Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Marga 22:09, 09 lip 2018

MirellaB napisał(a)
Floksy żaróweczki na rabacie

Piękna kompozycja
Mirellko, jestem pod wrażeniem Twoich hortensji. Chyba za mało o swoje dbam. Poczytałam sobie ciekawych rzeczy u Ciebie. Jutro polecę po florowit i zleję też szałwie, bo coś nie chcą odbijać.
Macham serdecznie
Mysza 22:50, 09 lip 2018

Mirelko wstawiłam zdjęcie moich jeżówek.
Cudne są u Ciebie.Mogłam swoich nie dzielić, hmmm. Muszę poczekać na efekty.
Nie wiedziałam, że masz Vanilki? Też bym chciała, ale miejsca brak.
Tak sobie myślałam, że chodzisz ciągle po ogrodzie i podziwiasz i gdzie się nie obejrzysz to same piękności w ogrodzie
Buziaki zostawiam
Dominika11 14:10, 13 lip 2018

ależ masz kwiatów - cudnie wszystko wygląda
Annak 14:26, 13 lip 2018

Marga napisał(a)

Piękna kompozycja
Mirellko, jestem pod wrażeniem Twoich hortensji. Chyba za mało o swoje dbam. Poczytałam sobie ciekawych rzeczy u Ciebie. Jutro polecę po florowit i zleję też szałwie, bo coś nie chcą odbijać.
Macham serdecznie

Ale piękne kolorki. A jak się nazywają te floksy?
frezja 20:05, 13 lip 2018

Floksy uwielbiam. U mnie z jeżówkami. Dzisiaj oglądałam białe floksy i w końcu nie kupiłam
szemusia 21:35, 13 lip 2018

Hej, Mirelka
Pięknie ci rozrósł się ogród. Kliknęłam na pierwszą stronę i różnica kolosalna w porównaniu z widokami, które pokazujesz
Jakos szybciej u ciebie wszystko. Hortki już na takim etapie - i ogrodowe i bukietówki. No i jeżówki masz świetne Czy te odmianowe masz z zeszłego roku, czy teraz zakupione? Bo czytałam gdzieś, ze lubią zanikać, a u ciebie takie piękne

MirellaB 15:54, 14 lip 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Ślicznie kwitnąco u ciebie Mirellko

Dziękuję Wiolu. Trochę kwiecia mam, ale kiedyś było więcej i wydałam sporo roślin, a teraz znowu wracam do bylinowego buszu
MirellaB 15:55, 14 lip 2018

dominika_ napisał(a)
Pięknie Mirelko u Ciebie wszystko kwitnie, jeżówki bomboewe a hortensje po prostu obłędne

Dziękuję Domi Hortensje ogrodowe wszyscy podziwiają - miłe to bardzo
MirellaB 15:57, 14 lip 2018

wiunia napisał(a)
Powiem Ci kochana, że jeżóweczki masz miodzio
Nie wspominając o hortensjach. U mnie jeszcze Vanilla nie ma tak rozwiniętych kwiatów jak Twoja.
Pozdrawiam serdecznie

Wiunia te vanilki to przesadzone jesienią z drugiego ogrodu. Miałam wątpliwości czy się przyjmą, bo późno przesadzane. Wiele osób radziło zostawić zmianę miejscówki na wiosnę, ale ja jak to ja zmiany robię wówczas kiedy mam czas i ochotę
Wszystkie krzewy się przyjęły, nabrały masy i pięknie zaczynają zakwitać
MirellaB 15:59, 14 lip 2018

gobasia napisał(a)
Mirelko hortensje ...brak mi słow... przepiękne ,cudo

Basiu to prawda ładnie się prezentują .Dwa krzewy mają małe kwiaty, ale za to ich dużo