Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:56, 11 mar 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Napisać coś takiego, a potem pokazać takie czarujące zdjęcia (nie cytuję żeby nie zaśmiecać wątku) - to tylko u Ciebie i Pszczółki możliwe

Asiu, mijamy się na wielu wątkach. Z pewnością zauważyłaś, że długotrwałe dysputy o możliwych nasadzeniach nie są moją mocna stroną. często zdarzyło mi się popadać w irytację, kiedy podjęcie decyzji odwlekało się. Nie umiem odwlekać decyzji. Daję sobie prawo do podjęcia błędnych decyzji oraz do poprawy.
Garażowa to jedna z dokładniej planowanych rabat. Całe dwa dni jej poświęciłam. Miałaś zastrzeżenia, że widać siatkę i murek. Dokładam starań, aby je przesłonić. Sąsiadowe tuje też. To jedna z najbardziej bezobsługowych rabat. Lubię ją o każdej porze roku.

I przedpłocie- powstało z roślin wykopanych z innych zakątków. Sadzone ad hoc. Trochę za dużo tam powsadzałam. Stopniowo wysadzam to i owo. Łatwiejsze w pielęgnacji niż byle jaka trawa.

Do raju daleko - u Ewy 16:50, 11 mar 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przebiśniegi kwitną u mnie pierwszy raz. Chciałabym mieć piękne, gęste kępki. Musze na to poczekać kilka lat. Ale fajnie, że w ogóle są

No ja bym chciała Cię zobaczyć jak pstrykasz zdjęcie szczególnie temu pierwszemu
Cudny jest, ciekawe czy będzie wytwarzał nasionka.
Krokusy masz piękne, ja kupiłam sobie kilka takich ,posadziłam pod tujami i w tym roku mam mniej kwiatów, chyba mają tam za dużą konkurencję w korzeniach.
...uDany ogród 16:49, 11 mar 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mówisz, że szaro - bury? A ja widzę tyle koloru zieleni i brązu bordowego.

Słonka mi brakuje A tera zaczął padać śnieg, świata nie widać. Jutro będzie biało...

Jedyna pociecha z tego deszczu i śniegu to trochę więcej wody w stawie

Ukojenie 16:47, 11 mar 2019

Do góry
Taki byl widok o poranku

Lekkie zaskoczenie. Liczylam ze teraz to juz bedzie tylko cieplej
Po sobocie bola mnie wszystkie miesnie a w pracy nie moglam uzywac zszywacza
Pierwsze zakwasy sa
Ogród do odnowy 16:43, 11 mar 2019

Do góry
Jak dobrze poszukać to coś można znaleźć

Sezon 2017 u Hanusi 16:22, 11 mar 2019

Do góry
Dorotko, szukam i działam. Najgorzej pozwolić sobie na lenistwo, nie tylko fizyczne ale i umysłowe.

Podmiejski ogródek 16:17, 11 mar 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

No ładne, ale powiem Ci, że niezbyt lubię takie zbliżenia.
Mam wrażenie, że to oszustwo, bo w rzeczywistości wszystkie zdjęcia były robione tu:

Mimo zbliżenie nie widzę dokładnie co tu rośnie.
Anna i Ogród 16:02, 11 mar 2019

Do góry
Aż oczy mi się zaświeciły na taki widok w swoim ogrodzie

Do tej pory tylko u innych oglądałam. a teraz mam i ja.
Słoneczny Ogród 16:02, 11 mar 2019

Do góry
Tak Ewka, mój syn jak zobaczył to on che to na basen haha, pytał się czy też może sobie takie wykopać po drugiej stronie, a no to kop. Haha

Kształt taki bo tak ścieżki sobie wymyśliłam, że będą mi pasowały.
Migawki z ogródka 16:01, 11 mar 2019

Do góry
Z kanapy widzę takiego

I takiego też (w szoku byłam, jak zobaczyłam, że mi zamiokulkas zakwitł)
Słoneczny Ogród 15:44, 11 mar 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Daria zrobiłaś takie doły jakbyś prowadziła profesjonalne wykopaliska archeologiczne. Ile wyszło taczek?
Kwiatuchy masz cudne. U nas też pogoda do bani.

Ha , niezliczone ilości ale szacuję, że około 100 taczek może więcej.
10-15 machnięć i heja -taczka pełna.
Wywoziłam z górki więc nie było ciężko.
Dół zdążyłam przed niedzielą wykopać w całości.

...uDany ogród 15:11, 11 mar 2019

Do góry
Sarenki wreszcie pasą się po odpowiedniej stronie płotu

Ogród po wichurze szaro bury, ale cały

Migawki z ogródka 15:02, 11 mar 2019

Do góry
Taki maluszek
Zszywkowy ogród marzeń :) 14:53, 11 mar 2019

Do góry
Witajcie 11 marca 2019

Po 3 nocach wichur i strachu, mój 30 letni srebrny świerk został wyrwany z ziemi i niestety ścięty dziwnie mi bez niego, pusto i prywatności mniej... Plus taki ze miejsce na nowe oraz niezniszczone rośliny jedyne plusy jak na razie.. Na szczęście innych strat brak

Jestem bardzo wdzięczna strażakom za taką akcje, wspaniali ludzie...

W niedziele świerk był już pochylony, myślałam ze da radę i jeszcze kilka lat będzie rósł

Dziś rano przed 6 już wyglądało tak, na całe szczęście nic się nikomu nie stało..

Rododendronowy ogród II. 14:23, 11 mar 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie po 2cm ale razem 2cm . Ustalmy może ze jesli trzy nawozy to po 1 cm każdego a nawozy sa takie

Jesli macie mniej rh i te 10l dla Was za dużo to zróbcie z dwóch nawozów tzn zastosujcie drugi i trzeci po 1cm na 5 l wody. Wiem ze piszę raz po 1cm na 5l a drugi na 10l , to nie robi większej róznicy , sprawdzone , mozna stosowac. Teraz deszcz podlał rh ale na wszelki wypadek podlejcie jeszcze korzenie bo z rh po liscich woda spływa na zewnatrz i niewiele sie dostaje pod krzak i jak juz będą podlane mozna stosowac opryski i powtarzac co 4-5 dni az liscie stana sie intensywnie zielone.Jeśli cos jeszcze nie jest jasne pytajcie.

I dostaliśmy proporcje czarno na białym Czyli powoli zaczynamy opryski po uprzednim porządnym wiosennym podlaniu.
Rododendronowy ogród II. 14:17, 11 mar 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)
Jakaś mało kumata jestem . Idąc na łatwiznę przyjmuję, że do szklanki wlewam po 2 cm każdego z nawozów:
- Florovit płynny wieloskładnikowy nawóz ogrodniczy dolistny i doglebowy
- żelazo
- Pinivit
Dopełniam opryskiwacz do 10 l. Koniec przepisu.
Tylko od kiedy opryskujemy? I jak często?

Nie po 2cm ale razem 2cm . Ustalmy może ze jesli trzy nawozy to po 1 cm każdego a nawozy sa takie

Jesli macie mniej rh i te 10l dla Was za dużo to zróbcie z dwóch nawozów tzn zastosujcie drugi i trzeci po 1cm na 5 l wody. Wiem ze piszę raz po 1cm na 5l a drugi na 10l , to nie robi większej róznicy , sprawdzone , mozna stosowac. Teraz deszcz podlał rh ale na wszelki wypadek podlejcie jeszcze korzenie bo z rh po liscich woda spływa na zewnatrz i niewiele sie dostaje pod krzak i jak juz będą podlane mozna stosowac opryski i powtarzac co 4-5 dni az liscie stana sie intensywnie zielone.Jeśli cos jeszcze nie jest jasne pytajcie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:58, 11 mar 2019

Do góry
polinka napisał(a)
Dzisiaj zrobiłam oprysk promanalem bo niestety mam misecznika na cisach...

Do tego skosilam trawnik i zrobiłam pierwsze nawożenie.

Doszłam do wniosku,że to chyba pierwszy sezon,ze na początku marca jestem że wszystkimi pracami do przodu ogrody prawie przygotowane do wiosny,wszystko wycięte,kompost przesiany-nowa pryzma ułożona. Aż jestem sama zaskoczona

Czy mi się nie przewidziało..? Ty masz taki trawnik w połowie marca???
Tu ma być ogród :) 13:48, 11 mar 2019

Do góry
Nocny Armagedon zostawił po sobie to

Na szczęście wszyscy cali i zdrowi, choć niewyspani, mocno zestresowani I przerażeni dzisiejsza nocą.
Prądu nadal brak.

Szklarni już chyba nie ma co naprawiać, może zastanowię się nad foliakiem, przynajmniej jak odleci to strata nie będzie wielka, bo to koszt może koło 500 zł A nie 3000 zł.
Zielona przestrzeń 13:29, 11 mar 2019

Do góry
koliber napisał(a)
Teraz raport po ostatnich zawirowaniach pogodowych.

Niestety u mnie straty

Z tunelu zostało to...

Folia rozdarta, niektóre rurki powyginane, śruby albo złamane ale też powyginane
Nie zostało mi nic innego, jak tylko porozkręcać to, co zostało i złożyć w garażu

No i zostałam bez tunelu, a pomidory już takie porosły

Aż przykro czytać. Serdecznie współczuję
Ogród Muszelki 13:21, 11 mar 2019

Do góry
Muszelka napisał(a)
Ku pamięci. Dzisiejsze pąki róż.

Od dwóch lat róże ścinam jesienią (w listopadzie). Posłuchałam rady ElżbietyFranki. Muszę przyznać, że po raz pierwszy czyniłam to z pewną obawą. Teraz mogę śmiało napisać – świetny pomysł! Zimą badyle nie straszą, rabata wygląda schludnie. Wiosną pąki ładnie się budzą. Dzięki, Ela!

Nie ma za co. U mnie ścięte, ale kilka zostawiłam bo kwitły w listopadzie potem już mi się nie chciało ścinać.
U mnie te ścięte też mają duże paku jak nigdy. Pnące ładnie odbijają.
Na żwirowych rabatach nie kopczykowałam tylko przykryłam donicami jeszcze nie odkryłam tam sa przyrosty az sie boję je odkryć.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies