Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Madzenka 20:42, 01 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)
Leonardo ma masę pąków ... różanka czeka na czerwonego bendom oba ...

a na tle cegły rabata po wytarganiu tulipanów czeka na róże ... będzie różanką

trochę koloru z tarasu ...

]

Nom mlaskam z uznaniem
Widzę ze lawendy zaraz wystartują.
Iza przypomnij czy viva u. ciebie kwitła po raz drugi? Bo myslę że je po kwitnieniu ostro upierdutam (uwielbiam to słowo Malej Mi) aby jesienia już ich nie ruszać
Konstancja30 20:45, 01 cze 2014

wspominałam ice dance przeszła przez trawnik ... za nią ustawiły się bordowe żurawki ... trójszereg zamyka hortensja Phantom ... plus miskant i wariacja na rogu ...
nie wiem czy żurawki zostaną bo o ile wczoraj byłam realizacją zachwycona ... to dziś już sobie mruczę, że mogłoby środkowy rząd stanowić takież ciemne liście ale ciut wyższe ... hmmm ... ciągłe dylematy ...

wte i wewte ...

Konstancja30 20:56, 01 cze 2014

ciągle jeszcze królują stokrotki ... ja ciacham przekwitające a juz armia nowych stoi gotowa do zmiany

hortki miski jako plecy do mojej ławeczki ... (i upierdutane 40 cm trawniczka) ... i każdego dnia wyższa tojeść za stokrotkami

Mala_Mi 21:06, 01 cze 2014

Iza.. piknie jest .. i teraz dużo lepiej... Żurawki jeszcze urosną do góry drugie tyle.. a i kwiatostany będą wysokie... a trawki doprowadzisz do porządku..

U nas trawki som te takie fajne - adiantum, u Pana bylinowego....

Reszta opisów boska.. warto było poświęcić te 3 kable... gdyby sąsiad czytał Twoje teksty to i by wytrzasną i kolejne kabelki do przejechania
Mala_Mi 21:07, 01 cze 2014

Co chcesz dać przy tojeści???
Konstancja30 21:10, 01 cze 2014

początek i koniec "brzozowej" pusty ... czeka na kulki bukszpanowe i cud ... muszę cudowi pomóc ... sam siem nie zrobi ... takie czasy ...
środkowy pas wciąż nijaki na oko ... za to ja widzę zawiązujące się pąki w jezówkach ... firletka też obiecuje ... róże mają mikro pąki ale mnóstwo ... naparstnice nie wiem tylko czy z tego roku ... a istnieje domniemanie o purpurowej królowej ..., że będzie
za ice dance wprowadzi się szpaler lawendy ... musi być ... w szpalerze ...

pomiędzy róże ma pójść jeszcze stipa lub jakiś zamiennik i purpurowa tojeść bardzo pojedyńczo ... małe kulki ale to dość niepewne ...

pod tujami jest carex amazon mist dla poczochrania ... soczysta zieleń hosty dla kontrastu (to gigant Irenki ... u mnie zwariował ?) ... za nimi horti miski i właśnie zupełnie nie wiem czym uzupełnić przed hostami ... gdybam ...
Konstancja30 21:13, 01 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Co chcesz dać przy tojeści???

wynorałam takiego bordowego bodziszka ... mówiłam Ci mam aktualnie bodziszkowego świra ... i dalej nie wiem ... ten kolor bodziszka w nawiązaniu do żurawek z rabaty niopodal ...

może brunera ... kopytnik okazały czu jakoś tak ... dąbrówka ...

ok powiem to ... no zupełnie nie wiem ))))
Madzenka 21:16, 01 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)
wspominałam ice dance przeszła przez trawnik ... za nią ustawiły się bordowe żurawki ... trójszereg zamyka hortensja Phantom ... plus miskant i wariacja na rogu ...
nie wiem czy żurawki zostaną bo o ile wczoraj byłam realizacją zachwycona ... to dziś już sobie mruczę, że mogłoby środkowy rząd stanowić takież ciemne liście ale ciut wyższe ... hmmm ... ciągłe dylematy ...

wte i wewte ...

Mam zla infomacje, za rok carexy będą zasłaniać zurawki. Lepiej byłoby odwrotnie posadzić, na brzegu zurawki a z tyłu carexy albo poczekaj i za rok zmienisz bo teraz jest ślicznie

Konstancja30 21:18, 01 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nom mlaskam z uznaniem
Widzę ze lawendy zaraz wystartują.
Iza przypomnij czy viva u. ciebie kwitła po raz drugi? Bo myslę że je po kwitnieniu ostro upierdutam (uwielbiam to słowo Malej Mi) aby jesienia już ich nie ruszać

Madżen viva kwitnie raz ... startuje obiecując kwiat wcześniej od tej mojej drugiej ale to tylko na podpuchę ... ta druga kwitnie a viva powoli sobie zaczyna ... kwitnie długo (o ile ktoś nie chce jej ściąć na początku kwitnienia dla zasuszenia pięknych kwiatostanów) ...

miałam nie publikować ze względu na mało fotogeniczny teren ... jeszcze do niego nie dotarliśmy ale tu ma być dłuuugi trawniczek i dwie rabaty po bokach ... mój szpaler spod tarasu ... ma tam wrócić ... a tu tak wystartował ... ... mi sięga za kolana (no to akurat wielką sztuką nie jest ale jednak )) )

Konstancja30 21:22, 01 cze 2014

Madżen ... istniało we mnie takie podejrzenie ... i wiem, ze coś wymienię ... w końcu co to by było za ogrodniczkowanie bez przenoszenia ... ice dance zlewa się z trawniczkiem ... może to ją wymienię na niższą trawkę ... ???
bo co ja znajdę z takimi liśćmi wysokie ... świecznica odpada bo Phantom ma białe kwiaty ...