Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Coming out poglądacza 22:45, 22 maj 2013

Do góry
Witam serdecznie
Nasz ogród, my i psiarnia:) 22:42, 22 maj 2013

Do góry
Nic bardziej nie cieszy ogrodnika jak zakup nowych roślinek Ja dzisiaj też zaszalałam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:11, 22 maj 2013

Do góry
Tak na szybko z ogrodu proszę o pomoc albo akceptację Jedna partia roślin dotarła i próbuję mądrze rozmieścić
Zaczynając od tyłu:
-pod samymi iglakami 2 tawuły brzozolistne-kwitną na biało
-przed nimi 3 miskanty gracillimus
-z przodu te małe to lawenda.
Jutro dotrą żurawki i planuje na samym przodzie, przez kostką.
Proszę o opinie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:16, 22 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Dzięki Alicja za chęć pomocy Widziałam już chyba wszystkie możliwe wrzosowiska w necie, na czele z realizacjami Szefowej Danusi. Mam nadzieję, że dzisiaj dotrą moje roślinki to będę przymierzać już w ogrodzie.

Tak będzie najlepiej Jestem bardzo ciekawa, co zadecydujesz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:12, 22 maj 2013

Do góry
Dzięki Alicja za chęć pomocy Widziałam już chyba wszystkie możliwe wrzosowiska w necie, na czele z realizacjami Szefowej Danusi. Mam nadzieję, że dzisiaj dotrą moje roślinki to będę przymierzać już w ogrodzie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:25, 22 maj 2013

Do góry
Polinka, tu masz realizację Szefowej z wrzosowiskiem: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3211-nasz-ogrod-my-i-psiarnia?page=3
Może widziałaś już, a może nie... - w każdym razie przypadkiem znalazłam, więc podsyłam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:16, 21 maj 2013

Do góry
Jak dobrze, że ja Was mam dziewczyny Nawet nie pomyślałabym o tych kropkach i miałabym przykrą niespodziankę na wiosnę. ha, ha.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:00, 20 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Jeszcze myślę o takiej koncepcji na te wrzosy:
-wrzosiec biały,wrzos biały naprzemiennie w jednej linii
-za nimi kostrzewa sina
-i wrzosiec czerwony,wrzos czerwony naprzemiennie
A może iść właśnie w taką rabatę dryfującą jak proponuje Alicja i gatunkami posadzić?

Zadecydować musisz sama, ja mogę tylko tyle powiedzieć, że też myślałam o wrzosowisku... i pomimo mojego upodobania linii prostych, to u siebie robiłabym dryfującą...
Z pomysły wrzosowiska zrezygnowałam natomiast z innych względów.
W linii będzie poukładane, tak jak pisze Aga... ale czy wtedy robić naprzemiennie, ale w liniach... nie wiem jaki to efekt będzie jeśli chodzi o kwitnienie. Żeby takie kropki nie były....
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:57, 20 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Darmowe podlewanie to dzisiaj mamy u mnie już od godziny konkretnie pada i wcale mi się to nie podoba

niech trochę popada, ja i tak w pracy , a nawóz w granulkach sam rozpuścić się nie chce
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:55, 20 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Dzięki Aga za poparcie
A jak byś wybierała się w stronę Krotoszyna to serdecznie zapraszam na kawkę Dam znać na priw gdzie mnie szukać

w stronę Krotoszyna to jeżdżę, ale z dzieciakami. W Wielkopolsce mam rodziców
Ale wybiorę się kiedyś do Ciebie. W samym Miliczu mieszkasz? Dla mnie nie robi różnicy 20-30 km, dziennie robię minimum 100 km W Miliczu jestem codziennie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:49, 20 maj 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
prosta linia daje efekt takiego uporządkowania. Do Twoich symetrii będzie pasować

Dzięki Aga za poparcie
A jak byś wybierała się w stronę Krotoszyna to serdecznie zapraszam na kawkę Dam znać na priw gdzie mnie szukać
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:46, 20 maj 2013

Do góry
Darmowe podlewanie to dzisiaj mamy u mnie już od godziny konkretnie pada i wcale mi się to nie podoba
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:44, 20 maj 2013

Do góry
Jeszcze myślę o takiej koncepcji na te wrzosy:
-wrzosiec biały,wrzos biały naprzemiennie w jednej linii
-za nimi kostrzewa sina
-i wrzosiec czerwony,wrzos czerwony naprzemiennie
A może iść właśnie w taką rabatę dryfującą jak proponuje Alicja i gatunkami posadzić?
Kraina Czarów w fazie projektów 10:39, 20 maj 2013

Do góry
Alicja super plan a książka to po prostu kopalnia wiedzy Widzę, że się ostro bierzesz do pracy. Jak wiesz nic Ci nie pomogę bo sama zaczynam i mam mnóstwo pytań ale dobrym słowem będę Cię wspierać A wiem,że to czasem pomaga jak już mamy wszystkiego serdecznie dość. Ja się boję, że w środę będę miała taki dzień i wszystkie przytulaski będą mile widziane Miłego dnia.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:26, 20 maj 2013

Do góry
AlicyaLK napisał(a)

Polinka, ja też lubię linie proste, ale przy wrzosach, to nie wiem, czy nie lepiej iść w takie płynne przejścia kolorów... Danusia pisała gdzieś w ogóle o nasypywaniu ziemi pod wrzosowisko, tak aby nie było ono regularne... A takiej rabaty dryfującej jak na zdjęciu tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3204-kraina-czarow-w-fazie-projektow?page=15 nie chcesz zrobić? Odpada?
Jak odpada... to nie wiem... nie są to duże różnice wielkości... to może zrób kolorystycznie... ale ja się nie znam za bardzo na nasadzeniach

Będę zaglądać, żeby zobaczyć co zadecydowałaś

Witaj AlicjaNa początku myślałam o zrobieniu właśnie takiej rabaty dryfującej ale cały ogród,dom,podwórko mam takie kwadratowe-symetryczne. Wszystkie nasadzenia planuję zrobić w prostej linii i nie wiem czy to nie zburzy efektu. Przez cały weekend myślałam nad ta rabatą i niczego nie wymyśliłam Poczekam do środy jak przyjdą rośliny i na rabacie będę wtedy ustawiać i tworzyć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:18, 20 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Kostrzewy już nie mogę zamienić bo nie mają innej. Podpatrzyłam ją w realizacjach Szefowej Danusi,tam też jest połączenie wrzosów z kostrzewą. Tylko super to wszystko wygląda gdzie indziej a u mnie bałagan totalny z tego wyjdzie

eeee nie mów tak...ładnie będzie... poczekaj na rośliny i może wtedy Cię wena najdzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:16, 20 maj 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

a nie możesz jeszcze zamienić kostrzewy na tę bardziej zieloną?
serio nie będzie pasować?

Kostrzewy już nie mogę zamienić bo nie mają innej. Podpatrzyłam ją w realizacjach Szefowej Danusi,tam też jest połączenie wrzosów z kostrzewą. Tylko super to wszystko wygląda gdzie indziej a u mnie bałagan totalny z tego wyjdzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:09, 20 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)

To na tej rabacie będą sadzone wrzosy. Chciałabym je rozmieścić w prostych liniach.
Czy na samym przodzie dać te najmniejsze, które mają po 20 i 25 cm? za nimi kostrzewa sina i trzeci rządek wysokie wrzosy? Tylko kolorystycznie nie będzie to się zgrywać w całość
Nie wiem co robić Proszę bardzo o pomoc wszystkie mądre głowy

Polinka, ja też lubię linie proste, ale przy wrzosach, to nie wiem, czy nie lepiej iść w takie płynne przejścia kolorów... Danusia pisała gdzieś w ogóle o nasypywaniu ziemi pod wrzosowisko, tak aby nie było ono regularne... A takiej rabaty dryfującej jak na zdjęciu tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3204-kraina-czarow-w-fazie-projektow?page=15 nie chcesz zrobić? Odpada?
Jak odpada... to nie wiem... nie są to duże różnice wielkości... to może zrób kolorystycznie... ale ja się nie znam za bardzo na nasadzeniach

Będę zaglądać, żeby zobaczyć co zadecydowałaś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:37, 19 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)

To na tej rabacie będą sadzone wrzosy. Chciałabym je rozmieścić w prostych liniach.
Czy na samym przodzie dać te najmniejsze, które mają po 20 i 25 cm? za nimi kostrzewa sina i trzeci rządek wysokie wrzosy? Tylko kolorystycznie nie będzie to się zgrywać w całość
Nie wiem co robić Proszę bardzo o pomoc wszystkie mądre głowy

a nie możesz jeszcze zamienić kostrzewy na tę bardziej zieloną?
serio nie będzie pasować?
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 20:29, 19 maj 2013

Do góry
Sąsiadko Droga ale Ty masz soczystą zieleń, napatrzyć się nie mogę I tyle wspaniałych drzew, i bez pięknie pachnący Przyjemnie u Ciebie dziewczyno
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies