Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

popcorn 09:36, 13 kwi 2015

donice, cudne! i jaki efekt po grabkowaniu! wprosze sie do Ciebie chetnie zobaczyc na zywo
jankosia 09:41, 13 kwi 2015

Pisałam ale coś nie poszło i w międzyczasie ktoś mnie uprzedził Podpinam się więc pod pytanie Karoliny. Z której wypożyczalni ta glebogryzarka? Ja pożyczałam w hammerze to było takie g że więcej się człowiek narobił niż jakby szpadla użył. Teraz wyczailiśmy nową wypożyczalnię na agrestowej ale nie wiem jak tam sprawa z tym sprzętem wygląda. I chyba się na razie nie przekonam bo pogoda taka że coś czuję nie będzie wertykulacji dzisiaj
ren133 09:44, 13 kwi 2015

popcorn napisał(a)
wow, super! skad ten sprzet? W Zd Woli? jaki koszt? spalinowa? tez bym chciala.. bysmy moze przerobili za plotem kawalek

W Zd-Woli są 2 wypożyczalnie, z usług których korzystamy, tym razem to był Hammer
http://www.wichrowski.com.pl/
Zapłaciliśmy 70zł -2h.
ren133 09:52, 13 kwi 2015

rozark napisał(a)
z płytą widzę szalejesz
a jak zdecydowaliście się co do wgłębnika?

M szaleje
Sprawę wgłębnika zostawiam na później. Trochę za dużo tego wszystkiego na jeden raz, nawet jak dla mnie. Musimy na razie ogarnąć to co zaczęliśmy. Trzeba położyć tynk na donicach i filarach, zrobić nawadnianie i założyć trawnik.

A potem najprzyjemniejszy moment ... czyli zakupy roślin
MAD 09:59, 13 kwi 2015

Kawał roboty. I to naprawdę solidnej. Przegrabianie ziemi po takiej glebogryzarce na pewno przyjemniejsze niż po kopaniu szpadlem.
Super donice. Zaglądam i podziwiam.
ren133 10:54, 13 kwi 2015

popcorn napisał(a)
donice, cudne! i jaki efekt po grabkowaniu! wprosze sie do Ciebie chetnie zobaczyc na zywo

Zapraszam serdecznie
MirellaB 13:42, 13 kwi 2015

Fajnie się u Ciebie dzieje
Bardzo ciekawy pomysł z donicami, grabienia miałaś sporo. Dla mnie najgorsza praca w ogrodzie to właśnie grabienie, kopać już wolę.
Mam pytanie odnośnie jałowców: w jakiej odległości masz je posadzone, co robisz,że nie są łyse od dołu, jak je tniesz i kiedy, bardzo ładne te jałowce. Ja mam trzy 1,70 i bym chciała mieć takie ładne jak Twoje.
popcorn 14:07, 13 kwi 2015

ren133 napisał(a)

Zapraszam serdecznie

bedziesz u mnie 25.04? Planujemy wyjazd na targi ogrodnicze do opatowka, szczegoly u mnie, zapraszam
katarzynkak 22:32, 13 kwi 2015

Renia fajne zakupy buksikowe.
Czy będziesz sadzic same bukszpanowe kule, czy czyms je podsadzisz?

Pytałam o brzozy pozyteczne w mojej okolicy.
Są do wyboru drzewa dorodne, około 4 letnie z wybarwiona juz korą i kosztują cos koło 170 zł/szt.
Są równiez w sprzedaży drzewka młode, 2 letnie, jeszcze bez białej kory, wysokośc ok. 2m i te kosztują 25 zł/szt.

Sama nie wiem, na co sie zdecydowac?
A Ty masz już jakies rozeznanie w rynku?
ren133 17:21, 14 kwi 2015

Kochane moje
Trochę się działo u mnie mniej ogrodowiskowo: wczoraj wizyta lekarska i bieganina po aptekach a dzisiaj jeszcze załatwianie przeróżnych spraw urzędowych. Jutro wracam do pracy?