Pomysł z donicami podpatrzony u malkul
Kopać, grabić ale najbardziej lubię sadzić
Jeśli chodzi o jałowce, przyznam się szczerze, nie robię z nimi nic. Może się tak dzielnie trzymają bo rosną w miejscu zacisznym i słonecznym? Są posadzone 50cm od siebie.
Pozdrawiam
Kochane moje
Trochę się działo u mnie mniej ogrodowiskowo: wczoraj wizyta lekarska i bieganina po aptekach a dzisiaj jeszcze załatwianie przeróżnych spraw urzędowych. Jutro wracam do pracy?
Postaram sie miec auto, wiec 4 dziewczyny zabieram i chociaz raz Was gdzies zawioze Bogdzia, Nikita, Margarete, Kasia-Luiza?
Ze Zdunskiej pewnie razem sie zbiora Krys, Jankosia i Ren133 jesli pojedzie.
Zapomniałas o Urszuli mojej sąsiadce , czas by ja poznac ale nie wiem co z nią bo ja zapraszałam do siebie i się nie odezwała. Mnie ma zabrac Małgosia wiec bede ale gdyby jej coś wypadło to chyba nie , chyba zeby Kasia jechała to z nią sie zabiorę.
Na trawniku też stosuje mniszek i jeszcze wykopuję czasem mlecze ale mój trawnik to nie Twoj i Nikity.
M szaleje
Sprawę wgłębnika zostawiam na później. Trochę za dużo tego wszystkiego na jeden raz, nawet jak dla mnie. Musimy na razie ogarnąć to co zaczęliśmy. Trzeba położyć tynk na donicach i filarach, zrobić nawadnianie i założyć trawnik.
A potem najprzyjemniejszy moment ... czyli zakupy roślin