Powiem, że abym miała decydować gdzie je posadzić to nie jest takie hop siup i już wiadomo.Świadoma i trafna decyzja zależy od tego jakie są widoki z okien, jaką rolę mają spełniać brzozy, czy coś zasłaniać, czy skądś być widoczne i dlatego rasowa projektantka weźmie te wszystkie rzeczy pod uwagę.
Z racji takiej, że widzę tylko to, co na zdjęciach, zupełnie trafnie decyzji podjąć nie mogę, aby nie zostać posądzoną o złą radę Tyle wywodów tytułem wstępu.
Patrząc na to zdjęcie na dole są one źle usytuowane. Na środku na osi widokowej to ja ich nie widzę. Też chyba je widzę jak drzewo wielopniowe posadzone w jednym dołku hmm, ale gdzie? Z wiadomych względów nie mogę udzielić odpowiedzi, bo jest ona poważna w tym ogrodzie i błąd może być dotkliwy dla ogrodu i widoków. To się nagadałam
Trochę to utrudnione, ponieważ sporo gałązek jest odo dołu i są w dodatku krzywe. Tutaj bym formowała wielopniowe drzewo. Od dołu wycinaj wszystkie drobne gałązki a pozostaw kilka najmocniejszych pędów i od dołu je oczyść.
No to już nie tak wesoło... Byłam dziś w Obi i są ładne sadzonki w doniczkach po 4,50, a w środku 3 sztuki, można podzielić, będzie tanio i nie kupię kota w worku . Danusiu bardzo dziękuję za odpowiedz .
Jeśli dałaś obornik i dobrego żarcia na wstępie to czekaj kochana, niech da znaki życia. teraz poczekaj, zobacz jak będzie rosła. Chyba że gleba biedniutka to wtedy daj dopiero w połowie kwietnia.
Ja w ogóle uwielbiam łączyć biel kwiatów z cytrynowymi dodatkami. A jak dodasz jeszcze Ophiopogon planiscapus 'Nigrescens' to będzie mistrzostwo. Co najmniej 20 szt w takim gęstym polu.
A w konwalnika posadź 30 przebiśniegów lub białych krokusów. To dopiero będzie czad.