Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 14:08, 01 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Czekam u mnie na takie widoki. Fajne
Lawendowy zawrót głowy 13:30, 01 gru 2014

Do góry
Jola, co z tobą? Mam czas na czytanie, a tu tak spowolnił wątek, jak nie u ciebie. Czekam na fotki twoich działań z ozdobami. A jak nie masz, to chociaż kawę parz, bo na płocie wiszę i zimno tam. Brrrr...
Ile u was dziś było? Bo u mnie -8.
Mały ogród Kasi 13:24, 01 gru 2014

Do góry
Kasiu, co u Ciebie słychać? Sezon zakończony?
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 13:17, 01 gru 2014

Do góry
Aga, jak zakończyłaś sezon? Co jeszcze udało ci się zdziałać ?
Ogród prawie romantyczny 13:13, 01 gru 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Agnieszko, zachwyciłam się twoimi bodziszkami. Ile tam masz sadzonek? Napadłąś na szkółkę, czy może siałaś z nasion? Co masz za nimi? Jak ta rabatka wygląda o innej porze, jak bodziszki nie kwitną ?
Ogródek Iwony 13:09, 01 gru 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Świątecznie i bombkowo się u Ciebie zrobiło też czekam na odsłony nowych nietypowych bombek
Też dzisiaj robiłam różom kopczyki z kompostu i okrywałam stroiszem ziemię przy rh, ale to już prawie ostatnie prace ogrodowe w tym roku. Czas odpocząć

Agnieszko, wieczorkiem podglądałam, co u Ciebie dzieje się w ogródku i muszę dopytać się o bodziszki. Masz taki ładny szpaler.
Na dworze jest mroźno, przyjemnie robi się w domu, czas na planowanie prac ogrodowych na przyszły rok i dokształcanie się w ogródkach dziewczyn i nielicznych chłopaków na O.
Ogródek Iwony 13:06, 01 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
I moje Rh takie same i tak się zastanawiałam dzisiaj jak było rok temu bo nie pamiętam, czyli nie trzeba się martwić o nie.
Bombki z kaszy super wychodzą, a z grochu jeszcze robiłam
A przyłączając się do dyskusji o prezentach, od momentu jak nas się dużo zrobiło w rodzinie robimy losowanie kto komu kupuje, jak w szkole na Mikołajki, każdy kupuje jeden prezent i wszyscy są zadowoleni

W zeszłym roku mój jeden Rh (w tym roku przybyły jeszcze trzy) też tak reagował na mróz, ale był bardziej osłonięty innymi roślinkami.
U nas jest -8, a teoretycznie te Rh wytrzymują do -29 stopni, więc nic im nie powinno być. Tylko ja w tym roku przesadzałam, więc okryłam korzonki, ziemia jest przemarzła na kość. E-Muś przygotował mi piankę do okrycia, ale one wtedy nie będą oddychać. Muszę się zapytać Bogdzi.

Bogdzia napisał(a)

Teraz nie trzeba przykrywac ale trzeba gdy ziemia bedzie zamarznięta a będzie ostre słońce to wtedy trzeba. Nawet częściowe zasłonięcie krzaka jest dobre bo mniej wody odparuje.

Ewa, bombka czerwono-zielona karczochowo-cekinowa u ciebie mnie zachwyciłą. Inne też ładne, ale tą pokażę komuś, kto robi ze wstążeczek. Ja nie umiem chyba, choć teoretycznie wiem jak, ale nie robiłam jeszcze.

Z prezentami, to dobry sposób, ale ja muszę z tą metodą poczekać jeszcze kilka lat, tylko najstarszy syn zarabia, córcia jest na stażu, mimo małego dochodu, to ona szaleje, aby każdemu zrobić upominek (dziewczyny mają inne podejście), a dwóch młodszych synalków jeszcze są w wieku, kiedy lubią dostawać, a jeszcze nie robią prezentów.
Dochodzi jeszcze chłopak córci, który w święta też będzie u nas
Ogródek Iwony 12:52, 01 gru 2014

Do góry
MARIA napisał(a)
Iwonka chyba się nie mylę, a może się mylę
to u Ciebie widziałam pięknie ukorzenione bukszpany ?

Mario, u mnie widziałaś sadzonki. Znalazłam dla ciebie:
23 sierpnia, post na górze strony:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=88
Ogródek Iwony 12:40, 01 gru 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Do Jasminy to myślę że fajnie by pasował 'Ville de Lyon' i 'Piilu'.
A jaką masz tam wystawę Iwonko?
http://e-clematis.com/pl/p/Clematis-Ville-de-Lyon/191
http://www.iglaki24.pl/p12506,clematis-piilu-powojnik-piilu-foto.html
I cos ciemniejszego
http://e-clematis.com/pl/p/Clematis-Gipsy-Queen/179

Joasiu, dziękuję za podpowiedź. Chodzi o tą pergolę przy tarasie na wystawie wschodnio - południowej. Południe z boku pergoli.
Chcę tam różę, myślę właśnie o róży "Jaśmina" (może ktoś ma inne propozycje?)w połączeniu z klematisami:

Znalazłam też wątek https://www.ogrodowisko.pl/watek/86-roze-w-naszych-ogrodach. Muszę sprawdzić, czy to dobry wybór.
Kochani, jeśli ktoś ma pomysł na róże pnące z clematisami, to proszę o inspirację.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:16, 30 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, gdyby nie fotka z cisam, to myślałam, ze to zeszły rok. Ale mróz na krzaczkach biały. U mnie tylko szczypalo w uszy.

Śnieg próbował też padać, ale jakoś go nie widać. Ciski prawie niewidoczne, a jednak stały się znakiem rozpoznawczym tego sezonu hehehe Mimo tego mrozku odczucie zimna jest jednak zdecydowanie mniejsze niż jak było na plusie.
Ranczo Edy 20:55, 30 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wszystkie ozdoby w tym roku kupiłaś ? Fajne. Bombki plastikowe są fajne

Prawie wszystkie kwiatuszki bombki juz miałam wcześniej i kokardki złote plastikowe bombki spodobały mi się chcę powiesić na kratkę od drogi wymyślam narazie dzięki Iwonka
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:40, 30 lis 2014

Do góry
Ewa, gdyby nie fotka z cisam, to myślałam, ze to zeszły rok. Ale mróz na krzaczkach biały. U mnie tylko szczypalo w uszy.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:21, 30 lis 2014

Do góry
Dziękuję Wam bardzo za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Dzisiaj u mnie pięknie nastrojowo i ciągle mroźnie, niestety nadchodzącą zimę widać i czuć
Generalnie to ogród poszedł już chyba spać. I tu uśmiechu nie będzie na końcu.

eda napisał(a)
Fajnie no Dobrze że sa takie fotki można powspominać

Fajnie bo zielono na nich i w sumie to się nie pamięta jak było tak naprawdę, a u mnie dzisiaj biało, ale swój urok to ma jednak też Zaraz zdjęcia wrzucę bo napykałam kilka

Piotr_ napisał(a)
ale się zmienia u cb z roku na rok

I oby tak dalej się zmieniało to będę baaardzo zadowolona

Iwk4 napisał(a)
Ledwom się zachwyciła cudna zielono czerwona bombka, to temat zmieniłaś i metamorfozy piękne pokazujesz. Miód, cud i ...
Twoje ładniejsze od moich. Buziaki

Bardzo mi miło, ale nie ładniejsze tylko inne I dobrze trochę się musimy różnić od siebie, bo same klony byłoby nudno

Marzena2007 napisał(a)
I pomyslec że zaledwie rok rożnicy !

Bombki zamówię sobie na alle, róze cudeńka w Twoim stylu widziałam

Nie mogę się doczekać tego co za rok, powinnam się mocno zbliżyć do ideału Ja chyba bombki powieszę szklane bo od kilku lat mam robione i już mi się chce znowu tradycyjnych

Sebek napisał(a)
Bombki świetne - ta zrobiłem pisanki tą metodą i nigdy więcej tego nie powtórzę, cierpliwości mi brak Efekt pracy w rok niesamowity, jest pięknie

A niby ogrodnik to cierpliwy człowiek hehehe
Dziękuję jeszcze dużo pracy, ale cieszy każdy kolejny kawałek

Napia napisał(a)
Fajnie pooglądać, co się zmieniło - tylko rok a takie metamorfozy No, no
Świątecznie się u Ciebie zrobiło z tymi bombkami z braku czasu kupię, chociaż to nie to samo

Też jestem zaskoczona, jednak rośnie wszystko szybko wbrew pozorom.... jak już się posadzi i patrzy wstecz hehehe bo jak do przodu to się wydaje, że jej ile to jeszcze trzeba czekać
Robione czy kupione, nie ważne, najważniejsze to stworzyć klimat świąteczy
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:54, 30 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przydreptalam do klubu zmarzluchow. Dla mnie koldra i ciepły pled na wierzch. M odkryty spi. Normalnie dwa światy.
Rodkom tez zimno. Brrrrrrrr....

Nie wychodzę do ogrodu bo serce mnie boli jak zima na rodki patrzę.Ma się wrazenie ze są do wyrzucenia. Pozdrówka
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 18:22, 30 lis 2014

Do góry
Haniu, muszę też sprawdzić, co to za potrawa?
Czyli udany obiad dziś był ?
Ogródek Iwony 18:18, 30 lis 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)

O, i to mi się podoba

Ogródek Iwony 18:17, 30 lis 2014

Do góry
Wczoraj okopczykowaliśmy róże

Dziś pojechaliśmy do lasu po gałązki świerkowe. Doczytałam u Bogdzi, że można rododendrony wyściółkować igliwiem, aby korzonki miały kołderkę.
Smutne są takie zmarznięte rodki.

Przy okazji pozbieraliśmy szyszki do stroików, a e-Muś znalazł podgrzybki zmarznięte na kość

Ogródek Iwony 18:05, 30 lis 2014

Do góry
Łukasz, twoje święta zaczynają się już w listopadzie, kiedy wianki i choinki tworzysz cudne. Praca rąk ludzkich cieszy. I ty masz satysfakcję i obdarowani na pewno też. Tylko nie zawsze potrafią to wyrazić
Wydatki urodzinowe, to spory wydatek, niestety.

Dorotko, dziękuję. I tak ciebie nie dogonię. Twoje dekoracje są cudne

Iza, e-Muś dziś sprowadził mnie na ziemię. Czasami tak trzeba.
Musimy się cieszyć z tego co mamy, a nie smucić z tego, czego nie mamy Ot, cała filozofia życia
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:12, 30 lis 2014

Do góry
Przydreptalam do klubu zmarzluchow. Dla mnie koldra i ciepły pled na wierzch. M odkryty spi. Normalnie dwa światy.
Rodkom tez zimno. Brrrrrrrr....
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:05, 30 lis 2014

Do góry
Joasiu, kiedyś radzilas mi na pergoli dac różę Jasmina. Do tego bym chciała jakieś powojnik i. Masz jakieś typy ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies