Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 21:24, 04 maj 2015

safikey napisał(a)
Ewka,
czy Ty w ogóle sypiasz? bo robota pali Ci się w rękach. Podgladam po cichu ale już głośno muszę Cię pochwailć !!!

pozdrowienia z Lubelszczyzny

Pewnie i to nawet śpioch jestem Robota to mi się pali, ale zrywami tylko. Chciałabym mieć więcej czasu na ogród, ale pewnie wszyscy by chcieli Cieszę się, że udało mi się Ciebie wyciągnąć z "pocicha"
Pozdrawiam prawie sąsiadkę
Ewkakonewka 21:40, 04 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Uff, nadrobiłam. 3 dni, a tyle czytania. Myślałam, ze nie zdążę.
A przecież miałaś przerwy, bo jeszcze w ogrodzie tyle zdziałałaś. Pięknie bez tej trawy w narożniku z nowymi trawami
Rabatki poczyszczone. Ewa, czy ty w minimalizm z kolorami poszłaś? Znalazłam u ciebie tylko niebieskie szafirki, białą magnolię i białe tulipany.
Kilka flanców stipy posadziłam dwa tygodnie temu na rabacie, bo nie wytrzymałam i muszę powiedzieć, że dobrze sobie tam radzi.
Na resztę jednak dalej chucham, bo ta posadzona to eksperyment. gdyby jednak padła, muszę mieć zapas

Na co Iwonka chciałaś zdążyć? Narożnik mnie drażnił jak mało co, ale mam go z głowy na szczęście Ciągle mnie to cieszy.
Iwonka trochę te kolory usiłuję ograniczyć, ale.... za chwilę zakwitną żółte i niebieskie irysy, obok nich biała, różowa i bordowa piwonia, lawenda za chwilę też, dalej pomarańczowa azalia i różowy i chyba biały Rh, dalej róże różowe i czerwone, a za nimi ostróżki niebieskie, a i jeszcze liliowce pomarańczowe i żółte trytomy, hortensje, kosmosy, zawilce białe i różowe, szałwia niebieska, floksy biały, różowy i fioletowy, sama nie wiem co mam jeszcze. Także kolory to dopiero będą, ale ostatnio faktycznie biało-niebieskie zakupy były i będą.
Stipa Twoja się obroniła mimo wiatrów to dobra wiadomość. Ja swoją jeszcze pieszczę w domu, ale jeszcze z tydzień i dostanie eksmisję. Pomysł z zapasem w razie porażki dobry, bardzo dobry Zrobiłam tak samo z pomidorami. Część rośnie w tunelu, część została w domu, ale różnicy puki co między nimi nie widzę, mimo, że w tunelu siedzą już dwa tygodnie.
Macham już, bo mnie dziecko zapytało co to za wypracowanie piszę
Ewkakonewka 21:47, 04 maj 2015

BusyBee napisał(a)

To się nazywa ekonomia tyle trawek z kilku sztuk najbardziej mnie dziwi, że te dzielone jesienią dały się podzielić na tyle mniejszych już na wiosnę!!
Ja dzieliłam miskanty- udało się, ale bryła straszna- tak jak wszyscy piszą na O. Bez faceta nie dała bym rady

No duże kępy były i dały się dzielić to je dzieliłam /musiałam łopaty użyć inaczej nie bardzo szło/. Najlepsze jest to, że mi ich idealnie wyszło tyle ile trzeba było Jesienią to chyba gdzieś na początku października dzieliłam, nie pamiętam dokładnie, może koniec września no, ale to duuuże kępy były, oby te nowe rosły tak samo
Miskanty to wyższa szkoła jazdy już. W tamtym roku usiłowałam to sama wiosną zrobić, ale porażka Poddałam się i hodowałam potem z takich malutkich co udało mi się oderwać przez cały rok w doniczkach, ale widzę, że zimę przetrwały i ciekawa jestem czy je będzie w tym roku znad trawnika widać
Madzenka 18:37, 05 maj 2015

ciekawa jestem co będziesz robić z tymi trawami za 5 lat chyba założysz szkółkę
Ewkakonewka 21:17, 05 maj 2015

Oj za 5 lat to może skończę obsadzać , a potem odmładzać je będę, a potem szkółka jak nic
Ewkakonewka 21:18, 05 maj 2015

dubelek
ren133 22:01, 05 maj 2015

No widać, że lubisz kopać, grabić, sadzić
babka 22:47, 05 maj 2015

Poszłaś po bandzie z tym dzieleniem, prrr szalona Tyle sadzonek teraz masz aż miło Traffkowo będzie, cudnie będzie
eda 22:56, 05 maj 2015

Ewcia co tam kopiesz ? bo ja coś nowego mam zapach do Ciebie wysłałam cudny jest doleciał?
Ewkakonewka 09:30, 06 maj 2015

ren133 napisał(a)
No widać, że lubisz kopać, grabić, sadzić

Wczoraj przeprogramowałam się, żebym plewić też czasami lubiła i taczkę chwastów wydarłam, a wcale ich w tej ilości nie było widać.