Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

Ewkakonewka 11:12, 25 lis 2014

Wrzuć fotę, będzie obraz będzie diagnoza. Toż to cisowa kraina, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie trzeba ogłosić
beata_m 11:22, 25 lis 2014

hej jazzy super, że już jesteście w domku na spokojnie przeglądnęłam sobie Twój wątek, piękny domek (z mojej ulubionej firmy) super wnętrze no i mocne początki ogrodu. Mam pytanie czy ten cis co wybrałaś jest jakoś bezpieczniejszy dla dzieci? no i jeszcze jedno pewnie zakupy cisów i śliw to chyba nie były w CO. Jak sobie tak wstępnie kiedyś za osobliwymi patrzyłam to nie były ceny niższe niż 200zł? Oczywiście to nic pilnego, jak kiedyś będziesz mieć chwilkę, wracajcie do formy. Pozdrawiam ciepło.
jazzy 11:36, 25 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Oj, ja się spóźniłam i do klubu starszych mam i do trzymania kciuków za zdrówko ...
Mam nadzieję, ze teraz będzie lepiej synkowi.

Co do klubu, Toszki nie pobiję, ale u mnie dwoje było planowanych, tak co 3,5 roku, potem niespodzianka po 4 latach i już oddawałam wszystkie rzeczy, bo trójka wystarczy, a tu po następnych siedmiu znowu niespodzianka była. Miedzy najstarszy i najmłodszym 14 lat różnicy. I ciekawe jest to, ze to oni najlepiej się dogadują
O niektórych sprawach nawet nie wiem,mały na skypie do starszego pisuje i się radzi

Hihi, no to witaj w klubie i u mnie po przerwie
My nadal latamy z inhalatorem, ale przynajmniej we własnym domku
Buziole
jazzy 11:40, 25 lis 2014

bdan napisał(a)

Super, że juz w domku. Zdrówka życzę a dla mamy dużo pozytywnych myśli

Dzięki Danus
Tyle się dzieje u Ciebie że nie sposób nadrobić
Buziak
jazzy 11:42, 25 lis 2014

siakowa napisał(a)
To i ja się przyłącze do życzeń zdrówka Pozdrawiam

Dzięx i cmok
jazzy 11:44, 25 lis 2014

lojalna_ napisał(a)
Jazzy jak dobrze ze jestescie zdrowka i spokojnych dni ....

Z cisami to moze jak z moimi choinami K bedzie , co musi to spadnie bo duze były przesadzane wiec troche reacji misi byc .....to podlewanie mysle rzecz najwazniejsza chociaz troszke ....to tak na moja intuicje

Oby to było to, bo żółkna te co później posadzone z przygodami
Ale ja nawet nie przyjmuje do wiadomości że mogą się nie przyjąć
Buziaki
jazzy 11:45, 25 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Wrzuć fotę, będzie obraz będzie diagnoza. Toż to cisowa kraina, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie trzeba ogłosić

Zara wyleze pstryknac
jazzy 11:52, 25 lis 2014

beata_m napisał(a)
hej jazzy super, że już jesteście w domku na spokojnie przeglądnęłam sobie Twój wątek, piękny domek (z mojej ulubionej firmy) super wnętrze no i mocne początki ogrodu. Mam pytanie czy ten cis co wybrałaś jest jakoś bezpieczniejszy dla dzieci? no i jeszcze jedno pewnie zakupy cisów i śliw to chyba nie były w CO. Jak sobie tak wstępnie kiedyś za osobliwymi patrzyłam to nie były ceny niższe niż 200zł? Oczywiście to nic pilnego, jak kiedyś będziesz mieć chwilkę, wracajcie do formy. Pozdrawiam ciepło.

Mój cis to baccata bez owockow czyli męskie osobniki
Cisy, jak może czytalas, zdobylam na plantacji za Legnicą. A wiśnie umbry w szkółce nabylam po 110zl.
Nie mogę się doczekać wiosny i ich nowych listeczkow
A dom, wydaje mi się całkiem przeciętny taki, choć może troszkę po nowoczesnemu wykończony Ale cieszę się, że Ci się podoba
Buziaki
Toszka 11:57, 25 lis 2014

Jak ci cisy żółkną to mogą być 3 przyczyny - albo za mało podlewasz, albo źle ziemia była upchnięta w korzenie i część wisi w powietrzu, albo teraz uwidaczniają się zmaltretowane/połamane gałązki podczas kopania, chwytania, transportu, przenoszenia i sadzenia... innej opcji nie ma.
Toszka 12:03, 25 lis 2014

proszę nie demonizować tego biednego cisa - tyle niepozornych trujących roślin mamy w ogrodzie i w domu (choćby konwalie, rododendrony, ostróżki etc)... nie ma co dzieciom tłumaczyć, że owocki są trujące (to tylko wzbudzi zainteresowanie) - wystarczy wziąć w palce i obrazowo pokazać (oraz słownie i mimiką dołożyć wagi prezentacji), że owocki są obrzydliwie glutowate, rozmazują się i... porównać do czegoś czego dziecko nie znosi organicznie... córce znajomej porównałam do obślizgłych glutów i meduz...mała natychmiast straciła zainteresowanie ohydztwem