Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kondzio 18:43, 08 cze 2014

Pieknie było i jest cudownie hi hi hi hi
Konstancja30 18:44, 08 cze 2014

wiesz Madżen ja mam u Ciebie jeden problem ... musze latać od kjuba do kjuba bo nie fiem ! no nie fiem gdzie klapnąć ... bosssko ... nie wiem kiedy to będzie ale jak dojdę do takiego momentu w swoim ogrodzie to nomalnie odnowimy sluby z Adamo ... tylko tym razem weźmiemy go na "frontowej" ... goście za płotem ... ...
Konstancja30 18:45, 08 cze 2014

yhm ... purpurowa absolutnie wymiata ... absolutnie !!!
Krys 18:49, 08 cze 2014

Oj pospacerowałam ,oczy nacieszyłam i mlasnęłam na deser
ewakatowice 19:09, 08 cze 2014

Ale masz buszzz!
Piękny ten busz…
Jagodaa 19:29, 08 cze 2014

Busz sekatorem kontrolowany .
Madzenka 19:30, 08 cze 2014

Luki napisał(a)
Po kolei
Są żurawki jest zabawa, bez nich rabata w pobliżu tarasu kuchennego to nie to samo.

Nie mam lawendy, ale mnie to na szałwie wygląda, niemniej uwielbiam taki busz, chociaż tak jak piszesz w pewnym momencie trzeba nad nim zapanować.
Kupiłem też buchanani... idzie w bukszpany genialne zestawienie.

Stożek dumnie się prezentuje, tak jakby rósł tam od zawsze.. widze, że znak powoli zakrywają gałązki magnolii.

Kulkowo trawiasta to dla mnie ideał pod każdym względem, ale ja już miejsca na takie cudo nie mam, ale u siostry pozwole sobie skopiować. Planuje jak sprytnie ją zadowolić, a przy okazji wpakować tam wszystko co uwielbiam w Twoim ogrodzie.
Dla przypomnienia mogę prosić o wymiar tego dużego kwadratu z magnolią bukszpanami, umbrą, lawendą itd.

Kończe bo przy każdym zdjęciu mam słowotok i jeszcze jakiś elaborat niepotrzebnie napisze

Myślalam o lawendzie, już edytowalam, bo na zdjeciu jest oczywiście szalawia.
Kwadrat z magnolią i bukszpanem ma 4 m z kaźdej strony i wchodzi w niego kwadrat 2x2 z umbrelką i bukszpanową owbwódka
Magnilia będzie ciachnieta z boku, dosadzone będą cisy i mam nadzieję, że żywopłot grabowy podrośnie abym mogła zdjąć tę wstrętną matę.... Za bukszpanem stozkiem rosną piekne żólte róże... Musze im fotki zrobić,....
Madzenka 19:32, 08 cze 2014

JulkAd napisał(a)

Ty naprawdę je od ręki ciachasz, bez żadnej formy?

Od ręki .....dlatego krzywe.....
Moja już ma dwa egzaminy za sobą, zostaly jeszcze dwa... Najgorsze.....
Milka 19:37, 08 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Nie da rady ciąć w tym słońcu... Można udaru dostać.... Kilka chwastow wyrwałam, posadziłam tojeść, festuca golden toupee i o mało wylewu nie dostałam. Tylko zimny prysznic mnie uratował
Sebek świetnie pisze. Moja świecznica ma nogi w cieniu gabionów i brzozy a kwiaty są w pełnym słońcu, gdyż są wyższe niż gabiony.

Bocius zatem selserię muszę nabyć i naparstnicę. Ale nie teraz, bo autentycznie nie mam już miejsca w ogrodzie. Jesienia bedę na jednej lub dwóch rabatach robić rewolucję to sobie posadzę.

Julka teraz odpoczywam bo czekam na brownie z nutellą i orzechami w wykonaniu córki, to sobie poczytam co u Was słychać

strasznie gorąco, też robiłam podchody i unik, teraz podlewanie, posadziłam trzmieliny, cos przesadziłam...
Marzenko, chyba jeszcze raz przyjadę i posadzę tobie te żurawki, może wezmę coś ze swoich i naparstnice i firletki i werbeny
bardzo chce aby świetnie u ciebie rosły
Madzenka 19:37, 08 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)
wiesz Madżen ja mam u Ciebie jeden problem ... musze latać od kjuba do kjuba bo nie fiem ! no nie fiem gdzie klapnąć ... bosssko ... nie wiem kiedy to będzie ale jak dojdę do takiego momentu w swoim ogrodzie to nomalnie odnowimy sluby z Adamo ... tylko tym razem weźmiemy go na "frontowej" ... goście za płotem ... ...

Iza u. Ciebie już piękne kjuby powstają, za rok będziesz miała busz!!! I nastapi wymiana tojeści na razie to ja już nie mam na nic miejsca. Musze przemeblować rabatę z rh, już bym coś na niej dosadzila ale mała rewolucja będzie jesienią, z falnki na flankę... Szukam czegoś na nózkach do mojego rh i nie wiem co. Cisowe na tle cisowego żywopłotu zginą.... Bukszpanowych chyba nie chcę.... Trzmieliny są po prawej... Mam kilak miesięcy na myslenie... Albo zostanie sam, bo laurowiśnie tam królują, tylko muszę je rózno posadzic a nie jak w projekcie pod skosem... Muszę podpatrzyć w Waszych ogrodach ...