Ba, peonii nie masz ale za to masz cudne hortensje - one dłużej zdobią ogród.
A jak tam kalina ?
Bo moja wciąż kwitnąca i trochę mniej co prawda pachnąca przez ten chłód. Im cieplej tym zapach jest intensywniejszy ale za to przy wysokich temperaturach szybciej przekwita. Coś za coś
Orlików mam w tym roku dość sporo teraz je trochę oporządkowałem i zacząłem podlewać ale obejrzyjcie jakie misterne są te kwiatki jakie mają falbaneczki toż to dzieło przyrody
Cieszę się z Twoich odwiedzin w moim ogrodzie.
Nie ma jak na wsi. Te zapachy, te widoki. Po łące spacerują bociany, pasą się sarny. Za siatką bażant robi obchód terenu. Nad moją głową przelatują żurawie. I ta przestrzeń, zieleń.
Uciekam jak tylko mogę od zgiełku miasta.
cześć,
czy ktoś mógłby zidentyfikować te dwa drzewka rosnące przy ścianie?
Niestety nie mogłam bliżej podejść, żeby zrobić lepsze zdjęcia. Napisałam też w dziale dotyczącym rozpoznawania roślin, ale nie wiem czy tam się ktoś odezwie.
Na najnowszej rabacie zostało tylko dosadzić z tyłu derenie magnolia otulona agro bo w nocy teraz spada do 0 i obawiałam się przymrozków. Zdjęcia robione w biegu jednak ostrości nie łapią..... aj postaram się w najbliższym czasie lepsze cyknąć
Cały zeszły rok mi dziewczyny tłukły do głowy że najpierw przygotowanie rabat, potem drzewa a dopiero na końcu szał nasadzeń
Czy myślicie że mogę w ten sposób posadzić little lime w odległości co 1,4 m? One niby docelowo 1,6 na szerokość. Te zielone habazie w rogu to derenie.