Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

bleebla 21:19, 30 lis 2014

Co tu tak cicho? W zimowy sen zapadasz?
Malgosik 22:12, 01 gru 2014

wojtas2101 napisał(a)
Gosiu,
Sadz thuje, ja jeszcze dziś dałem radę skosić trawę.

Jestem

Byłam w sobotę w ogrodzie, ale nie dało rady sadzić. Jedną tuję miałam w donicy i ziemia do niej przywarła, plastik zesztywniał, więc nawet nie mogłam wyjąć bryły z doniczki. Zadołowałam ją zatem. Sadzić będę wiosną.

Mam komputerowe przemeblowanie i trudniej mi odbierać pocztę.
Malgosik 22:14, 01 gru 2014

bleebla napisał(a)
Co tu tak cicho? W zimowy sen zapadasz?

Ja już chyba tak
Tak zimno na dworze że coś tam robić to żadna przyjemność. Żurawki oklapły od mrozu. Muszę jeszcze wyjść raz i kopczyki pousypywać niektórym roślinom, zwłaszcza nowo posadzonym.
Iwk4 22:22, 01 gru 2014

Witaj Małgosiu. Cicho było u ciebie, zaglądałam. Mam nadzieję, że twoje tuje przetrwają
U mnie też w donicy przed domem wszystko pomarzło. W sobotę chciałam z niej wyjąć roślinki i zadołować, ale były przymarznięte do doniczek, więc wzięłam je do domu. Stoją sobie teraz w doniczkach na parapecie ( trawka, bluszcz, młoda tuja i wrzos) i czekają na lepszą pogodę.
W donicy zrobię dekorację na święta. Pozdrawiam.
Malgosik 22:40, 01 gru 2014

Iwk4 napisał(a)
Witaj Małgosiu. Cicho było u ciebie, zaglądałam. Mam nadzieję, że twoje tuje przetrwają
U mnie też w donicy przed domem wszystko pomarzło. W sobotę chciałam z niej wyjąć roślinki i zadołować, ale były przymarznięte do doniczek, więc wzięłam je do domu. Stoją sobie teraz w doniczkach na parapecie ( trawka, bluszcz, młoda tuja i wrzos) i czekają na lepszą pogodę.
W donicy zrobię dekorację na święta. Pozdrawiam.

a ja właśnie u Ciebie byłam
fajnie powiązałaś miskanty
Iwk4 23:06, 01 gru 2014

Malgosik napisał(a)

a ja właśnie u Ciebie byłam
fajnie powiązałaś miskanty

Dzięki. Przy okazji okazało się, że moja stipa, to nie stipa, tylko carex Frosted Curls
Malgosik 11:20, 02 gru 2014

Iwk4 napisał(a)

Dzięki. Przy okazji okazało się, że moja stipa, to nie stipa, tylko carex Frosted Curls

no nieźle
anka_ 12:36, 02 gru 2014

Frosted Curls też jest piękna. Ja w tym roku zakochałam się w tej turzycy, i dokupię w przyszłym duuuużżżzo- pójdą pod nóżki różyczek.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
16:16, 02 gru 2014
Fajna też jest Amazon Mist, u Sebka pięknie rośnie.
Malgosik 17:07, 02 gru 2014

anka_ napisał(a)
Frosted Curls też jest piękna. Ja w tym roku zakochałam się w tej turzycy, i dokupię w przyszłym duuuużżżzo- pójdą pod nóżki różyczek.

ja mam 1 sztukę w gruncie, była ozdobą doniczkową przed domem, ale rośnie u mnie bardzo słabo, więć narazie jest pod znakiem zapytania
chyba potrzebuje lekkiej, przepuszczalnej gleby