loriee
16:51, 11 maj 2020
Od dłuższego czasu dosć intensywnie poszukuję Jałowca Spartan i nigdzie, dosłownie nigdzie nie mogę ich znalezć. Nie mogę uwierzyć w to co piszecie, że pani Danusia odradza, nie zgodzę się z Panią że są brzydkie, są przepiękne o zieleni niepowtarzalnej. Chcę tylko to i żadne inne i nie wiem gdzie je można w ogóle dostać. Są tak piękne, poszukuje ich gdyż mam jeszcze jedno miejsce w ogrodzie które chciałabym nimi zasłonić a uważam że są do tego idealne, mają tak piękną i soczystą zieleń, są szerokie i szybko rosną. Nie chcę żadych thui czy bo niedobrze mi sie robi jak je widze dosłownie wszędzie.
Pomóżcie i podpowiedzcie gdzie można je dostać, albo co proponujecie na żywopłot z iglaków szybko rosnące i szerokie.
Odpadają: tuje, wszelkie choiny świerki itp (jest wąsko), cisy, cyprysiki, blue arrow.
Na zdjęciach moje jałowce sprzed 5 lat i przy berberysie sprzed 2 lat.
Dodam tylko że absolutnie nie są niczym pryskaane, ani nie nawożone, jak wsadziłam do byle jakiej ziemi tak rosną, nie podlewam i nie dbam, jak wsadziłam tak rosną sobie same.
Pomóżcie i podpowiedzcie gdzie można je dostać, albo co proponujecie na żywopłot z iglaków szybko rosnące i szerokie.
Odpadają: tuje, wszelkie choiny świerki itp (jest wąsko), cisy, cyprysiki, blue arrow.
Na zdjęciach moje jałowce sprzed 5 lat i przy berberysie sprzed 2 lat.
Dodam tylko że absolutnie nie są niczym pryskaane, ani nie nawożone, jak wsadziłam do byle jakiej ziemi tak rosną, nie podlewam i nie dbam, jak wsadziłam tak rosną sobie same.