florovit do roślin zielonych w płynie.
Teraz przechodzę na naturalne metody...Sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądać
Dzisiaj zrobiłam oprysk mlekiem na mszyce, od piątku zaczynam stosować octan wapnia...
Też mi się podobają kuleczki, mogłam wziąć ze 2,3 szt więcej - przydałyby mi się teraz Wiązałam nadzieję ze szkółkami w Białej i Wieluniu a tu takie rozczarowanie
PS Rozpędziłaś się w swoim wątku to teraz na zakrętach nie możesz wyrobić
Ale miałam stron do nadrobienia!
Piękne drzewa wyrosły Ci w ogrodzie Oby się zaaklimatyzowały i nie chorowały Jakie wysokie są brzozy?
Podoba mi się bardzo hosta - śliczne kolorki
Muszę więc sprawdzić sobie te kulki Miriam ... i przeanalizować wszystko raz jeszcze Trzmielina podoba mi się ostatnio coraz bardziej ze swoimi żywymi bijącymi po oczach kolorkami A carexy i żurawki będą
Beatka - platan był kopany, na bryłe korzeniowa miał założoną metalową siatkę i wsadzodzony w doniczkę ,bryła nieduża..
ren133 - Ja nie byłam w Białej ,tylko w Wieluniu choć u tego samego właściciela. Grujecznika to u nas raczej nie uświadczysz...Brzóz pozytecznych też na pewno nie było ,co do śliwy wiśniowej to mogłam przeoczyć.