Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Przedziwny Ogród 23:04, 14 cze 2018

Do góry
Tu jest moc
W takim zakątku to się wypoczywa
Chciałam jeszcze dopytać, floksy potrzebują dużo wody?

Zgadzam się z Tobą w 100%. Wypoczynek wsród kwiatów jest cudowny.

Moje floksy, tak. Mam piaszczystą glebę, więc muszę je mocno nawadniać. Od tego zależy jakie będą kwiatostany.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:10, 14 cze 2018

Do góry
Dziwnie w tym roku kwitnie, dzielżany z tawułkami, floksy z jeżówkami i ostróżkami

Ogródkowe perypetie:) 09:51, 14 cze 2018

Do góry
Już zaczynają lilie.. i muszę skrócić floksy przecież nie ma września jeszcze.
Te są niezawodne

Przedziwny Ogród 09:46, 14 cze 2018

Do góry
Tak tak, floksy dużo wody... i nawet półcień lepszy.
Słoneczny Ogród 09:43, 14 cze 2018

Do góry
Floksy już coś myślą o kwitnieniu. Coś wcześnie , bo tak w lipcu zawsze kwitły.

Przedziwny Ogród 08:31, 14 cze 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

No właśnie.... Ładnie się rozrosły, ale dużo wody potrzebują

Tu jest moc
W takim zakątku to się wypoczywa
Chciałam jeszcze dopytać, floksy potrzebują dużo wody?
Ogród pod lasem 13:49, 13 cze 2018

Do góry
Ten akurat to Swat Magret. Mam dla niego dwa miejsca, waham się jeszcze. Wolno rośnie, więc może dużego doczekam się jak już nic nie będę ze starości widziała
Mam jeszcze Purple Fountain, Tricolora na pniu i buka marki buk. Bardzo je lubię, buki to piękne, szlachetne drzewa.
W tych centrach faktycznie są okazje, ja na szczęście mam do najbliższego dość daleko Musiałabym sąsiednią działkę kupić haha.
A floksy bardzo lubię, też w tym roku kilka posadziłam. Na razie mączniak nie atakuje. Cudnie pachną! Ciekawe czy Twoje faktycznie zostaną takie maluszki...

UlaB napisał(a)
Śliczne zakupy. Zazdroszcze buczka. Jaka to odmiana? Drugi u Ciebie czy masz ich wiecej? Od 2 lat chodze myśle, ale jak bym nie kombinowała wychodzi mi, że nie mam gdzie posadzić. Za duże rosną buuuuuu Trudno. Buczka nie wcisnę tak jak byliny, nawet jesli znowu ogranicze i tak juz mikroskopijny trawnik

Do mnie koleżanka zaleciała w pracy z hasłem "mów mi zaraz co kupiłaś, jakieś wiechy widać ci w samochodzie" - wypatrzyła przez okno w moim aucie kwiatostany śmiałka. Przy okazji wysłałam ją do auchana - wczoraj wieczorem byłam w szoku widząc odmianowe róze po 12-15-20zł (Giardina po 15zł - to sie u nas nie zdarza). Ja sobie fundnęłam jasmin Stefana za całe 5PLN Bedzie akurat do zarosnięcia siatki i kawałka płotu lamelowego sąsiada (o ile mu sie u mnie spodoba). Ale najbardziej ciesze sie z tego dzisiejszego penstemona - jakos nie mogłam ich u siebie dostac. No i malutkie floksy wiechowate fajnie wyglądają - ten ciemnorózowy juz kwitnie. Calość ma dosłownie 20-25cm wysokości i podobno wiele wyższe nie będą.
Ogród pod lasem 13:41, 13 cze 2018

Do góry
Wow, ale cudnie. To jest klimat jaki lubie.

Śliczne zakupy. Zazdroszcze buczka. Jaka to odmiana? Drugi u Ciebie czy masz ich wiecej? Od 2 lat chodze myśle, ale jak bym nie kombinowała wychodzi mi, że nie mam gdzie posadzić. Za duże rosną buuuuuu Trudno. Buczka nie wcisnę tak jak byliny, nawet jesli znowu ogranicze i tak juz mikroskopijny trawnik

Do mnie koleżanka zaleciała w pracy z hasłem "mów mi zaraz co kupiłaś, jakieś wiechy widać ci w samochodzie" - wypatrzyła przez okno w moim aucie kwiatostany śmiałka. Przy okazji wysłałam ją do auchana - wczoraj wieczorem byłam w szoku widząc odmianowe róze po 12-15-20zł (Giardina po 15zł - to sie u nas nie zdarza). Ja sobie fundnęłam jasmin Stefana za całe 5PLN Bedzie akurat do zarosnięcia siatki i kawałka płotu lamelowego sąsiada (o ile mu sie u mnie spodoba). Ale najbardziej ciesze sie z tego dzisiejszego penstemona - jakos nie mogłam ich u siebie dostac. No i malutkie floksy wiechowate fajnie wyglądają - ten ciemnorózowy juz kwitnie. Calość ma dosłownie 20-25cm wysokości i podobno wiele wyższe nie będą.
Ogród pod lasem 12:51, 13 cze 2018

Do góry
UlaB napisał(a)

powiedzmy sobie szczerze ze to zazdrość, a nie strach - ja tez zazdroszczę

nie wytrzymałam rano i wpadłam przed robotą do ogrodniczego - miniaturowe floksy razy 2 (ciemny róz i fiolet z oczkiem), penstemon dark towers i śmiałek darniowy - tylko ja kupuje w detalu a nie w hurcie

Ula, super zakupy! ten Dark Towers jest extra, u Kwartecika rośnie i wygląda obłędnie!
Ogród pod lasem 11:23, 13 cze 2018

Do góry
malgol napisał(a)
tego się boję

powiedzmy sobie szczerze ze to zazdrość, a nie strach - ja tez zazdroszczę

nie wytrzymałam rano i wpadłam przed robotą do ogrodniczego - miniaturowe floksy razy 2 (ciemny róz i fiolet z oczkiem), penstemon dark towers i śmiałek darniowy - tylko ja kupuje w detalu a nie w hurcie
Bylinowa łąka 23:14, 12 cze 2018

Do góry
Po krótkiej przerwie ciąg dalszy.
Floksy, przetacznik od Gosi zapączkowany i będzie kwitł. Tylko jedna sadzonka się nie przyjęła, a i to dlatego, że ją sarny trochę potarmosiły.

A tu floksy w towarzystwie rozchodników.

Z nowych nasadzeń padła niestety szałwia omszona. Wyschła na wiór. Może jej jeszcze jakieś zwierzątko od spodu pomogło, bo inne roślinki dały radę. Na zdjęciu widać też ubiegłoroczne siewki jeżówek przesadzone w nowe miejsca. Listki trochę podeschły, ale w sumie trzymają się nieźle. Niektóre będą kwitły.
Czy powinnam wyciąć pąki kwiatowe, żeby ich bardziej nie osłabiać?

Tojeść kropkowana kwitnie. Dopiero w przyszłym roku pokaże co potrafi. Może się tam rozrastać dowoli.

Przedziwny Ogród 22:11, 12 cze 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

I jeszcze dojdą Twoje piękne floksy

No właśnie.... Ładnie się rozrosły, ale dużo wody potrzebują

Ogródkowe perypetie:) 21:11, 12 cze 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Wczoraj kupiłam sobie kolejną różę, pisałam, że mam jeszcze 3 miejsca ale już ciężko z sadzeniem..
Jan Paweł II - śliczny zapach i biała

kolejna do kolekcji tym razem z białym obrzeżeniem liści
i floksy

Mam tą różę, właśnie się wykwitła. Lubię jej delikatny zapach Edenka dla mnie to wiodąca róża i ulubieniec
Przedziwny Ogród 13:51, 12 cze 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Jeśli ogród ma kolory, to znaczy że żyje Na pewno róże mają tutaj duże znaczenie. Później będą jeżówki. Już pojawiają się pierwsze kwiaty

5 miesięcy - jak szybko ten czas leci.....

I jeszcze dojdą Twoje piękne floksy
Ogródkowe perypetie:) 13:40, 12 cze 2018

Do góry
Wczoraj kupiłam sobie kolejną różę, pisałam, że mam jeszcze 3 miejsca ale już ciężko z sadzeniem..
Jan Paweł II - śliczny zapach i biała

kolejna do kolekcji tym razem z białym obrzeżeniem liści
i floksy

Słoneczny Ogród 13:24, 12 cze 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Daria piekna dziewczyna z ciebie. Az nie chce sie wierzyc, ze ty w ziemi grzebiesz.

Twoje juki wielgachne. Ty poopatrz u mnie jakis diabel namącił ani jedna juka nie kwitnie a tyle ich mam. Moze diabel odkreci i pozniej zakwitna.

Ja sie ciagle dziwue tym co zdzieraja darn. Przeciez w ciagu roku mozna sie pozbyc darni w ten sposób tez tak robilam tylko dawalam tzw szmaty potem zrzucalam ściolkowana trawe pod spod dawalam siatke przeciw kretom.

Mozna wrozny sposob to robic byle nie zdzierac darni a jak odzywka dla gleby z trawki wysypanej. Sciolkonie tez pod drzewami wysypuje trawe z korza.

Daria czy to widziala jaki mam urodzaj winogronowy? Na pedzenie sie zanosi.

Dziękuję za miłe słowa.
Ela, zapewniam Cię, że grzebię i to z wielką przyjemnością.

Juki i tak niższe niż w tamtym roku , bo w tamtym roku miały grubo ponad 2metry. Ale jeszcze w drugim miejscu juki dopiero rozkwitają i tam są większe od tych.
Juki kwitną co drugi rok, więc jak nie kwitną to już w tym roku nie zakwitną.
Moje rozrośnięte, to kwitną co roku.

Też sobie chwalę ten sposób zakładania rabat, zamiast zrywania darni, ściółkowanie.
A siatkę przeciw kretom jak położyłaś, to wykrawałaś otwory na rośliny?

Obficie Ci obrodził winogron, winko będzie

ElzbietaFranka napisał(a)
Ale widok.
Daria lepsze hortki wg mnie bezproblemowe. Tez mam floksy ale juz dwa razy pryskalam maczniak siada. Taka pogoda cieplo i moje podlewanie sprzyja grzybom wilgoc w powietrzu.

Czym pryskałaś? Mój rzadko ma mączniaka, ale coś mi się kojarzy że miał kiedyś.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:30, 12 cze 2018

Do góry
Kolejne dwa kwiaty tulipanowca rozkwitły.

Hakonechloa 'Nicolas' nabierają masy.

I szok - lada moment zakwitną floksy.

Mój 4 arowy azyl... 23:12, 11 cze 2018

Do góry
Zaczynają kwitnąć floksy!

I hortensje

A to mój busz

Słoneczny Ogród 14:37, 11 cze 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Hortensje wybrała i przywiozłam sobie w poniedziałek.
Jeszcze im miejsca nie szykuję, więc w doniczkach muszą siedzieć.

Ale widok.

Daria lepsze hortki wg mnie bezproblemowe. Tez mam floksy ale juz dwa razy pryskalam maczniak siada. Taka pogoda cieplo i moje podlewanie sprzyja grzybom wilgoc w powietrzu.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:35, 10 cze 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Śliczne poidełko kupiłaś!

Ale masz szał ciał na bylinówce hihi ale mi się podobają te Red barony - w końcu je u siebie muszę gdzies wcisnąć - żałuję, że rok temu nie przygarnęłam, bo już by sobie spokojnie rosły

no z tą moją bylinówką ......hmmm ...coś właśnie za dużo tak wszystkiego .....
jakoś muszę ją lepiej zaplanować

a Red Barony fajne ,ale się rozłażą ja mam je specjalnie w takim miejscu ,gdzie mogą spacerować do woli
poidełko też mi się podoba
buziaki

lutroja napisał(a)
A pokaż floksy? chodzi mi o te zadarniające niskie i jaką masz opinię o nich ?

zadarniających niskich nie mam .....mam takie niskie białe w brzozowej -ale to gozdziki kamienne ....a zdania o nich nie mam ,bo to świeży nabytek ....pachną obłędnie

lindsay80 napisał(a)
Głowa do góry, każdy może mieć gorszy dzień - siadaj na tarasie i delektuj się owocami swojej wiosennej pracy.

masz rację trzeba się delektować każdą chwilą ,a nie szukać dziury w całym
tylko jakoś mnie moje kfiatuchy drażnią -chwila ładne ,a po kilku dniach zaczynają straszyć

buziaki

paulina_ns napisał(a)
O kurcze Madzia!!! Nie zaglądałam do Ciebie trochę i jak weszłam to w pierwszej chwili pomyślałam,że ogrody pomyliłam! Ale pięknie u Ciebie się zrobiło! Ale Ci bujnie wszystko rośnie, ślicznie! A poidełko przepięknie, poproszę namiary, tylko nie pisz,że lokalnie kupiłaś

dziękuję Paulinko
namiarów na poidełko niestety nie dam ,bo w lokalnie kupione
i w rzeczywistości jest mniejsze niż na fotce wyszło
buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies