Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Rododendronowy ogród II. 12:42, 14 lip 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Bożenko gdzie Ty to wszystko miałaś upchane,te floksy ,lilipwce. Wiosną nic nie było widać . Pewnie jest tak że rh w porze kwitnienia są tak pierwszoplanowe że tego co obok już się nie widzi. U mnie floksy non stop mają grzyba i choć lubię je bardzo to już mi ręce opadają i mam ochotę je wywalić. Jeszcze spróbuję nowe miejsce im dać bo ewidentnie coś im nie pasuje ale chyba muszę kupić nowe bo tych starych zagrzybionych chyba nie ma sensu trzymać. Pozdrówka Bożenko

Fakt wszystko poupychane po kątach a kto by patrzył wiosna na liscie jak tyle kolorów na rh.Czytałam kiedys artykuł jakiegos profesora że rzadko na floksach jest grzyb a to ze dolne liście usychaja to dlatego ze mają za mało słońca tak samo jest z innymi roślinami np tujami , bukszpanami , gdzie nie dochodzi światło liscie żółkna.Posadz cos przed nimi wystarczy jak bedziesz kwiaty widziała i nie denerwuj się takim drobiazgiem .
Rododendronowy ogród II. 12:28, 14 lip 2018

Do góry
Bożenko gdzie Ty to wszystko miałaś upchane,te floksy ,lilipwce. Wiosną nic nie było widać . Pewnie jest tak że rh w porze kwitnienia są tak pierwszoplanowe że tego co obok już się nie widzi. U mnie floksy non stop mają grzyba i choć lubię je bardzo to już mi ręce opadają i mam ochotę je wywalić. Jeszcze spróbuję nowe miejsce im dać bo ewidentnie coś im nie pasuje ale chyba muszę kupić nowe bo tych starych zagrzybionych chyba nie ma sensu trzymać. Pozdrówka Bożenko
Rododendronowy ogród II. 12:14, 14 lip 2018

Do góry
Deszczowe floksy

Rododendronowy ogród II. 12:12, 14 lip 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Floksy cudaśne pieknotki a ten konik cud natury niestety wczoraj widzialam rozdeptanego na chodniku jeszcze sobie pomyslalam taki duzy taki ładny biedulek

Floksy bardzo lubię choc jak były w ogrodzie mojej mamy to niezbyt mi się podobałySą bezproblemowe, nie ma przy nich pracy i pięknie w masie wyglądaja.Konik jak wszystko w przyrodzie fajny ale przyroda bywa okrutna , u mnie dzieżba siadała na przewodach nad kwitnacymi kwiatami i czekała , jak owady siadały na kwiatach to zgarniała je jak ze stołu, sliczne motylki równiez , przykro było patrzec.
Rododendronowy ogród II. 06:00, 14 lip 2018

Do góry
Floksy cudaśne pieknotki a ten konik cud natury niestety wczoraj widzialam rozdeptanego na chodniku jeszcze sobie pomyslalam taki duzy taki ładny biedulek
Migawki z ogródka 22:40, 13 lip 2018

Do góry
Zakupy te czekające i te już posadzone nowe floksy, liliowców nie obfociłam

Floksy nie wszystkie, ale trzy jeszcze nie kwitną
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:31, 13 lip 2018

Do góry
Kasia peonie, floksy, ostróżki, przetacznik taki płożący, parę jeżówek, aaa i przylaszczki.

Mój to rozrywkowo się nie da prawie wypchnąć, bardzo rzadko, ale teraz służbowo to co innego mus!
Ogród Mirelli 20:05, 13 lip 2018

Do góry
Floksy uwielbiam. U mnie z jeżówkami. Dzisiaj oglądałam białe floksy i w końcu nie kupiłam
Rododendronowy ogród II. 15:22, 13 lip 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przy tej ilości liliowców ogród na pewni jest kolorowy
Super zdjęcia z konikiem - u mnie też takie duże mieszkają.

No własnie niespecjalnie kolorowy bo floksy je pozarastały ale jak przesadzę będą widoczne, niestety będą w jednym miejscu a teraz są po całym ogrodzie powciskane.
Rododendronowy ogród II. 15:15, 13 lip 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kolekcje liliowców masz nie mniejsza chyba niż różanecznikówŚwietna sesja z konikiem polnym

Troche sie uzbierało ale prawde mówiac wole floksy choc i te robia mi numery bo się zapylają i zaczynają kwitnąc w jednym kolorze, o takim

Rododendronowy ogród II. 15:11, 13 lip 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękna kolekcja liliowców, jest na co popatrzeć.
Pozdrawiam

Ostatnio mnie denerwują bo bardzo sie rozrosły i postanowiłam zebrac je w jednym miejscu, wywaliłam z górki przed komórka jałowce i pomału przenoszę je na tą górke. Jedna strona juz obsadzona a na razie przerwa z przesadzaniem na kwitnienie.Zarastały je inne rośliny szczególnie wyższe floksy.
Ogród Mirelli 14:26, 13 lip 2018

Do góry
Marga napisał(a)

Piękna kompozycja
Mirellko, jestem pod wrażeniem Twoich hortensji. Chyba za mało o swoje dbam. Poczytałam sobie ciekawych rzeczy u Ciebie. Jutro polecę po florowit i zleję też szałwie, bo coś nie chcą odbijać.
Macham serdecznie

Ale piękne kolorki. A jak się nazywają te floksy?
Moja działka na Dębowym Lesie 23:24, 12 lip 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
Aniu, pięknie i kolorowo u Ciebie. Masz bardzo ładne kolory floksów, a na nie mam ostatnio fazę. Bardzo podoba mi się rabatka z kosmosami. To takie proste, ale cudnie zwiewne kwiaty. Lilie i liliowce super! Gdzie kupiłaś tego pawia! Wymiata wszystko!

Dziękuję Vilu!Ja tez kolorowo w ogrodzie lubię. Floksy może jeszcze ni wszystkie takie kępiaste i ładne.Ale kilka kolorków mam.
Cosmosy też w kilku miejscach są.
Lilie i liliowce to kocham.I tych też mam sporo
Pawie mam 2.I zostały kupione na wiosnę w Lidlu.

PysznogłówkaMam 3.Ta jest niższa i ma ciemniejsze liście
Mój 4 arowy azyl... 21:56, 12 lip 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mało co kwitnie.... ale jednak jak już kwiatek pokaże, to od razu niespodzianka!
Super! U mnie floksy też już rozsiewają zapach po okolicy. Ja mam różowe z białym oczkiem.

A ja takie i na kolejne czekam.

Wśród brzóz i dębów 21:33, 12 lip 2018

Do góry
Chyba zacznę tez kolekcjonować floksy. Masz śliczny kolor.
Basiu, czy Twoja bergenia rośnie w słońcu? Moje coś marnie rosną. Przesadziłam, bo chyba podjadały je ślimaki (opuchlaki?). Teraz brązowieje obrzeże liści. Nie wiesz co może być tego przyczyną?
Z ogródka na wsi 15:57, 12 lip 2018

Do góry
To floksy o których ostatnio pisałem...ich nie będę sadził plamami, tylko wymieszam...ale do tego jeszcze kilka musze dokupić

I może mi nie koniecznie pasują takie pierścionki...ale przymierzyłem hahah
Z Pszenicznej ... 15:10, 12 lip 2018

Do góry
Floksy, tawułka, świecznica, przegorzan...
wszystko razem...

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 09:03, 12 lip 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Jaka śliczna dalia
A floks ma chyba mączniaka...

Też jestem nią zauroczona czekam na kolejne ... Franz Kafka, Boy Scout, ....
Floksy zaopatrzone amistaremi mam nadzieje, że zdążył zadziałać bo 6 godzin po oprysku spadł niespodziewanie aczkolwiek wyczekiwany deszcz
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:45, 11 lip 2018

Do góry
Dziś wreszcie trochę popadało i jest nadzieja na lepsze jutro
Ogród rządzi się swoimi prawami, dużo roślin zakończyło kwitnienie ale powoli inne pokazują kolorowe "pazurki"
Jeżówki niezawodne a z nimi motylki, floksy pomimo suszy zaatakował mączniak, itd...

kilka dzisiejszych obrazków

Ogrodowy spektakl trwa ... 08:51, 11 lip 2018

Do góry
U nas wczoraj trochę popadało i dzisiaj pada od rana, ale nie wiem ile tej wody musiałoby spaść przy takiej suszy, żeby starczyło chociaż na trochę. Ogród już wyglądał marnie, a podlewamy tylko młode nasadzenia i czasami warzywniak. Najgorzej obrywały u mnie floksy
Noce są zimne i faktycznie taki trochę sierpień zrobił się już na początku lipca.

Ja w każdym razie jestem już zwarta i gotowa na zmotyczkowanie całego ogrodu po deszczu, bo w końcu w skale będzie można coś zrobić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies