Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 16:37, 25 lis 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
Iwonko piękne kokardki! i ja na swojej aż jednej kępie stipy zrobię kokardę
Sama będziesz robiła karmnik? Może i ja sama zrobię dla moich wróbli, miałam kupić, ale nic tak nie cieszy jak własnoręczna robota

Kasiu, kokardkowo się robi na ogrodowisku

Karmnik zleciłam mojemu M. W końcu na stolarni pracuje, to po godzinach niech zrobi Ja się tylko pięknie do niego uśmiecham na zachętę. Zobaczymy, jak mój urok podziała na niego Wzory zapisałam już mu na tablecie, żeby się nie wyparł, że nie ma wzorów

Kasiu, wierzby po trochu mi też szkoda. Powodem myślenia o wycięciu był fakt, że u mnie sucho, wierzba wyciąga wodę z ziemi. Ale pomyślałam, że każde drzewo potrzebuje wody, więc czemu nie zostawić wierzby ? Wasze głosy za są ważne
Ogródek Iwony 16:20, 25 lis 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Iwonko a ile lat u ciebie rośnie ta wierzba?
Jeśli ma ponad dziesięć lat a chciałabyś ją wyciąć należy postarać się o pozwolenie.
W obecnej chwili nie tak trudno takie dostać.

Basiu, na pewno ma ponad 10 lat. Wiesz, nie wiedziałam, ze potrzeba zezwolenia na wycinkę takich drzew. Jeszcze się nad tą wierzbą zastanawiam, ale chyba wiosną ją przytniemy, tzn. e-Muś przytnie i będę ją bacznie obserwować.
M na wycinkę się zgodził, ale skutecznie przesuwał termin, w tym roku nie zdążył Więc chyba też mu szkoda.
Jeśli zostanie, pod nią muszę zlikwidować trawę, bo tam sucho jest. Żwirek odpada, bo za dużo jesienią opadłych drobnych liści. Może jakaś rabatka z trawkami ? I takimi roślinkami, co sucho lubią? Niewielka musiałaby być.
Ogródek Iwony 16:15, 25 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Iwonko dziękuje za wszystkie wpisy i inspiracje u mnie. No i jeszcze brzozę specjalnie dla mnie znalazłaś

Pozdrowienia zostawiam i miłego dzionka życzę

Danusiu, do usług
Ogródek Iwony 15:13, 25 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

ależ u Ciebie kolory!

i czytanie mam do cały wieczór tak pędziesz

co to za róża ???
Miejsko & sielsko 15:03, 25 lis 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Świetne podsumowanie roku. Już to mówiłam, z resztą nie tylko ja, ale muszę powtórzyć. Ten ogród nie wygląda na jednoroczny! No i piękny jest co tu dużo mówić... Zadbany i z klasą. Dobrze wiedziałaś czego chcesz i do tego dążyłaś.
Widać, że ogrodnictwo sprawia Ci dużą radość.

Z niecierpliwością czekam na następny sezon. Na rozkwit tulipanów, róż i nowości w Twoim ogrodzie

Oj, bardzo mi miło. Pierwszy sezon ogrodowy jest już za mną. Nawet nie przypuszczałam, że pochłonie mnie i rozkocha w sobie ogród.
Aguś, masz rację sprawia mi to bardzo dużą przyjemność.
Myślę, że kolejny sezon będzie już przemyślany… przekopany i z nowymi nasadzeniami.
Na pewno myślę o kolejnych drzewach grujecznik a może jarząb, hmmmm… nowe trawy będą…

leon60 napisał(a)
Ewcia pięknie jest i tyle wzór do naśladowania bez dwóch zdań !

Olcia, TY to dopiero jesteś maszyna i to idealna i od linii działasz
Przecież mój ogródek to jak Twoja jedna rabatka

nicol21 napisał(a)
Rewelacyjna przemiana i super dokumentacja! Wyczarowałaś świetny ogród! Pozazdrościć tylko

Eee… przecież TY masz udany sezon. Jaka zazdrość, hmmm

Ewelinko, przecież uwielbiam Twoje nasadzenia , Twoje cisy… Twoje dekoracje donicowe…
Czekam na Twoje podsumowanie sezonu

lojalna_ napisał(a)
Ewciu swietny pomysł z tymi fotkami ..widac ogrom pracy Twoich zdolnosci wrazliwosci na piekno cudnie

Jolcia nie mojego autorstwa a podpatrzony od Agi z ( = ) bleebla. Ogrom to może dużo powiedziane… ale radochę mam z ogródka nieproporcjonalnie do jego wielkości

tusiawka napisał(a)
Super podsumowanie roku, u pracowitej ogrodniczki. Widać ogrom pracy, zapału i serca.

Zapał to ja mam i dobrze by było aby w parze z efektem szło,
Twój ogród to ech… dech zapiera ….
Lecę do Ciebie nacieszyć oczy ….

Sebek napisał(a)
Niesamowite zmiany u Ciebie zaszły
A na święta obkupiona jesteś? Może wspólny wypad na giełdę do Tychów?

Super, że zaszły… mam nadzieję, że pozytywne jak i również, że się nie zatrzymam
Na święta to ja jestem już w boksach startowych ja zawsze działam z planem i z wyprzedzeniem.
Nigdy nie zostawiam „roboty” na później … bo później może nie być

Iwk4 napisał(a)
Ewo, miałaś super plan i jeszcze lepiej wyszło. Gratuluję pięknego ogrodu I cudnych widoków

Plan powstał w godzinkę…
Szybko myślę a czasem jeszcze szybciej działam

jazzy napisał(a)
Miodzio ogród! I cudna, mądra, pracowita, pomysłowa ogrodniczka, co ten ogród stworzyła zazdraszczam powalajacych efektów
Buziale

Jazzy TY się kochana wyzbądź zazdrości…
Jeżeli już to ja bym chciała być na Twoim miejscu i tworzyć ogród od podstaw …

A za miłą „wazelinę” czytaj komplementy jak mawia mój pierworodny to pięknie kłaniam się w pas…
Jeszcze możesz napisać, że zgrabna… to się normalnie będę puszyć jak paw

Ściskam mocno i lecę do Was w gości …
Miły dzień dziś i to bardzo wiec buziaki mocne śle ….

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:11, 25 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Żurawki mają cudny czerwony kolor.

One tak się w słońcu mienią lubię je, mam nadzieję, ze wiosną odżyją, w sezonie są świetneponoć, co 3 lata wymagają odmłodzenia, chyba coś w tym jest

chciałam skrócić pęcherznice, ale jak sobie przypomniałam, jak kwitnie, zostawiłampo przekwitnięciu popracuję na formą
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:36, 25 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oj, ja się spóźniłam i do klubu starszych mam i do trzymania kciuków za zdrówko ...
Mam nadzieję, ze teraz będzie lepiej synkowi.

Co do klubu, Toszki nie pobiję, ale u mnie dwoje było planowanych, tak co 3,5 roku, potem niespodzianka po 4 latach i już oddawałam wszystkie rzeczy, bo trójka wystarczy, a tu po następnych siedmiu znowu niespodzianka była. Miedzy najstarszy i najmłodszym 14 lat różnicy. I ciekawe jest to, ze to oni najlepiej się dogadują
O niektórych sprawach nawet nie wiem,mały na skypie do starszego pisuje i się radzi

Hihi, no to witaj w klubie i u mnie po przerwie
My nadal latamy z inhalatorem, ale przynajmniej we własnym domku
Buziole
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:13, 25 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Danusiu, u mnie dziś psia pogoda była Zamiast do ogrodu iść róże podsypać, utknęłam na wątkach. Trafiłam także na twój - październik 2013 rok - wielka rewolucja w twoim ogrodzie. A że tegorocznym nabytkiem jestem, to nie jestem z tym wątkiem na bieżąco i się bardzo zdziwiłam, ze w tak doskonałym ogrodzie też do rewolucji dochodzi. A już myślałam, ze lepiej być nie mogło

U mnie cały czas tworzenia ogrodu to same rewolucje i powolne "dojrzewanie" co by się chciało mieć, bo jak wiadomo - nie na wszystko od razu starcza Trzeba uzbierać.
Początki w Kruklandii 08:35, 25 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Majtkowo fajnie, można się pośmiać, hi, hi.
Metamorfozy rabatki poszły w dobrym kierunku.
A plany na przyszły rok ambitne, ale wcześniej podczytywałam, że masz Juzia już plany, to będzie łatwiej
Wesoło u ciebie

Lubie wesoło...nawet jak to tylko głupoty majtkowe
Mam nadzieję, że wszystkie moje metamorfozy będę szły już tylko w dobrym kierunku!
Plany mam wielkie....oby coś z tego wyszło

Pozdrawiam

W moim małym ogródeczku - Dorota 00:15, 25 lis 2014

Do góry
O, widzę Dorotko, że inspiracja ci przypadła do gustu? Mi też. Chciałabym taką rabatkę stworzyć u mnie. Buziaki na dobranoc
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:12, 25 lis 2014

Do góry
Oj, ja się spóźniłam i do klubu starszych mam i do trzymania kciuków za zdrówko ...
Mam nadzieję, ze teraz będzie lepiej synkowi.

Co do klubu, Toszki nie pobiję, ale u mnie dwoje było planowanych, tak co 3,5 roku, potem niespodzianka po 4 latach i już oddawałam wszystkie rzeczy, bo trójka wystarczy, a tu po następnych siedmiu znowu niespodzianka była. Miedzy najstarszy i najmłodszym 14 lat różnicy. I ciekawe jest to, ze to oni najlepiej się dogadują
O niektórych sprawach nawet nie wiem,mały na skypie do starszego pisuje i się radzi
Ogródek Iwony 23:50, 24 lis 2014

Do góry
Jeszcze zdrowa. U teścia blisko szamba rosła jej córka, z sadzonki wzięta i była większa, bo miała dobrą pożywkę. Nasza ma trochę sucho, ale musi sobie radzić. 2 lata temu M obciął mi ją niemiłosiernie, tak na niego nakrzyczałam, że powiedział, ze więcej jej się nie tknie Odbiła pięknie i była bardziej gęsta. W tym roku liczyłam, ze mi ją przytnie, a on poszedł w zaparte i tak została, chciał mnie nauczyć, że na żona się nie krzyczy. Myślę jednak, że moje grzechy zostały już odpuszczone i w przyszłym roku zgodzi się na przecinkę
Miejsko & sielsko 23:41, 24 lis 2014

Do góry
Ewo, miałaś super plan i jeszcze lepiej wyszło. Gratuluję pięknego ogrodu I cudnych widoków
Ogródek Iwony 23:35, 24 lis 2014

Do góry
Tak miało być, tylko jak patrzę na te jesienne fotki i z okna, jak faluje na wietrze, to mi szkoda
Może jeszcze sezon poczekam, ostatecznie mam plany na przyszły rok na rabatę północną. Poproszę e-Ma, aby przyciął konary, to wtedy ładnie odbije ...
A co ty Mirka myślisz ?
Ogródek Iwony 23:30, 24 lis 2014

Do góry
Ogród wyrozumiały 23:17, 24 lis 2014

Do góry
Olili napisał(a)
Takie ubranie dziś dałam badylkom

Bardzo zamglone wyszły,nie potrafię robić zdjęć.

Iza, to mi się podoba
Zdrówka ci życzę
I podpisz czasem listę u mnie, nie przepraszaj, na różne tematy przecież piszemy. Miłych snów życzę
Ogródek Iwony 23:07, 24 lis 2014

Do góry
Olili napisał(a)

Dwa lata temu niedaleko mojej miejscowości zagineła kobieta ok. pięćdziesięcioletnia..zaangażowana policja,straż, nurkowie, psy, ludność...wszyscy mieszkańcy mieli obejść swoje posesje...Zdawałoby się,ze wszyscy poruszeni,wersji co niemiara...efekt był taki,że po trzech tygodniach, przypadkowo jeden z mieszkańców zauważył przy płocie sąsiadki,graniczacym z jego płotem stertę ubrań...podszedł bliżej i okazało się ,ze to ciało tej kobiety.Zwyczajnie ludzie nie wywiązali się z "nakazu" obejścia swoich posesji,owy człowiek ciało zauważył,gdyż szedł w koniec własnego podwórka do jakiejs maszyny..niestety. Tamta kobieta chorowała na padaczkę a najprawdopodobniej szła do tamtej pani ,u której pod płotem leżała...

Przepraszam za ten powyższy wywód,bo weszłam tu do Ciebie w całkiem innym celu - poogladać piękności,oczy swoje nimi nacieszyć tak po cichutku..
Zostawiam ,więc pozdrowienia,spokojnej nocy zyczę.

Iza, witaj,
nie przepraszaj. Piszemy na różne tematy, czasami takie ludzkie. Wcześniej o kokardkach na trawkach, za chwilę o zaginionych ... Życie ...

Bynajmniej się wydało, że tu wpadasz, tym bardziej mi miło Pozdrawiam.
A dla zmiany nastroju kilka fotek wczorajszych, bo dziś nawet nosa wyścibić się nie dało

Ranczo Edy 22:40, 24 lis 2014

Do góry
A myślicie, że imprezy dziecięce w sylwestra są fajne? Rano dla nich, wieczór dla nas, a ja cały dzień w kuchni, hi, hi
Początki w Kruklandii 22:31, 24 lis 2014

Do góry
Majtkowo fajnie, można się pośmiać, hi, hi.
Metamorfozy rabatki poszły w dobrym kierunku.
A plany na przyszły rok ambitne, ale wcześniej podczytywałam, że masz Juzia już plany, to będzie łatwiej
Wesoło u ciebie
Ranczo Edy 22:25, 24 lis 2014

Do góry
eda napisał(a)
Iwonka tata mnie wymodlił bo miał 6 braci i tak chciał córkę i dostał 24 tego po 11 w nocy

Mój wujek miał 4 córki. Jak się miało 5 dziecko urodzić, powiedział, że skoczy z okna, jak będzie córka. Pan Bóg sprawił, że urodził się syn, bo dzieci sierotami inaczej by zostały.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies