Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 23:50, 24 lis 2014

Jeszcze zdrowa. U teścia blisko szamba rosła jej córka, z sadzonki wzięta i była większa, bo miała dobrą pożywkę. Nasza ma trochę sucho, ale musi sobie radzić. 2 lata temu M obciął mi ją niemiłosiernie, tak na niego nakrzyczałam, że powiedział, ze więcej jej się nie tknie Odbiła pięknie i była bardziej gęsta. W tym roku liczyłam, ze mi ją przytnie, a on poszedł w zaparte i tak została, chciał mnie nauczyć, że na żona się nie krzyczy. Myślę jednak, że moje grzechy zostały już odpuszczone i w przyszłym roku zgodzi się na przecinkę
bdan 08:45, 25 lis 2014

Iwonko dziękuje za wszystkie wpisy i inspiracje u mnie. No i jeszcze brzozę specjalnie dla mnie znalazłaś

Pozdrowienia zostawiam i miłego dzionka życzę
BarbaraM 09:02, 25 lis 2014

Iwonko a ile lat u ciebie rośnie ta wierzba?
Jeśli ma ponad dziesięć lat a chciałabyś ją wyciąć należy postarać się o pozwolenie.
W obecnej chwili nie tak trudno takie dostać.
Kasial 11:19, 25 lis 2014

Iwonko piękne kokardki! i ja na swojej aż jednej kępie stipy zrobię kokardę
Sama będziesz robiła karmnik? Może i ja sama zrobię dla moich wróbli, miałam kupić, ale nic tak nie cieszy jak własnoręczna robota
Kasial 11:20, 25 lis 2014

A wierzby szkoda. Pomyśl jeszcze o niej łaskawie
Milka 14:51, 25 lis 2014

Iwonka, w życiu bym wierzby nie wywaliła, taka piękna, tylko koronę skrócić i powiedz, gdzie kupiłaś tę śliczną donicę? bardzo mi się podoba i mam na taką pomysł
historia zaginionych smutna, okropne niektóre realia życia
ewakatowice 15:13, 25 lis 2014

Iwk4 napisał(a)

ależ u Ciebie kolory!

i czytanie mam do cały wieczór tak pędziesz

co to za róża ???
Iwk4 16:15, 25 lis 2014

bdan napisał(a)
Iwonko dziękuje za wszystkie wpisy i inspiracje u mnie. No i jeszcze brzozę specjalnie dla mnie znalazłaś

Pozdrowienia zostawiam i miłego dzionka życzę

Danusiu, do usług
Iwk4 16:20, 25 lis 2014

BarbaraM napisał(a)
Iwonko a ile lat u ciebie rośnie ta wierzba?
Jeśli ma ponad dziesięć lat a chciałabyś ją wyciąć należy postarać się o pozwolenie.
W obecnej chwili nie tak trudno takie dostać.

Basiu, na pewno ma ponad 10 lat. Wiesz, nie wiedziałam, ze potrzeba zezwolenia na wycinkę takich drzew. Jeszcze się nad tą wierzbą zastanawiam, ale chyba wiosną ją przytniemy, tzn. e-Muś przytnie i będę ją bacznie obserwować.
M na wycinkę się zgodził, ale skutecznie przesuwał termin, w tym roku nie zdążył Więc chyba też mu szkoda.
Jeśli zostanie, pod nią muszę zlikwidować trawę, bo tam sucho jest. Żwirek odpada, bo za dużo jesienią opadłych drobnych liści. Może jakaś rabatka z trawkami ? I takimi roślinkami, co sucho lubią? Niewielka musiałaby być.
Iwk4 16:37, 25 lis 2014

Kasial napisał(a)
Iwonko piękne kokardki! i ja na swojej aż jednej kępie stipy zrobię kokardę
Sama będziesz robiła karmnik? Może i ja sama zrobię dla moich wróbli, miałam kupić, ale nic tak nie cieszy jak własnoręczna robota

Kasiu, kokardkowo się robi na ogrodowisku

Karmnik zleciłam mojemu M. W końcu na stolarni pracuje, to po godzinach niech zrobi Ja się tylko pięknie do niego uśmiecham na zachętę. Zobaczymy, jak mój urok podziała na niego Wzory zapisałam już mu na tablecie, żeby się nie wyparł, że nie ma wzorów

Kasiu, wierzby po trochu mi też szkoda. Powodem myślenia o wycięciu był fakt, że u mnie sucho, wierzba wyciąga wodę z ziemi. Ale pomyślałam, że każde drzewo potrzebuje wody, więc czemu nie zostawić wierzby ? Wasze głosy za są ważne