Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 16:31, 08 cze 2014

Danutka napisał(a)
Jak Ty pięknie opisujesz/odpisujesz tak bajkowo jesteś artystką chyba?

Ja chętnie podkradnę troszkę niezapominajek jeśli będziesz kiedyś usuwać

Na inne rośliny też się zapisuje Będę miała do wydania naparstnice i ostróżki jakbyś była zainteresowana

Miłej niedzieli w magicznym niebieskim ogrodzie

Danusiu lada dzień będę wyrywała niezapominajki z kubika ... zbieram nasiona więc chętnie odstąpię ... rzucisz łapką tam gdzie chcesz je widzieć w następnym sezonie i gwarantowane będą ... lub jeżeli chcesz im nadać określoną formę wespół z tulipanami np jak to ja np kcem wysiejesz je do skrzyni (ja biorę z warzywniaczka takie drewniane po owocach) i jak jesienią będą małe sadzonki wsadzisz w miejsce docelowe ... zapraszam

to lepsza metoda bo stare roślinki nie wyglądają ... a rosną rzucone na wiatr nawet z nasionka ...

mogę też upierdutać tojeści ...

a naparstnic i ostróżem na gwałt poczebuję
Konstancja30 16:36, 08 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Iza czyli tojeść ma takie dzioby powyginane na boki, czy się podnosza? Moja tojeść w kolorze fanciskiego wina została zadolowana... Jesli nie oadnie w tym żarze to będzie cud..opowieść o oczekiwaniu cudna, dobrze byłoby ją uzupelnić o obrazki

Ps ja sie piszę na te biala a dla ciebie będzie purpurowa. Za rok

Madżenko do tej pory u mnie była w miejscu częściowo ocienionym ... i tak pięknie pół poziomo sobie dryfowała ... teraz ma i słoneczne miejscówki zobaczę ... szczodrzej też ją będę focić

mogę Ci wysłać i w tym roku byle szybko ... bo aktualnie jest miejscami jeszcze w postaci dającej nadzieję na przetrwanie w transporcie ... sprawdzonym sposobem Malkul w butelce po oranżadzie ... możesz zadołować gdzieś w przechowali ... zapoznać się z nią ... oswoić i od wiosny działać

obrazki uzupełniłam ...
Konstancja30 16:42, 08 cze 2014

noemi napisał(a)
Ładne widoczki u mnie larissa też mam mnóstwo pąków i nic dalej … u sąsiadki zaglądają i pachną róże pienne … hmmm trza czekać na okrywowe … i coraz więcej róż u Ciebie , szkoda , że ja nie mam miejsca …. zapachu potrzebuje w ogrodzie …

macham

Madziu na okrywowe czekam ... co do róż to mam przygotowane miejscówki na kolejne róże ... teraz już pnące i rabatowe ... i teraz już koniecznie z zapachem bo nie wszystkie z moich posiadanych mają zapach ...
wciąż są miejsca do wypełnienia bylinami ... w tym na budleję ... szukam takiej w mocnym kolorku granatowo fioletowym ... pójdzie za miskantami i jezówkami ... a ja będę patrzeć na szalejące motyle ... zobaczymy czy wyrobią pomiędzy tojeścią a budleją biegunowo ...

a co do kwitnienia w sąsiedztwie to ogródki pod blokiem są chyba w innej strefie klimatycznej bo tam już szalaeją ostróżki !!! ... pundy ciepła jakieś czy cuś ???
JulkAd 16:53, 08 cze 2014

Jeju Iza zaginęłaś mi gdzieś po przerwie i dopiero dotarłam...coś ważnego mnie ominęło?....jak dużą masz już swoją tojeść?...moja niektóre liście ma ciut jaśniejsze, jakby żóltawe...czy tak ma być?.....pozdrówka zostawiam
Konstancja30 17:15, 08 cze 2014

JulkAd napisał(a)
Jeju Iza zaginęłaś mi gdzieś po przerwie i dopiero dotarłam...coś ważnego mnie ominęło?....jak dużą masz już swoją tojeść?...moja niektóre liście ma ciut jaśniejsze, jakby żóltawe...czy tak ma być?.....pozdrówka zostawiam

są jaśniejsze liście ale ona tak ma ... przynajmniej u mnie

Jula nic spektakularnego Cie nie ominęło ... ugor się resocjalizuje ... roślinności przybywa ... ja wciąż młoda i też mnie przybywa niestety ... córka ta sama ... mąż ten sam ... buziak

a to łan tojeści w chwili obecnej ...

bociek 17:21, 08 cze 2014

I u Ciebie roze siem pysznia Ladne, ladne, nie pofiem, ze nie
Kostrzewa wyglada bardzo dobrze. A do mnie naparstnice przyjda we wtorek lalalala.
Madzenka 17:49, 08 cze 2014

Iza też sobie posadziłam osteospermum fioletowe.... W ogrodzie... Bo lubię je. Fotki piękne u Ciebie są tak samo jak słowo pisane
ana_art 20:50, 08 cze 2014

Iza a ta biała tojeść jak się nazywa?
Konstancja30 20:52, 08 cze 2014

ana_art napisał(a)
Iza a ta biała tojeść jak się nazywa?

tojeść orszelinowata ... kcesz ?
Konstancja30 21:11, 08 cze 2014

bociek napisał(a)

Kostrzewa wyglada bardzo dobrze.

tiaaaaaaaaa ... bardzo dobrze to ona sobie wyglądała dopóki do Ciebie nie zajrzałam ... nawet słowa nie napisałam tak mnie zatkało ... alez czupidrony masz ...

z naparstnic będzie pani zadowolona ... gdy przekwitną ja ścinałam ... no nie mogłam i dlatego mi się nie rozsiały ... po przekwitnięciu głównego kwiatu odrastają mniejsze i w towarzystwie hosty plus paproć tworzą magię ...

to obrazek od Kasi z zaczarowanego ogrodu https://www.ogrodowisko.pl/watek/639-to-bedzie-zaczarowany-ogrod ... zobaczyłam i zakochałam się na zabój ... 3 lata temu