Monitko bez obaw. Teraz maja jeden pasek wzdłuz a za chwilę zaczna się całe paskować. Dokładnie tak samo moje teraz wyglądają. Egzemplarze starsze w pelnym słońcu szybciej się robią paskowane. Ale finalnie i tak wszystkie listki będą w paski
I mam pytanie czym nawozisz swoje hortensje bukietowe? Podlewająć dzisiaja moje vanilki o Twoich myślałam i zastanawiałam się co im robisz, że są tkie piekne i dorodne?
Przecież nie bedziemy się męczyć z pisaniem ogród przed płotem Zatem ustalmy, że to miejsce ma na forum nazwę przedpłocie. Zatem napiszę, że moje przedpłocie:
- zyskało 3 kulki bukszpanowe
- wymaga roundopowania na brzegach bo po dwóch dniach od pielenia znów są chwasty
- wymaga florovitowania bo kostrzewy słabo przyrastają
-lawenda za chwile zacznie kwitnąc
- wredne zebrinusy rosną nierówno tak samo jak graby
Na koniec trzeba by było dowieżć kamyczków ale przecież mam do posadzenia 16 szt berberysów... Jak pomyślę o kwocie na zakup 16x16 to czekam do jesieni aby skończyć przedpłocie....
Jutro pokaże jak wyglądają moje gotowe do cięcia, niektóre już się zrobily ciemnozielone. Ponadto niektore kule nie chcę aby przyrastały bo już mam ciasno
Moje bukszpany w róznej formie, niektóre już się nadają, inne jeszcze nie. Akurat jak zaczne ciachać jedne, to gdy je skończę, inne będą gotowe. Mam różne odmiany, rożne stanowiska... Te ktore dzisiaj przycięłam byly juz gotowe. Ponadto wymagały korekty , bo na razie nie maja przyrstać tylko trzeba je mocno korygować do odpowieniego kształtu. Były posadzone dziurawe z przechowalni jesienią i nie mogłam ich wtedy ciąć zatem były najbardziej zaawansowane w przyrostach.
Ah zapomniałam odpowiedzieć rozgarniam korę, ciacham, wybieram największe kawałki a potem ponownie zgarniam korę
Dlatego się wzbraniam przed żwirkiem , ale to nieuniknione... Na froncie i w lawendzie będzie żwirek a wtedy szmaty będę rozkładać
Danusiu aby się sponiewierać i poczuć kręgosłup to muszę mieć bliskie spotkania z Ewką Po ogrodzie mnie nie boli. Opatentowałam cięcie na raty i na stołeczku
Purpury będą, oj będą, róże już startują , tojeść zamówiona, jeźówki i astilbe w pąkach , jeszcze rubrum zakupię