Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Początki w Kruklandii 22:02, 08 cze 2014

Do góry
Specjalnie dla Ciebie wkleiłam u mnie zdjęcie buszu z 2010
Ale czytam, ze humorek wrócił. Zobaczysz jaki busz będziesz miała za dwa lata.... Tylko już nic nie rob do jesieni

I czekam na fotki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:59, 08 cze 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Też kcem tak pięknie wyciachane kulony!!!
I busz do tych kulonów taki sam jak u Cię!!!

Echhh...

Juzia Ty juz nic nie przesadzaj, daj rolisnkom żyć. Za dwa lata u Ciebie będzie tak gęsto , że bedziesz obdzielać ogrodowisko roslinami. Teraz tylko wyrywaj chwasty, podlewaj rośliny i dawaj im Florovit. Obserwuj czy cos je nie podgryza lub czy nie maja grzyba. Teraz czas na pielęgnacje ogrodu i planowanie działan na jesień. Pociesz się troszkę swoją pracą, bo uzyskałaś niesamowity efekt. Teraz tylko czasu potrzebujesz. Te największe kulony są z mojego starego ogrodu, wyhodowane z małych i średnich kulek. Uwielbiam je i cięcie tych wielkich kulonów to dla mnie największa frajda. Jutro zrobię relację z cięcia największego potworka

Specjalnie dla. Ciebie ta sama rabata w 2010 roku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:55, 08 cze 2014

Do góry
kasiad napisał(a)

Napisz, proszę, gdzie kupiłaś carex praire fire. U mnie w okolicy jest nie do zdobycia - jestem skłonna udać sie do Wrocławia po nią
Dzięki

Kupiłam na giełdzie jako trawę NN. Niemi ją zidentyfikowała
Dokładnie w tym samym mijescu rosla poprzednia praire fire... , ktora po zimie nie odbiła. Gdy zobaczę gdzieś dam znać.

I uprasza sie o info gdy zobaczycie we Wrocławiu rubrum , bo potrzebuję w rozplenice i berberysy powtykać te piękne bordowe trawy. Muszę się na giełdę wybrać.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:53, 08 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
sumak ... sumak to to coś tylko w formie szczepionej kuli ... ja chyba sobie to TK każe zrobić bo zwapnienia jak nic

Anita ma sumaka tiger eye, jest piekny, ale wymaga miejsca. Ma zaletę, której nie mają inne sumaki, nie rozrasta sie mocno...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:52, 08 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Madżen u nas w Kostomłotach widziałam na nóżkach szczepiony jaskrawozielony berberys ... cudnie to wyglądało ... mus się wybrać i obraz pokazać ... konweniowałoby z trzmielinami a nie było takie samo

tu kolor i rodzaj bo poczochrane, ze aż boli
http://www.pinus.net.pl/opis.php?id=577&imgno=1

i był też szczepiony hmmmmmmmm ... to takie coś co się jesienią pięknie przebarwia i jest u Enyi ... Madżen powiedz, ze wiesz bo ja nie mogę sobie przypomnieć jak to się nazywa ...

Fajny pomysł . Będę szukać i myśleć. Albo bedą dwa stożki, jeszcze nie zdecydowałam. Mam na szczeście całe wakacje na myślenie. Tak lubię, zaplanuję że coś zmienię i potem calusieńkii sezon aż mnie nosi aby juz zacząć . A może będa dwa maciupeńkie marikeny szczepione
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:50, 08 cze 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Roze na pniu??? Sesleria 4U u mnie

Ja nie sadzę róży na pniu, już kilka straciłam w mrożne zimy.... Więc mam róże ale nie na pniu. Ponadto róże i kwaśna ziemia i sąsiedztwo rh, to chyba nieodpowiedni duet?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:48, 08 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Toż to idealne miejsce na przywrotnik! Do róż pasuje idealnie i taki żółtek fajnie rozjaśni to miejsce jednak co nie posadzisz i tak będzie cudnie

Sebek już tam wciepałam tojeść i dwa rodzaje trawek. Musze tę dziurę po trytomach czymś wypęlnić, bo trytomy nie konweniowały i wygniły w tym roku...przywrotnik albo rozchodniki, myślę... Na razię są rawy, tylko niech podrosna.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:46, 08 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Też z wrażenie padam, jej, chyba ciebie do siebie zaproszę, tyle kul u mnie
zupełnie inaczej, od razu lepiej

Irenko kule w ogrodzie to jest to!!! Twój M m sie przekonał

Chyba zrobię instrukcję z kulkowania "od ręki, na oko"
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:41, 08 cze 2014

Do góry
Kondzio, Krys, Jagoda, Ewa lubię ten busz ale wyłacznie gdy jest jak to trafnie Jagoda okresliła kontrolowany sekatorem.
Idę podlać posadzone roślinki, bo reszta ogrodu ma jeszcze w mojej glinie wodę. Tylko nawadnianie dla trawniczka chodzi.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:39, 08 cze 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko , ale piękne obrazki … stipy masz bossskie … tojeść w niej podoba mi się oj bardzo podoba miałaś refleks , bo teraz nigdzie jej nie ma .

Macham

Mialam niemal refleks szachisty... O 8:05 dostałam sms od Gierczusi co to za tojeść na CHFSH, po powrocie z pracy już jej niemal nigdzie nie było.... Szaleństwo jakieś.....w ostatniej chwili zamówiłam za rok będziemy dzielić, bez obaw
Ps moja lobelia z rabaty ze stipą zdechła.... Wyłaziła z ziemi i zeszła sobie....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:37, 08 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
wiesz Madżen ja mam u Ciebie jeden problem ... musze latać od kjuba do kjuba bo nie fiem ! no nie fiem gdzie klapnąć ... bosssko ... nie wiem kiedy to będzie ale jak dojdę do takiego momentu w swoim ogrodzie to nomalnie odnowimy sluby z Adamo ... tylko tym razem weźmiemy go na "frontowej" ... goście za płotem ... ...

Iza u. Ciebie już piękne kjuby powstają, za rok będziesz miała busz!!! I nastapi wymiana tojeści na razie to ja już nie mam na nic miejsca. Musze przemeblować rabatę z rh, już bym coś na niej dosadzila ale mała rewolucja będzie jesienią, z falnki na flankę... Szukam czegoś na nózkach do mojego rh i nie wiem co. Cisowe na tle cisowego żywopłotu zginą.... Bukszpanowych chyba nie chcę.... Trzmieliny są po prawej... Mam kilak miesięcy na myslenie... Albo zostanie sam, bo laurowiśnie tam królują, tylko muszę je rózno posadzic a nie jak w projekcie pod skosem... Muszę podpatrzyć w Waszych ogrodach ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:32, 08 cze 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Ty naprawdę je od ręki ciachasz, bez żadnej formy?

Od ręki .....dlatego krzywe.....
Moja już ma dwa egzaminy za sobą, zostaly jeszcze dwa... Najgorsze.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:30, 08 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Po kolei
Są żurawki jest zabawa, bez nich rabata w pobliżu tarasu kuchennego to nie to samo.

Nie mam lawendy, ale mnie to na szałwie wygląda, niemniej uwielbiam taki busz, chociaż tak jak piszesz w pewnym momencie trzeba nad nim zapanować.
Kupiłem też buchanani... idzie w bukszpany genialne zestawienie.

Stożek dumnie się prezentuje, tak jakby rósł tam od zawsze.. widze, że znak powoli zakrywają gałązki magnolii.

Kulkowo trawiasta to dla mnie ideał pod każdym względem, ale ja już miejsca na takie cudo nie mam, ale u siostry pozwole sobie skopiować. Planuje jak sprytnie ją zadowolić, a przy okazji wpakować tam wszystko co uwielbiam w Twoim ogrodzie.
Dla przypomnienia mogę prosić o wymiar tego dużego kwadratu z magnolią bukszpanami, umbrą, lawendą itd.

Kończe bo przy każdym zdjęciu mam słowotok i jeszcze jakiś elaborat niepotrzebnie napisze

Myślalam o lawendzie, już edytowalam, bo na zdjeciu jest oczywiście szalawia.
Kwadrat z magnolią i bukszpanem ma 4 m z kaźdej strony i wchodzi w niego kwadrat 2x2 z umbrelką i bukszpanową owbwódka
Magnilia będzie ciachnieta z boku, dosadzone będą cisy i mam nadzieję, że żywopłot grabowy podrośnie abym mogła zdjąć tę wstrętną matę.... Za bukszpanem stozkiem rosną piekne żólte róże... Musze im fotki zrobić,....
Ogród Magdalenka 19:26, 08 cze 2014

Do góry
Madzialena a po co ci różna pnąca? Na mur czy na płot? Może lepiej zwykłą austinkę taką do 1,5 m? Gertrudę Jekyll sobie kup!!! Lub Jamesa Gallewaya. Wygooglaj je , są piekne , sztywne, jesli teraz kupisz i posadzisz za rok dadzą czadu!!! Są sztywne i nie muszą rosną przy podporach, wystarczy dać obelisk albo takie koła jak kupiłam w obi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:22, 08 cze 2014

Do góry
Przywrotnika nie mam...dumam... Muszę poczekać aż coś zdechnie.....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:49, 08 cze 2014

Do góry
Iza też sobie posadziłam osteospermum fioletowe.... W ogrodzie... Bo lubię je. Fotki piękne u Ciebie są tak samo jak słowo pisane
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:39, 08 cze 2014

Do góry
W oczekiwaniu na lawendę i róże

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:37, 08 cze 2014

Do góry
Za to rabata z rodgersją zyskała tojeść . Na razie za mała aby ją było widać...

Z tej rabaty wykopałam żurawkę caramel bo ją przypalało... Jakaś bordowa rośnie z nową carex praire fire

Przycięte berberysy. Łysy placek to miesce po ciemiernikach... Uciełam ciemierniki, bo je będę z tego miejsca przesadzać a na brzegu rabaty bedzie runianka

Róże bonica startują
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:35, 08 cze 2014

Do góry
I jejmościna tojeść w stipie.. miałam na tej rabacie posadzić 10... wystraszliście mnie.. posadziłam 4...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:33, 08 cze 2014

Do góry
Szalwia w buszu kwitnie.... oj za gesto, oj bedzie do przeróbki, oj!

Buchanani w nogach trzemiliny po cięciu odrasta... nie powinnam jej ciąć..

A tu rozplenica little biy nie rośnie t wsadziłam carex NN albo frosted albo amaozon, czas pokaże który.

I bukszpan variegata poczochrany ... żurawki posadzone w stołówce opuchlakowej na razie się trzymają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies