Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 15:15, 16 maj 2019

tak
bardzo mnie to wkurza

nie przeszkadza mi że przekwitają i zmieniają kolor, tylko że nie robią tego równocześnie
TAR 15:18, 16 maj 2019

makadamia napisał(a)

A jeszcze wracając do hortensji, to znalazłam to zdjęcie i od razu przypomniało mi się, co mnie denerwowało w limkach i dlaczego szukałam zamiennika.

Czy Wasze też tak dziwacznie kwitną?

nie, moje rowno sie przebarwiaja i dosc pozno. z jakiego miesiaca ta fota? taki roz u moich to na poczatku jesieni dopiero

Zana 15:20, 16 maj 2019

A u mnie się zdarzyło, też mnie to irytuje (o limkach piszę).
makadamia 15:22, 16 maj 2019

z września.
To jest rabatka od strony ulicy, rzadko przeze mnie podlewana, więc pewnie rośliny na niej trochę szybciej kończą.

Anula - uff - myślałam, że mi się jakieś GMO trafiło
TAR 15:25, 16 maj 2019

moje tak wygladały 6 pazdziernika

na stowe macie jakies GMO
inka74 16:48, 16 maj 2019

makadamia napisał(a)

Jeśli chciałaś pocieszyć Anię, to Ci się chyba nie udało
Twój ogródek wyglądał, jakbyś z lupą i pęsetką po nim chodziła

Ja też w tym roku wyjątkowo wcześnie zaczęłam sezon (co się zresztą na nas zemściło, bo za bardzo się pośpieszyliśmy z wertykulacją trawy), za to teraz mam przestój, a w maju zawsze było mnóstwo roboty

A jeszcze wracając do hortensji, to znalazłam to zdjęcie i od razu przypomniało mi się, co mnie denerwowało w limkach i dlaczego szukałam zamiennika.

Czy Wasze też tak dziwacznie kwitną?
Chyba nie pocieszyłam ;(( Raz w tygodniu idąc z podlewaniem coś tam wyskubię lub jak rano z kawą obchód robię. I starczy. Ostatnio bardziej na trawnik zwracam uwagę niż na rabaty. Wczoraj krwawniki wyskubywałam, nie wiem skąd ich tyle się wzięło. Może nasiona trawy były zanieczyszczone?

Limka mi kwitnie w miarę równo. Takie pojedyncze jasne mogą się pojawić jak na niższych oczkach się rozwiną później pąki z listkami. Jak krótko tniesz i zostawiasz tylko mocne gałązki - nie ma czegoś takiego albo nie tak duża różnica kolorystyczna.
Kasia_CS 17:55, 16 maj 2019

Mnie na Phantomie się chyba nierówne przebarwianie zdarzyło.. a może to Vanilka była?

A jakbyś chciała nie na różowo się przebarwiające to chyba Magical Moonlight tak mają, dopytaj Asię z Działeczki Asi, bo ona ma je od początku kupione o ile dobrze pamiętam
Kasia_CS 17:57, 16 maj 2019

Mowisz, że turniej tańca ? A co tańczy Twój Młody ?
kwartet 19:14, 16 maj 2019

Iwonka ty się zlituj ja od tygodnia pielę i jak skończyłam na jednym końcu to z drugiego można zaczynać.Mam najazd skrzypu i gwiazdnicy(no jak grzyby po deszczu).
U mnie tak kwitnie bobo,a w zeszłym roku vanil fraise cyknęła takimi spóźnionymi.
April ja to tak dokładnie nie wiem ile sztuk zjedzie, ale podejrzewam że i tak będzie wszystkiego za dużo(jedzenie mam na myśli oczywiście).
Gosiek33 19:55, 16 maj 2019

Znaczy sernika nie przywozić?

Skrzyp opuść sobie, wyjmiesz jak będzie wiekszy, w sam raz na gnojówkę