Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Roztoczańskie klimaty 21:20, 01 cze 2014

Do góry
Zetka chyba nadal sadzi. Oj zaskoczy nas fotkami po weekendzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:20, 01 cze 2014

Do góry
Czy można ten nawóz kupić w sklepie?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:19, 01 cze 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Tymbardziej się cieszę ba, duma mnie rozpiera że Marzenka się podinspirowałaś moim zakupem do tego stopnia że do siebie zakupiłaś . W tajemnicy Ci powiem że robiąc zakupy roślinowe [ bo mamci zrobię ze 2 rabatki] znalazłam sprzedaż na alledrogo tejze kostrzewy golden taupee, sadzonki po 7.5pln.

Ale kolorek swietny, prawda?

Kofana to podaj szybko adresik
Miejsko & sielsko 21:19, 01 cze 2014

Do góry
Ogród pięknieje i jakość zdjęć również
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:16, 01 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
wspominałam ice dance przeszła przez trawnik ... za nią ustawiły się bordowe żurawki ... trójszereg zamyka hortensja Phantom ... plus miskant i wariacja na rogu ...
nie wiem czy żurawki zostaną bo o ile wczoraj byłam realizacją zachwycona ... to dziś już sobie mruczę, że mogłoby środkowy rząd stanowić takież ciemne liście ale ciut wyższe ... hmmm ... ciągłe dylematy ...

wte i wewte ...

Mam zla infomacje, za rok carexy będą zasłaniać zurawki. Lepiej byłoby odwrotnie posadzić, na brzegu zurawki a z tyłu carexy albo poczekaj i za rok zmienisz bo teraz jest ślicznie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:14, 01 cze 2014

Do góry
monitka napisał(a)
No to dobrze rokuje uwielbiam stipę i planuję dosadzić.
No to jak masz zebrinusy to mi powiedz czy one mają tylko te poziome paski czy przez środek też biegnie cienki pasek?
Dostałam od znajomej podobno zebrinusa ale właśnie ma podłużny pasek, szersze źdźbło od gracka ale teraz widzę że ze dwa poziome paski się pojawiły...

Monitko bez obaw. Teraz maja jeden pasek wzdłuz a za chwilę zaczna się całe paskować. Dokładnie tak samo moje teraz wyglądają. Egzemplarze starsze w pelnym słońcu szybciej się robią paskowane. Ale finalnie i tak wszystkie listki będą w paski
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:12, 01 cze 2014

Do góry
I mam pytanie czym nawozisz swoje hortensje bukietowe? Podlewająć dzisiaja moje vanilki o Twoich myślałam i zastanawiałam się co im robisz, że są tkie piekne i dorodne?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:11, 01 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Między innymi takie orliki kupiłam

I te majtkowe

Mam takie w zawrotnej ilości 3 szt liczęże się rozsieją... A tu nic... Drugi sezon 3 szt i jeszcze muszę wlaczyć o nie ze ślimakami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:10, 01 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
milion bells - miałam i są najlepsze Surfinie kapryśne a one wytrwałe....
No to nie kupuję Magnolii.. plan oszczędnościowy jest ...

Czyli mamy calkowicie odmienne doświadczenia
Ogród z łezką 21:09, 01 cze 2014

Do góry
Widzę, że lawendy przed różami też dadzą czadu!!
Buka dobrze, ze wymieniłaś bo coś niewyrażny był...
Ogród z łezką 21:07, 01 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Alchymist w pełnej krasie i róże, które już zaczęły

Zanim doczytam dalej muszę swój zachwyt wyrazić.
O matulu, szczęka mi spadla na podłogę. Nigdy takiego cuda rożanego nie widziałam.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:04, 01 cze 2014

Do góry
monitka napisał(a)
Madżen czy to znaczy Twoja stpa już drugi rok przezimowała?
Czy masz może zebrinusa? potrzebuję podpowiedzi.

Madżen ja Twój busz uwielbiam w każdej postaci czekam na nową tojeść, ciekawe gdzie ją wkomponujesz.

Dokładnie tak, dugą zimę nic się jej nie dzieje, mimo że rośnie na cięzkiej glebie, gdzie stoi woda , na wygwizdowie
Mam duuuuuużo zebrinusów
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:02, 01 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenko przedpłocie brzmi ciekawie

Przecież nie bedziemy się męczyć z pisaniem ogród przed płotem Zatem ustalmy, że to miejsce ma na forum nazwę przedpłocie. Zatem napiszę, że moje przedpłocie:
- zyskało 3 kulki bukszpanowe
- wymaga roundopowania na brzegach bo po dwóch dniach od pielenia znów są chwasty
- wymaga florovitowania bo kostrzewy słabo przyrastają
-lawenda za chwile zacznie kwitnąc
- wredne zebrinusy rosną nierówno tak samo jak graby
Na koniec trzeba by było dowieżć kamyczków ale przecież mam do posadzenia 16 szt berberysów... Jak pomyślę o kwocie na zakup 16x16 to czekam do jesieni aby skończyć przedpłocie....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:59, 01 cze 2014

Do góry
agam napisał(a)
A obiecane warsztaty z cięcia bendom?

Ambrowiec boski, te taki kcem

Bendom, bendom, duże będą cięte ale chwilkę trzeba poczekać bo te nie są gotowe

Zobaczę czy te w lawendzie wymagają szablonu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:56, 01 cze 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Znaczy się, możemy niebawem spodziewać się fotorelacji z cięcia kartonowego

Madżen, jaka to stipia?? Pony talis???

Ps. wstawiłam aktualne foty mojego buksa, jak możesz zerknij proszę jeszcze raz, dla pewności...

Byłam, doradziłam
Tak moja stipa to pony tails, kupiona 23 czerwca 2012 u Marty Finki w czasie spotkania ogrodowiska. Jest niezniszczalna

Z szablonami będę ciąć największe kule, bo są krzywe Chociaż myslę , że teraz najnowszy trend po ChFSh to elipsy ala Tommaso &Paul
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:55, 01 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie przyrosty jeszcze wiotkie i ciąć się nie da. No ale u was wszystko wcześniej. Na dokładkę ciągle kiepska pogoda. Pozdrawiam Marzenko

Jutro pokaże jak wyglądają moje gotowe do cięcia, niektóre już się zrobily ciemnozielone. Ponadto niektore kule nie chcę aby przyrastały bo już mam ciasno
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:54, 01 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Poczochranie (na razie, bo zaraz wszystko uładzisz), ale jakże piękne Jutro deszcz zapowiadają, więc chyba nici z cięcia

Może dobrze, podsypię rózopm nawóz bo szaleją w pąkach i za chwilę osłabną
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:53, 01 cze 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Marzenka mówiłaś że cięcie w czerwcu dopiero... no ale tak, 1szy czerwiec to dziś więc Marzenka tnie jak szalona! I znów będzie gładziutko.

Moje bukszpany w róznej formie, niektóre już się nadają, inne jeszcze nie. Akurat jak zaczne ciachać jedne, to gdy je skończę, inne będą gotowe. Mam różne odmiany, rożne stanowiska... Te ktore dzisiaj przycięłam byly juz gotowe. Ponadto wymagały korekty , bo na razie nie maja przyrstać tylko trzeba je mocno korygować do odpowieniego kształtu. Były posadzone dziurawe z przechowalni jesienią i nie mogłam ich wtedy ciąć zatem były najbardziej zaawansowane w przyrostach.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:50, 01 cze 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
dobre pytanie Szefowej,
ja jestem za podkładaniem,
bo bez ochraniacza działałam
i trudno mi się do dzisiaj dosprzątać rabaty

Ah zapomniałam odpowiedzieć rozgarniam korę, ciacham, wybieram największe kawałki a potem ponownie zgarniam korę
Dlatego się wzbraniam przed żwirkiem , ale to nieuniknione... Na froncie i w lawendzie będzie żwirek a wtedy szmaty będę rozkładać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:48, 01 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje topiary jeszcze nie do cięcia, za wcześnie na nie. Nie bolą Ciem plecki po robocie? Podkładasz cosik czy tniesz a potem zbierasz?

Danusiu aby się sponiewierać i poczuć kręgosłup to muszę mieć bliskie spotkania z Ewką Po ogrodzie mnie nie boli. Opatentowałam cięcie na raty i na stołeczku

Purpury będą, oj będą, róże już startują , tojeść zamówiona, jeźówki i astilbe w pąkach , jeszcze rubrum zakupię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies