Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:02, 24 lis 2014

Tak, ale jeśli poszła do lasu (u nas las na końcu każdej ulicy), mogła sie przewrócić, leży gdzieś pod krzakami ... teraz grzybiarze już nie chodzą, a lasów sporo, nie sposób wszystkiego przeczesać. Nawet nie wiadomo, w którym kierunku szukać. Mogła też wsiąść do pociągu i pojechać sobie, konduktor nie zawsze sprawdza od razu pasażerów... i dalej gdzieś zaginęła. Był nawet jasnowidz, który stwierdził, że leży przy torach w krzakach, torowiska i okolice przeczesane przez straż i nic ... teraz już tylko trzeba czekać na przypadkowe znalezienie ciała ...
eda 22:12, 24 lis 2014

Przykra sprawa ... pozdrawiam
Olili 22:56, 24 lis 2014

Nallar napisał(a)
Na ten artykuł trafiłam w necie, więc śledzę go na bieżąco, ale nie byłam pewna czy to ta sama kobieta, o której pisałaś. Kurcze przecież nie mogła się rozpłynąć.

Dwa lata temu niedaleko mojej miejscowości zagineła kobieta ok. pięćdziesięcioletnia..zaangażowana policja,straż, nurkowie, psy, ludność...wszyscy mieszkańcy mieli obejść swoje posesje...Zdawałoby się,ze wszyscy poruszeni,wersji co niemiara...efekt był taki,że po trzech tygodniach, przypadkowo jeden z mieszkańców zauważył przy płocie sąsiadki,graniczacym z jego płotem stertę ubrań...podszedł bliżej i okazało się ,ze to ciało tej kobiety.Zwyczajnie ludzie nie wywiązali się z "nakazu" obejścia swoich posesji,owy człowiek ciało zauważył,gdyż szedł w koniec własnego podwórka do jakiejs maszyny..niestety. Tamta kobieta chorowała na padaczkę a najprawdopodobniej szła do tamtej pani ,u której pod płotem leżała...

Przepraszam za ten powyższy wywód,bo weszłam tu do Ciebie w całkiem innym celu - poogladać piękności,oczy swoje nimi nacieszyć tak po cichutku..
Zostawiam ,więc pozdrowienia,spokojnej nocy zyczę.
eda 22:58, 24 lis 2014

Miłego cieplutkiego spanka Buziaki
Iwk4 23:07, 24 lis 2014

Olili napisał(a)

Dwa lata temu niedaleko mojej miejscowości zagineła kobieta ok. pięćdziesięcioletnia..zaangażowana policja,straż, nurkowie, psy, ludność...wszyscy mieszkańcy mieli obejść swoje posesje...Zdawałoby się,ze wszyscy poruszeni,wersji co niemiara...efekt był taki,że po trzech tygodniach, przypadkowo jeden z mieszkańców zauważył przy płocie sąsiadki,graniczacym z jego płotem stertę ubrań...podszedł bliżej i okazało się ,ze to ciało tej kobiety.Zwyczajnie ludzie nie wywiązali się z "nakazu" obejścia swoich posesji,owy człowiek ciało zauważył,gdyż szedł w koniec własnego podwórka do jakiejs maszyny..niestety. Tamta kobieta chorowała na padaczkę a najprawdopodobniej szła do tamtej pani ,u której pod płotem leżała...

Przepraszam za ten powyższy wywód,bo weszłam tu do Ciebie w całkiem innym celu - poogladać piękności,oczy swoje nimi nacieszyć tak po cichutku..
Zostawiam ,więc pozdrowienia,spokojnej nocy zyczę.

Iza, witaj,
nie przepraszaj. Piszemy na różne tematy, czasami takie ludzkie. Wcześniej o kokardkach na trawkach, za chwilę o zaginionych ... Życie ...

Bynajmniej się wydało, że tu wpadasz, tym bardziej mi miło Pozdrawiam.
A dla zmiany nastroju kilka fotek wczorajszych, bo dziś nawet nosa wyścibić się nie dało

Iwk4 23:30, 24 lis 2014

MiraR 23:32, 24 lis 2014

To tę wierzbę szykujesz do wycinki?
Iwk4 23:35, 24 lis 2014

Tak miało być, tylko jak patrzę na te jesienne fotki i z okna, jak faluje na wietrze, to mi szkoda
Może jeszcze sezon poczekam, ostatecznie mam plany na przyszły rok na rabatę północną. Poproszę e-Ma, aby przyciął konary, to wtedy ładnie odbije ...
A co ty Mirka myślisz ?
MiraR 23:42, 24 lis 2014

No dlatego się zapytałam czy to ona w planach do usunięcia..bo szkoda jej.Też pomyslałam o przycięciu konarów w celu uporządkowania korony.Zagęściła by się,na pewno daje fajny cień i to falowanie na wietrze Szkoda mi starych drzew no chyba,że zagrażają ludziom czy budynkom.Drzewo rośnie bardzo długo..
MiraR 23:45, 24 lis 2014

A ona jest zdrowa? Bo wierzby starzeją się szybko i za żywota próchnieją.Ja miałam mandżurską,była sporym drzewem i musiałam wyciąć bo pień rozszedł się na dwie części a w środku było próchno