Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 22:40, 02 gru 2014

Do góry
Napia napisał(a)
U mnie też barszcz na wigilię, u mojego męża podawało się zupę rybną teraz czasami są obie ( gdy teściowa zrobi rybną, hihi)

Kiedyś zostałam poczęstowana w święta zupą rybną. Do dziś tego smaku nie mogę zapomnieć, taka była pyszna Potem próbowałam zrobić podobną, ale dzieciakom nie smakowała, a samemu żadna frajda w jedzeniu
W święta (naście lat temu) gościłam raz w domu Piotra Prońko (przejazdem, jako znajoma znajomych) i tam jadłam karpia z migdałami. Też cudny smak, ale później nie mogłam znaleźć przepisu, który by tą potrawę oznaczał i tak zostałam z tym niezapomnianym smakiem. A przy okazji - święta w domu muzyków - zupełnie inny klimat. Ale to było raz, kiedyś ...
Ranczo Edy 21:38, 02 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Eda, chciałaś pracę domową, to masz:
https://www.youtube.com/watch?v=95-4Uj6HbwA
Choineczka wyszła fajnie. Pokazywałam młodemu.
Buziam

Iwcia super wybiorę te najłatwiejsze może się uda dzięki cieszymy się że choinka się podoba Pozdrów młodego
Ogródek Iwony 20:44, 02 gru 2014

Do góry
Zatem będę czekała
Ranczo Edy 20:22, 02 gru 2014

Do góry
Eda, chciałaś pracę domową, to masz:
https://www.youtube.com/watch?v=95-4Uj6HbwA
Choineczka wyszła fajnie. Pokazywałam młodemu.
Buziam
Ogród prawie romantyczny 19:59, 02 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Agnieszko, zachwyciłam się twoimi bodziszkami. Ile tam masz sadzonek? Napadłąś na szkółkę, czy może siałaś z nasion? Co masz za nimi? Jak ta rabatka wygląda o innej porze, jak bodziszki nie kwitną ?

Iwonko, bodziszków mam w tym pasie ponad czterdzieści i bez najazdu na szkółkę się nie obyło nie mogłam wszystkiego zmieścić do samochodu
Pomiędzy tujami szmaragd i bodziszkami rosną jeszcze hortensje limelight i wiśnie kolumnowe Amanogawy. Jedna zmarzła wiosną, więc w następnym roku muszę ją dokupić. Zastanawiam się też nad posadzeniem miskantów ML za hortkami a przed szmaragdami, ale tam jednak będą miały cień i nie wiem, czy to dobry pomysł

Rabata, o którą pytasz, wyglądała tak

Podwórkowa rehabilitacja 19:58, 02 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, przeglądam pierwszy wątek Danusi i zobacz na co trafiłam:
Danusia zakupiła aksamitki ecru i będzie je testować:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/13-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-i?page=87

Hej Iwonko
Dziękuję za link. Wynika z niego, że Danusia i inni Wielbiciele kwiatów testowali kremową aksamitkę już dawno temu w 2011
Pozdrawiam
Miejsko & sielsko 19:55, 02 gru 2014

Do góry
Ten modrzew może wkurzać. Zagadnij sąsiada, czy nie chce go w przyszłości wyciepać na amen? Podpowiedz mu jakieś fajne drzewo w to miejsce. Zanim urośnie, będziesz miała chwilę na oddech
Ogródek Iwony 19:49, 02 gru 2014

Do góry
Bogdziu, to mieliście ucztę wtedy
Ja na wigilię lubię zupę grzybową z suszonych grzybów. W domu mojego taty to była tradycja. Tata pochodził z radomskiego. U nas inaczej jest przez to z wigilią: na wigilię grzybowa z własnej roboty makaronem i pierogi z kapustą i suszonymi grzybami, a na Wielkanoc barszcz z jajkiem i kiełbasą.
Mieszkam na Kociewiu i tu na wigilię podaje się barszcz. Kiedyś pytałam się moich domowników, czy zmienić menu, ale nie chcieli, więc jest zgodnie z tradycją z domu moich rodziców.
Lawendowy zawrót głowy 19:43, 02 gru 2014

Do góry
Jolu, dziewczę, czym tak zarobiona jesteś, bo nie doczytałam. A przepis na pierniczki skąd masz? Bo ja jeszcze nie robiłam nigdy. Może pora zrobić?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 19:39, 02 gru 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
Ja bym tą studnię przekuła na element architektoniczny - obłożyłabym kamieniem, np. wapieniem lub obiła/zrobiła "elewację" drewnianą. Bo jeśli od drogi pójdą tuje to obsadzanie po zewnętrznej (od drogi) mija się z celem estetycznym kiedy i tak studnię będzie widać od strony domu.... Można by zrobić ładną pergolkę i na puścić powojnik...
Myślę, że najpierw trzeba zacząć od liftingu samej studni... podpuść eMa, zapodaj mu pomysł

Witaj Reniu, o tym samym pomyślałam.
Zobacz tutaj:
http://pl.pinterest.com/pin/371054456772890272/
niżej znajdziesz inne propozycje:
http://pl.pinterest.com/pin/430797520579804704/
http://pl.pinterest.com/pin/575897871071986646/
Kamienie płaskie układa się na zaprawę, tylko nie wszystkie naraz. Musisz etapami.

Tutaj po prawej stronie sama murowałam z cegły i okładałam kamieniami. Przez 2 lata było to oczko wodne, potem samochód zimą wjechał w mur i folia się uszkodziła i zeszła woda. Teraz jest tam podwyższona donica, ale pokazuję, bo sama murowałam
W najgorszym wypadku przemaluj studnię farbą emulsyjną do stosowania na zewnątrz.
Ogródek Iwony 18:53, 02 gru 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Fajne kitajce z trawek, ja też powiązałam, mimo że mam małe. I też w sobotę kopczykowałam róże, brrr nigdy więcej w taki mróz i wiatr. Ściskam cieplutko!

No tak, jest nieprzyjemnie w taką zimotę. Ale czytałam, że różyczki dobrze przymrozić, bo wtedy okres wegetacyjny hamujemy. Moje dalej miały chęć na kwitnienie. Zimno, a one dalej tłoczą. Dziwne jakieś... i okryj za wcześnie, to wcale zimy nie poczują
Ogródek Iwony 18:49, 02 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Iwonko gospodyni z Ciebie cała geba ja jak tak mrozno było to do ogrodu nogi nie wystawiłam

Jola, co tam za gospodyni. Mi też w tygodniu się nie chce, ale jak e-Muś przyjechał w piątek, od razu w sobotę był ruch w pracach ogrodowych.
Jak M wraca w piątek, jakoś lepiej weekend mi się układa. A jak w sobotę po południu razem z "dzieckiem" z internatu, to nawet czasu na spokojne zakupy nie ma. Do tego maraton z praniem, prasowaniem i gotowaniem obiadków...
Ogródek Iwony 18:45, 02 gru 2014

Do góry
gardney napisał(a)
Witaj Iwonko widzę że swoje piękne roslinki pookrywałaś tak że będzie im ciepło w te wietrzna zimne dni i grzybki jeszcze? Pozdroweinia zostawiam!

Mam nadzieję, że to wystarczy. Nadal jest mroźno u mnie
Magda, lecę do ciebie sprawdzić, co u ciebie słychać
Ogród na glinie 11:20, 02 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dzięki. Przy okazji okazało się, że moja stipa, to nie stipa, tylko carex Frosted Curls

no nieźle
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:07, 02 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, ha, ... ja mam nadzieję doczekać się szybciej

No trzeba mieć realne marzenia to szybciej się spełniają nie
Ogród na glinie 23:06, 01 gru 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

a ja właśnie u Ciebie byłam
fajnie powiązałaś miskanty

Dzięki. Przy okazji okazało się, że moja stipa, to nie stipa, tylko carex Frosted Curls
Ogród na glinie 22:40, 01 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Małgosiu. Cicho było u ciebie, zaglądałam. Mam nadzieję, że twoje tuje przetrwają
U mnie też w donicy przed domem wszystko pomarzło. W sobotę chciałam z niej wyjąć roślinki i zadołować, ale były przymarznięte do doniczek, więc wzięłam je do domu. Stoją sobie teraz w doniczkach na parapecie ( trawka, bluszcz, młoda tuja i wrzos) i czekają na lepszą pogodę.
W donicy zrobię dekorację na święta. Pozdrawiam.

a ja właśnie u Ciebie byłam
fajnie powiązałaś miskanty
Ogród na glinie 22:22, 01 gru 2014

Do góry
Witaj Małgosiu. Cicho było u ciebie, zaglądałam. Mam nadzieję, że twoje tuje przetrwają
U mnie też w donicy przed domem wszystko pomarzło. W sobotę chciałam z niej wyjąć roślinki i zadołować, ale były przymarznięte do doniczek, więc wzięłam je do domu. Stoją sobie teraz w doniczkach na parapecie ( trawka, bluszcz, młoda tuja i wrzos) i czekają na lepszą pogodę.
W donicy zrobię dekorację na święta. Pozdrawiam.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:17, 01 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Dziękuje za tyle miłych wpisów i bardzo mi głupio, że nikogo nie odwiedzam. Mam możliwośc pozaliczania większości przedmiotów na studiach przed świętami, do tego dochodzą sprawy w domu i potrójne urodziny w rodzinie. Czasu troszkę mało, ale staram się być cały czas na bieżąco w wielu miejscach, ale na pisanie i mądre słowa zawsze braknie weny i czasu.

W takim razie jesteś usprawiedliwiony. Egzaminy są ważne, powodzenia
Zakątek z fioletową ławeczką 22:10, 01 gru 2014

Do góry
Może aparat zmroziło?
Doniu, jak tam praca? Skończona?
Buziaki fotek nie ma, to towarzystwo ci zostawię

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies