Gosiu masz wspaniałą wiosnę. U mnie też susza, podlewam codziennie.
Te jasne tulipany to te co na fotce u Ciebie tylko one bledną u mnie z czasem.
Fotka w słońcu więc też troszkę przekłamuje. Nazwy niestety nie znalazłam Buziak Gosiu
Mam takie oto robactwo... Wczoraj nie było dzisiaj jest tego multum zjadło czosnki, siedzi w Tujach, runiance, lawendzie i niektórych chwastach... Psikalam decisem. Włażą te larwy na elewację od tej strony gdzie kopałam z obornikiem konskim i owczym stad zastanawiam się czy mogłam je przenieść właśnie z obornikiem w sobotę?
U mnie rosną 3 szmaragdy na froncie przy furtce, 2 jako przesłona drewutni i kącika z ogrodniczymi przydasiami i 3 jako stożki na rabatach. Sporo mam tujowych kulek. Zimową porą robią dobra robotę. Na arystokratyczne cisy w tej roli czekałabym wieki. Z powodów finansowych i presji czasu wybrałam prozę życia.
Przycięłam dziś żywopłoty, dołożyłam lini kroplującej i posadzilam jeszcze 5 cisów.
Byłam w tej szkółce wyjaśnić sprawę z chorymi cisami, powiedzieli że mam się nie martwić i pryskac na grzyba...
Magnolę tnę tylko tam gdzie wchodzi mi na azalie , nie była cieta dla zageszczenia , z czasem sama sie zagęściła.
Groszki jak zobaczyłam pierwszy raz to zaniemówiłam , tak mi się spodobały , na szczęscie byly równiez w sprzedaży i moglam sobie kupic. Mnie sie bardziej podobają fiolety ale rózowe tez moga byc.
Zamierzam oddzielić moją kamienną ścieżkę od trawnika. Podpowiedzcie proszę co moge posadzić. Chciałabym żeby to coś było nie wyższe niż do kolan i wygodne do formowania.
zastanawiam się czy coś będzie jeszcze z tego mojego bza Sutherland Gold. Jeden od dawna w liściach, a ten nic. Pąki pozasychane. Wcześnie wypuścił, potem chyba przymroziło, czy co?
przekrój gałęzi jest zdrowy, bo sprawdzałam. Oddrdapałam też kawalątek kory i wygląda na to, że żyje. Myślicie, że jeszcze ruszy?
Czyli irga się nie podoba
Nie za dużo tych tui by tam już było? Nie lubię tui i cyprysów za to brązowieniu od środka. Eleagnus na pniu pewnie nie do zdobycia, co? Bardzo ładnie wygląda Cryptomeria japonica 'Globosa Nana' albo Chamaecyparis obtusa 'Nana Gracilis' .
Na pniu oczywiście