Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:13, 23 sty 2017

Do góry
ewa004 napisał(a)
Uwazaj na kolano

Ewo joga 3 x w tygodniu plus orteza robia swoje. Jeżdzę bez problemu, aczkolwiek mózg wysyła sygnały uważaj..
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:12, 23 sty 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Z górki na pazurki
Obiadki u babć zawsze dobre. Babcia nie przekonała do jakiego ciasta?

Ale Kasiu na widok torta czekoladowego dzisiaj w pracy ośliniłam sie.... Ale byłam twarda! A
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:07, 23 sty 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Tak sie chwaliłam u Ciebie dobrym zdrówkiem, że się na mnie zemściło - dzisiaj po udanym łykendzie, bawienia sie w śniegu, szuszowaniu: kicham i prycham...Sprawozdania skończyłam, to zaraz ide do domu pod kołderkę

Kochana po prostu zmieniłaś florę bakteryjna na bezkidzką
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:06, 23 sty 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Ścięłam końcem listopada, głównie te pod drzewami, nie dało się inaczej grabic, molinie i hakone, ale one od drzew mają ciepło, więc nic im nie będzie.

A Irenko to zmienia postać rzeczy. Za dwa tygodnie wszystko wskazuje na to, ze będizemy mogły ruszyc z cięciem

Podaj mi prosze model Twojego sekatora elektrycznego
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:05, 23 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Miłego wypoczynku Madżenko Ci życzę

Pisałaś u mnie na wątku, że na takim bagienku jak u mnie to u Ciebie dobrze Miskanty rosną. Dla mnie to super informacja, bo też myślałam o trawach. Zastanawiam się jednak co zimą? Teraz mam tam 2 cm warstwę lodu. Czy Miskanty ML zmrożone w lodzie przetrwają?
Zawsze podczas opadów w tym miejscu stoi woda i potem wsiąka. Dość ciężka gleba trzymająca wilgoć - w takich warunkach ML nie zgniją? Mam 6 metrów takiego pasa pod płotem i bym chciała to zagospodarować.
Odpowiedz mi jak wrócisz do domu i znajdziesz czas, teraz sobie głowy nie zwracaj tylko odpoczywaj

Mirello mam takie same miejsce pod murkiem. Cała woda gromadziła sie w tym miejscu. Posadziłam miskanty, nigdy nie maja w tym miejscu suszy i rosna jak goopie. Z czasem gdy rosliny podrosna uwierz mi nigdzie woda nie bedzie stała. Po moi bagnie aktulnie nie ma śladu

Ale najlepiej posadz jakies wielkie miskanty , u mnie w takim miejcu rosna Silberfeder i Grosse Fontaine
Ogród Mirelli 04:43, 23 sty 2017

Do góry
Renia ja też lubię Trzy dni miałam takie widoki

Madżenka myślałam o Miskantach Ml, ale sadziłam, że zgniją. Dziękuję Ci za informację
Ogród Mirelli 22:43, 22 sty 2017

Do góry
Mirello w takich warunkach dobrze poradzą sobie miskanty. Mam własnie w takim bagienku posadozne to rosna jak na drozdzach
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:59, 22 sty 2017

Do góry
Zachciało mi się wiosennego sadzenia drzew
Ogród z rzeźbą 21:56, 22 sty 2017

Do góry
Jaka piękna ta Twoja różyczka Lawender Ice!

Podobny lampion kupiłam kiedys orzyjaciólce, a ze ma imieniny w marcu dostała w srodku wielką świece w rózowym kolorze i malutenkie rózowe stokrotki . Do tej pory mam ten wiodoczek przed oczami, polecam
Ogródek Iwony II 17:34, 22 sty 2017

Do góry
Wg mnie w przyrodzie zaden kolor sie nie gryzie. Ale jak ktoś pyta o tonacje - podaję mój punkt widzenia. Mi kilka róz, gdy probowlam uporządkować rabaty tonacjami, ze soba nie pasowało. Co nie znaczy ze w innym ogrodzie nie będą pasować idealnie.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 17:23, 22 sty 2017

Do góry
Ciekawe czy moja milośc do róż kiedyś się skończy?
Pokazuj takie piękne zdjęcia, wtedy ponownie odkrywam dlaczego tak lubię róże.
Ogród niby nowoczesny ale... 17:19, 22 sty 2017

Do góry
Ja planuję sezon narciarski dopiero w marcu skończyć

Piękna dzisiaj była pogoda w Harrachovie
W oflisowym ogrodzie 17:18, 22 sty 2017

Do góry
To cud, ze teściowa ze mna dwa lata wspólnego mieszkania wytrzymala chyba trzymala ja przy życiu tylko wizja kupienia przez nas mieszkania
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:13, 22 sty 2017

Do góry
No wlasnie wybieracie sie na Gardenie? Trzeba sie na rozpoczęcie sezonu spotkać
Ogród z uśmiechem 17:10, 22 sty 2017

Do góry
Kolobrzeg to jedna z niewielu nadmorskich miejscowosci,która dzieki sanatoriom i SPA nie zapada w sen zimowy.
Życzę regeneracji zdrowia i znakomitego wypoczynku
Mme Boll 17:04, 22 sty 2017

Do góry
Mam zarówno Comte , jak i Knorr i mają zupelnie inne kwiaty. W polskich szkólkach sa sprzedawane jako odmienne róze.
Czytalam niemieckie opinie i pytałam polskie rosomanes i potwierdziły mi, że z ich obserwacji wynika że to dwie rózne róze

Czekam zatem z zainteresowaniem na dalsze wyniki badań

A tak na marginecie Comte chyba jesienią wyleci z mojego ogrodu, to jedna z najbardziej podatnych na mączniaka róz w moim ogrodzie
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:44, 22 sty 2017

Do góry
Fajne niespodzianki!
Moj M lubi radlera, nauczył sie pić w Bawarii. Gdy wtedy bylismy w tym miejscu wstydziłam sie innych Polakow, ktorych stale pijanych oglądalam...... Na szczęscie to odlegle czasy, Polacy polubili piwo i wino a i nie biesiaduje się tak w domach i wódka sie litrami nie leje... Na szczęście chyba niewiele juz osób pamieta, ze od 8 marca az po Barabry świętowalo sie w pracy wódka.....a wczesniej przeciez i sledzik musial plywac,,.. Pamietam tych pijanych ludzi , niewazne czy robotnik czy oracownik biura , wszyscy równo pijani stali na bramie przed 15 tą aby wyjsc z pracy. Straszne to byly czasy... Mi sie komuna kojarzy z piajnymi męzczyznami...
Ogródek Iwony II 14:44, 22 sty 2017

Do góry
Przeczytałam o planach z Lavener Ice. Ona niziutka jest to przy ścieżce powinno być ok. U mnie wstawiłam dla Ciebie moje ubiegłoroczne LI. Też rozważałam posadzenie ich przed Munstead Wood, zdania były podzielone. Madżenka odradzała, bo MW do purpura ale taka ciepła, a LI to zimny lilaróż. I ma w tym rację, ale z drugiej strony jak je do siebie przykładałam do mi pasowały. I do dzisiaj mam dylemat. Teraz planuję część LI połączyć z Old Port. Zamówiłam też Lavender Flower Circus i może też je z LI połączę. Nie wiem, cały czas mi się po głowie kotłuje. Bo chciałam dać te LI do Herzogin Christiana, ale te z kolei w środku różowy mają w ciepłej tonacji i będą koło Schone Maid.
A w cholerkę z tymi dywagacjami. W każdym razie zamówienia różane już zamknęłam. Zostaje mi jeszcze do kupienia Herzogin, ale to już w maju lub czerwcu w donicy kupię.

Mój eM na szczęście kasy mi nie wylicza, ale na każde zamówienie patrzy podejrzliwie na zasadzie "no gdzie ty to znowu posadzisz".
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:06, 22 sty 2017

Do góry
Na razie nie w głowie mi ogród

Wracamy właśnie na obiadek do Babci
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:05, 22 sty 2017

Do góry
Marta ma 100% racji. Koryguje delikatnie brzozy gdy są łyse i widać gdzie są za gęste właśnie jak tylko Ustąpią silne mrozy , ale na tyle jest zimno, ze jeszcze nie zdążą ruszyć soki. Wg prognoz z tydzień u mnie ostatni gwizdek. Potem bedzie już na sporym plusie.
Latem przycinam je rownież gdyż maja za długie witki i przykrywają mi bukszpany.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies