Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

zszywka 23:49, 10 maj 2019

Ja już sobie zakaz zakupów wlepiłam przed majówką poszalałam to teraz koniec choć i tak muszę kilka rzeczy dokupić i co zrobić non stop wydatki
Urszulla 00:04, 11 maj 2019

W nocy tym razem nadrabiam

Liliowce u Ciebie zastartowały jak na dopalaczach
sylwia_slomc... 00:26, 11 maj 2019

zszywka napisał(a)
Ja już sobie zakaz zakupów wlepiłam przed majówką poszalałam to teraz koniec choć i tak muszę kilka rzeczy dokupić i co zrobić non stop wydatki

Oj chyba też sobie taki zkaz zrobić musimy
sylwia_slomc... 00:27, 11 maj 2019

Urszulla napisał(a)
W nocy tym razem nadrabiam

Liliowce u Ciebie zastartowały jak na dopalaczach

Dostały początkiem kwietnia ciut obornika granulowanego
jolka 06:53, 11 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
liliowce już lada moment zaczną spoktakl

Czekam na to u Ciebie!!
Katkak 07:04, 11 maj 2019

Sylwuś ze 3 lata temu znalazłam u siebie między kostkami siewkę midrzewia wielkości koperku. Zostawiłam w nadziei, ze to siewka modrzewia Diana, z myślą o Tobie. Dziś to już xałkiem ładna siewka, widać, że drzewko, a nie koperek. Czy to Diana? Nie wiem, może tak, może nie? Przygarniesz kropka?
Katkak 07:10, 11 maj 2019

Oto i on
Doranma 09:43, 11 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Powiem Ci, że wybór coraz większy z roku na rok, nawet miscanta Memory mieli i wziełabym, ale już mi Madzia odsadziła

Memory piękny jest, jeszcze go nie upolowałam. Ale w tym roku szerokim łukiem omijam wszystkie ogrodnicze, by nie kusiło ☺
Doranma 13:37, 11 maj 2019

Sylwia, przepadłam! Choroba ma jednak swoje plusy Dzięki uziemieniu w domu zaczęłam czytać Twój pierwszy wątek od samego początku i nie mogę się oderwać! To jest prawdziwa życiowa opowieść o Waszej pasji i co z niej wynika Jestem coraz bardziej zachwycona i zaczęłam marzyć, że kiedyś, gdy życie pozwoli mi być bardziej mobilną, chciałabym ten Twój raj zobaczyć na własne oczy. A tymczasem przyglądam się projektom, które stworzyłaś na samym początku - ja tak nie potrafię! Fakt, że robicie to razem z Mężem, jest godny podziwu i na pewno dodaje dodatkowego "kopa". Macie swoją wizję i ją konsekwentnie realizujecie. Po prostu: brawo! Za kreatywność, pracowitość i konsekwencję. Porównuję rabatę liliowcową tę sprzed 4 lat i obecną. Szukam wzrokiem dawnej kapliczki. Przyglądam się drzewom, które tak bardzo urosły przez ten czas. Gdzie Twoja wyśniona grota z figurą Matki Bożej? Przecież musi być Gleba klasy 2 i 3 - tylko pozazdrościć, nic dziwnego, że wszystko tak ochoczo rośnie
Robię więc tylko krótką przerwę na wstawienie rosołu i wracam do fascynującej lektury Uściski!
Basilikum 14:04, 11 maj 2019

Melduje, ze kupilam fiskarsa, super jest wczoraj po taczki chwastow wyrwalam