Oj KOchana!! Kopniak przyjęty Ja jestem przeszczęśliwa, że mam ogródek, trochę żal, że nie pozwala zaszaleć, ale trzeba się cieszyć tym co jest
Troszkę tak, a z drugij strony napędzamy się do działania, inspirujemy Człowiek nie ma czasem pojęcia, że można stworzyć takie cuda (przynajmniej ja nie wiem )
Pokażę fotkę z magnolią zaraz, bo dziś trochę nacykałam faktycznie jakieś "sreberko" by tam rozświetliło. Teraz świeci tam pustkami po wysadzeniu części roślin
Eee tam to już chyba nie robi różnicy
bywa Aniu, bywa ja też czasem coś takiego robię, że potem się sama z siebie śmieję
Krzysztofy się rozchylają
Mount Everest (chyba)
Azalia Silver slipper - pięknie pachnie!
Azalia Jack A Sand zmieniła już barwę kwiatów na bardziej stonowaną
Rododendron (jak zwykle nie pamiętam nazwy) - pąki ma intensywnie wybarwione i krótko po rozchyleniu kwiatów też
A po pewnym czasie jaśnieją
Niebawem będą zupełnie jasne
Różanka z LO i CInderellą - u dołu szałwia, sesleria jesienna
I jak co roku LO będzie pierwsza
Ładnie zapączkowała
LO i Cinderella
Turzyca montana Raureif z "miarką" r. 38 Ładnie przybiera
Słoneczna i cienista
Coraz bardziej mnie ta cienista cieszy - muszę jeszcze pod dwoma drzewami posadzić co nieco.. na oku mam parzydło miniaturowe i epimedium
Z roku na rok rutewka Elin na o jeden kwiatostan więcej
I w głębi świecznica i tawułki
Od drugiej strony z widoczną miodunką Majeste
Tego buksa muszę stamtąd zabrać - stoi ze wzrostem jak zaklęty
Rabata ze świdośliwą
Na tą kruszynę czekam - Mme Francoise Graindorge
Pastella
Rabata magnoliowa - plecy ma dość gołe - po lewej rosną tam przy ogrodzeniu hosty, z prawej (za widocznymi zawilcami) strony świecznica white pearl
Z perspektywy tarasu (przy okazji wstępny zarys rabaty przytarasowej do przegadania z Wami)
Najpierw przymiarka z raureifami była, potem wpadlam na pomysł 2 wykrzykników jak na zdjęciu wyżej (musiałabym dokupić drugiego Wojtka na prawą stronę)
Naparstnice częściowo wyglądają tak
A częściowo tak, całe w mszycach
I cała różanka
Rabata między pergolami
Rabata, którą mam na wprost okna wyjściowego na ogród - brakuje mi na ten moment czegos kwitnącego i muszę pierwszą linię nasadzeń zmienić, bo tak jak teraz to mi nie leży