Asiu dzięki -lecę zobaczyć
potrzebuję porady jaka trawa będzie dobrze wyglądać jako najniższe piętro -obok stipy ?
jeszcze niewiele widać -bo kopane i musiałam wsadzić te stipy co miałam przy placyku
ten maziaj na beżowo to stipa ,
a ten na zielono …..nie mam pomysłu jaka trawka obok stipy fajnie wygląda ….
tam będą kwiaty pomiędzy trawami -na kulki nie patrz -nie będzie liniowych nasadzeń ,tylko plamiaste ….
tzn.... będzie chaos w geometrii
i nie mam na razie pomysłu ,gdzie moje inversy przesadzić ….lubię je i muszę im miejscówkę znaleźć
Daria one poszły do wiśniowej w plecy ….( wiśnie poszły tymczasowo do donic
i w tamtej rabacie w zeszłym sezonie przekopałam,mieszałam z korą ,więc nic nie dałam z dobroci ,tylko wkopałam a fajnie i lekko się kopało więc w miarę szybko poszło ….jak pogrzebię w swoim kompostowniku i tam na spodzie coś będzie przerobione ,to dodam na wierzch i przemieszam dodatkowo
Dziś wpadłam popatrzeć do Kwiatonu i zakupy małe zrobiłam, a obiecywałam sobie, że nic.
Ale bratki mnie ujęły, takie śliczne miniatury. No i moje ulubione lilie orientalne.
Nawet 1 kannę wzięłam i mini dalie, jakbym mało miała roboty
Zawsze jak odwiedzam Twój ogródek, a robię to z wielką przyjemnością zastanawiam się jak Ty to robisz, że wszystko co posadzisz rośnie i kwitnie tak wzorcowo.
Justynko widziałam Laurę w ,,Rok w ogrodzie, cidna była, piękną pokazał. Od tamtego roku ma ja w sprzedazy ale tylko na miejscu w wysyłkowej nie było. Kupiła juz Jankosia i Robert i ktos jeszcze ale zapomniałam. Moja ślicznie rośnie, byle przymrozki jej nie zniszczyły.
Łączki krokusowe w tym roku gorsze niz zwykle , częśc kwitnie , częśc wogóle nie wykiełkowała a cześc wylazła z ziemi i nie wiem na co czeka bo nie rosną. Zima była lekka wiec mróz ich nie wymroził , za to jesień u mnie była deszczowa i pewnie czesc cebulek zgniła. Na pewno tak sie stało równiez z rannikami , bo mam je w doniczkach i przesadzam w rózne miejsca żeby się rozsiewaly a w tym roku w doniczkach mało co pozostało.To zdjęcia tych samych doniczek z tamtego roku
Za zdrowie pan, za zdrowie,
szampana pijmy az do dna, panowie!
jedyny toast, ktory niechaj wiecznie trwa.
Dziewczyny trescia sa naszych snow,
dziewczyny dobre, dziewczyny zle.
Chociaz dziewczyna, marny to puch,
bez dziewczyn nie ma zycia, zycia nie ma, nie!
spelnijmy toast jeszcze raz, panowie!
Niech wiedza, ze bez nich kazda chwila,
to utracony juz na wieki wiekow czas.
szampana pijmy az do dna, panowie!
dla dziewczyn niech w szampanie
dzis utonie swiat!