Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 15:05, 16 kwi 2019
Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dla Moniki tak wyglądają obecnie moje buki fota zrobiona 2 tygodnie temu

Dziękuję
Twój większy, fakt ma dużo liści, mój golutki
♥♥♥
Za drzwiami do ogrodu... 14:34, 16 kwi 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Jeszcze nie wszędzie,ale staram się...

Uwielbiam ten czas kiedy zaczynają kwitnąć drzewa

Kordylina wygląda niesamowicie w tym gazonie
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:29, 16 kwi 2019

Do góry
A one czekają na pomalowanie - kolejne dorobiłam i mam ochotę na jeszcze więcej. Jak czas się znajdzie to spróbuję zrobić kolejne
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:28, 16 kwi 2019

Do góry

A te jeszcze do posadzenia, tylko muszę zwolnić donice a część posadzę w rabatach
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:26, 16 kwi 2019

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:14, 16 kwi 2019

Do góry

A ten barwinek jest cudny ale ekspansywne dosyć
Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:12, 16 kwi 2019

Do góry
Witam,

Zacznę standardowo: mam problem z trawnikiem

Założony samodzielnie wiosną ubiegłego roku. Na całej działce w miarę taka sama ziemia - dość gruba warstwa nawieziona, potraktowana porządnie glebogryzarką, wygrabiona.
Po wzejściu regularnie (może za często?) podlewana, 1x nawóz wiosenny, 1x jesienny. W międzyczasie silnie walczyliśmy z chwastnicą.

W tym roku raz skosiłem i trawnik wygląda tak:

Na żywo lepiej to widać - w pasach na skraju (i nie tylko) jest +/- tak jak powinno być. Ale są też duże pasma jakby ewidentnie wysuszone. W tych miejscach słabo rośnie. Te pasmo ta jakby pozostałość z poprzedniego sezonu. Końcówka lata byłą dość upalna i pomimo podlewania trawa trochę "dostała". Tłumaczyłem sobie, ze młoda, jeszcze może słabo zakorzeniona i dlatego tak.

Teraz wygrabiłem na ile mogłem, w weekend trochę popadało, no i czekam. Chciałem wysiać nawóz, ale postanowiłem poczekać jeszcze trochę, do następnego koszenia.

Pytanie: co może być przyczyną? Susza, głód, jakaś choroba?

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady i sugestie
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:11, 16 kwi 2019

Do góry
Widok na część warzywną i z dala widoczne te kręgi na warzywa.

A to moja pomocnica
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:08, 16 kwi 2019

Do góry
Kolejnym eksperymentem będzie zrobienie takich pierscieni a w nich będą sadzone ziemniaki i bedą siane warzywa takie jak cukinia dynie i właśnie ogórki. Na razie wrzucone są tam takie nie przerobione odpady z kompostu a na to pójdzie kompost. Kartony będą zlewane wodą a na nie rzucana skoszona trawa i ewentualnie jak dostanę gdzieś kostki słomy
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:01, 16 kwi 2019

Do góry
Skrzynie w większości już obsiane. Pozostawiłam jedną na ogórki ale chyba zmienię plany i tam też coś posieję a ogórki pójdą gdzie indziej. Właściwie potrzebne mi są ogórki tylko do jedzenia bo nie mam ochoty kisić ich na zimę.Ale jak w innym miejscu posieje to może też coś z nich będzie.

Ostatnio skupiłam się na porządkowaniu alejek w warzywniku. Nie sprawdziła się tam kora więc ją usuwam i jednocześnie odchwaszczam. Pozostawię tam takie klepisko i będę od czasu do czasu przelatywać szeroką gracką i mam nadzieję że to zda egzamin.
Ogród pod lasem 13:51, 16 kwi 2019

Do góry
Jezuuu tyram, a roboty coraz więcej! Zostawiam pamiątki po zeszłorocznych donicach na tarasie
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:48, 16 kwi 2019

Do góry
Troszkę pochwalę się moim warzywnikiem. Po raz pierwszy siewy wykonałam tak wcześnie bo pierwsze warzywka posiałam 30 marca. W tym roku obrałam sobie za cel mieć pożytek z części warzywnej i tak ją prowadzić żeby się zbytnio nie narobić a mieć swoje jedzonko. A jak będzie to czas pokaże
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:47, 16 kwi 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Joluś piękne zakupy też się wybierałam do Kapiasa, ale mieliśmy niespodziewanych gości. Zastanawiam się, czy wyskoczyć jeszcze przed świętami czy poczekać . Mają dużo towaru?
Bardzo mi się podoba Twój ceglany warzywnik, bardzo okazały i oryginalny!

W niedzielę było full towaru, nie było wiadomo co kupić, ale ja listę miałam i tylko dodatkowo cisy kupiłam bo to towar deficytowy.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:42, 16 kwi 2019

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:40, 16 kwi 2019

Do góry
I kolejny już raz ciemierniki- aż do znudzenia. Ale ja się nimi nie nudzę.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:36, 16 kwi 2019

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:32, 16 kwi 2019

Do góry
Troszkę zdjęć ogółu
Pamiętajcie o ogrodach 13:24, 16 kwi 2019

Do góry
Mam ich w różnych miejscach 7 sztuk. Ta czerwień w słoneczną jesień jest po prostu boska

Greg, pozwolę sobie wstawić zdjęcie na którym są trzmieliny, 2 compacty i ich "duża" siostra, dla porównania koloru i kszałtu liści.
Zdjęcie jest z 13 października. Pogoda była burzowa.
Usunę wpis jak obejrzysz

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:21, 16 kwi 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Fajne torebeczki na pintereście znalazłaś.

Wysokie masz skrzynie ? Na dno można wsypać liście i drobne gałązki.
U mnie zawsze była deszczownia pośrodku każdej skrzyni. Teraz J doprowadził rury z wodą i rozłożymy linie kroplujące w każdej skrzyni. Do tego prosty sterownik czasowy , żebym nie zapominała o podlewaniu.

Spłonęła katedra Notre Dame !!! Okropne

Kasiu zebym jeszcze miala czas je uszyc ostatnio wybieram miedzy szyciem a ogrodem i ogrod wygrywa

Skrzynie sa jakies 25 cm wysokie ta owa z przodu jest troche szersza. Jutro bede ja wypelniac, musze poczekac az beton porzadnie wyschnie.
Nie patrzec na balagan z tylu to przejsciowe. teraz wogole mam wielki balagan w ogrodzie ale juz powoli bedzie coraz lepiej

jak juz wylecialam z aparatem to zrobilam jeszcze fotke epimedium 'Frohnleiten'
Zmienny ogród 13:11, 16 kwi 2019

Do góry
Witam po małej przerwie zmiana pracy i brak na cokolwiek czasu zdecydowanie uniemożliwiło mi regularne odwiedzanie ogrodowiska. Ale w ogrodzie trochę sie zmieniło

Właśnie jesteśmy w trakcie osadzania warzywników z tyłu Działki. Za warzywnikami będą krzaki borówek oraz na Płocie planujemy osadzić Maliny ograniczone folią kubełkową
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies