Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:35, 29 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ogród coraz bardziej cieszy Pojawia się wiele liści na kępach bylinowych. Dzisiaj niestety zauważyłam, że przymarzły nieco rdesty (Persicaria), prawie wszędzie. Nie wiedziałam, że takie wrażliwe.

Mam nadzieję, że już mrozu nie będzie. Czy ryzykować i sadzić dalie? Witek przestrzega żeby się wstrzymać, ja z kolei chcę sadzić.

Ja się wstrzymuję, w tym roku trzeba patrzyć na temperatury nie na kalendarz
Angielskie ogrody i kwiatowe inspiracje - wrzesień 09:06, 29 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przepiękne
Kompozycja ze zdjęcia pierwszego musi się znaleźć w moim ogrodzieCzy wiecie jakie są to gatunki? Oprócz rozchodnika tego najniższego i jeżówek po prawej nic więcej nie znam Czy ktoś może mi pomóc?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:24, 29 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ogród coraz bardziej cieszy Pojawia się wiele liści na kępach bylinowych. Dzisiaj niestety zauważyłam, że przymarzły nieco rdesty (Persicaria), prawie wszędzie. Nie wiedziałam, że takie wrażliwe.

Mam nadzieję, że już mrozu nie będzie. Czy ryzykować i sadzić dalie? Witek przestrzega żeby się wstrzymać, ja z kolei chcę sadzić.

Moja prognoza nie pokazuje juz przymrozków i oby się sprawdziła
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:21, 29 kwi 2021

Do góry
Część nowych dalii pędzę w szklarni. Mają już spore pędy, ale niektóre zupełnie puste. Czyżby nic z nich nie było? Poczekam aż będę wysadzać.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:52, 28 kwi 2021

Do góry

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 22:20, 28 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

???

No może jednak cos wypuści... zawsze zareklamować znowu zdążę
Mam taka cicha nadzieje
Podlalam ukorzeniaczem
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 22:12, 28 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

A z patykiem poczekam jeszcze...

???
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 12:29, 28 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Korzenie obrąbane ale dlaczego? Żyje bo jeszcze soki krążą ale na mój gust to padnie zaraz. Nie ma korzeni włośnikowych ani żadnych innych drobnych tylko kikuty, bo może w paczkę nie weszła?

No właśnie ale to juz drugi raz tak... przecież reklamacja to juz tylko oni ponoszą koszty i znowu tak przysyłają ? Nie rozumiem
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:08, 28 kwi 2021

Do góry
TAR napisał(a)
na efekt kwitniecia cebulowych czekam, musi byc pieknie.

Codziennie więcej
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:07, 28 kwi 2021

Do góry
beta napisał(a)
realizacja łąki kwiatowej robi wrażenie...nie miałam pojęcia, że to tak wygląda...

Ogrom pracy ale trudno było zmarnować te cebule.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:07, 28 kwi 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)
Rewelacja, Danusiu, a najbardziej podoba mi się właśnie to wymieszanie różnych cebul - właśnie dzięki temu efekt jest taki lekki i wesoły Cudnie jest

Zakwita cały czas więc jest atrakcyjna. Nie kwitnie naraz.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:06, 28 kwi 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Cudnie jest. Dziękuję za piękne zdjęcia.
Danusiu, a czy książka o warzywnikach już jest? Bo może przegapiłam.

Książka o warzywnikach i ich projekty jest w wydawnictwie obecnie. Jak oddadzą do druku to napiszę. Obecnie piszę 4 o trawach.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:58, 28 kwi 2021

Do góry
Korzenie obrąbane ale dlaczego? Żyje bo jeszcze soki krążą ale na mój gust to padnie zaraz. Nie ma korzeni włośnikowych ani żadnych innych drobnych tylko kikuty, bo może w paczkę nie weszła?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:57, 28 kwi 2021

Do góry

Witam!
Bardzo dziękuję za propozycję. Pomysł z drzewem w rogu bardzo mi się spodobał . Jest jeden problem. W odległości 200cm od tego miejsca na śmietniki posadziliśmy w zeszłym roku brzozę szczepioną na pniu. Rośnie ona 80 cm od ogrodzenia. Obok niej jeszcze dwie w odległości od siebie 250 cm. Tam nie ma miejsca na nic innego tylko ten żywopłot z cisa.
Jeśli chodzi o ten pas 500x150cm to ile należy zostawić miejsca na żywopłot z cisu(chodzi o szerokość).
Jak rozumiem oprócz cisa zmieszczą się tylko hortensje? Na 500cm będą to 4 krzewy. Czy można gdzieś dołożyć proso Northwind i ewentualnie rozchodnik? A może uda się wcisnąć Stipę?
Jeśli chodzi o gatunek hortensji to którą wybrać: Phantom, Melba Fraise czy inną (miejsce nasłonecznione i wietrzne).

Gardenarium napisał(a)
Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:26, 28 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wymienić glebę.

Pani Danusiu, ja się dopiero uczę stąd być może moje uciążliwe pytanie!
Jak to mówią kto pyta nie błądzi.
Dziękuję!
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:49, 28 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ma pąki, ale na sobotę spodziewam się takiego widoku. Poza nim mam jeszcze kilka innych, odmianowych, nawet z żółtymi liśćmi, także z białymi kwiatami.

mam 3 judaszowce ale tylko Little Woody cos powolutku pokazuje. Reszta jeszcze uspiona. W moim ogrodzie one ruszaja w polowie maja, wiec nie mam jeszcze cisnienia. Mam takiego judaszka z zielono limonkowymi liścmi, jego kwiaty prawie biale z lekkim rozowym polyskiem a z kolei na Ruby Falls podobne jak u Ciebie, moze troche wieksze i mniej oblepiaja gałazki. Ale tez sliczne.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:25, 27 kwi 2021

Do góry
Dwa dni się mordowaliśmy z wytyczaniem, 3 dni z cebulami. 5 bitych dni. Ale teraz codziennie coraz lepiej jest.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:24, 27 kwi 2021

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:23, 27 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Słuchajcie, Sebek to facet mega...tyle lat na Ogrodowisku, od 16-latka....normalnie w szoku jestem, że zza miedzianej wanny zrobił fotkę, że ja na to nie wpadłam a w ogóle, to taki fajny dzień był...

Sebek- wielkie dzięki za reportaż. Dzisiaj jest dużo piękniej, bo nad stawem i jeziorkiem wypielone

Każdy z nas widzi coś innego Cieszę się, ze zdjęcia się podobają, muszę wrócić do zabawy z aparatem

Historia łąk kwiatowych robi wrażenie - wydaje się jakby samo wyrosło, a to przecież ogromny wysiłek... Ale dla tego efektu było warto
Kłopoty - problemy z trawnikiem 22:19, 27 kwi 2021

Do góry
magdalena_papke napisał(a)

Pięknie dziękuję, a czy istnieje jakaś inna metoda? Zależy mi aby nie stosować nawozów mineralnych
m.

Wymienić glebę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies