Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ranczo Edy 22:21, 24 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ty się urodziłaś w wigilię ? Ale fajnie
Ja miałam najmłodszego urodzić w Boże Narodzenie. Tak się tym przejęłam, ze szwagierkom zleciłam pieczenie ciast na święta. Święta strasznie przeżywałam i straszni mnie wtedy wzruszały kolędy w kościele. Po świętach kilka dni wolnego miałam, więc na sylwestra pomyślałam, że skoro na porodówkę nie pojechałam, to ciasto ukręcę. Z 3 litrów mleka zrobiłam hurtem krem karpatkowy do przekładania ciast... i to był koniec mojej działalności, hi, hi. Dzieciaki miały radochę z kremu, a e-Muś o 22.oo następnego synka
Teraz mały co roku dopomina się zabawy sylwestrowo-urodzinowej dla swoich kolegów

A to ci dopiero toś się przechodziła jak to mówią fajna opowieść
Ranczo Edy 22:19, 24 lis 2014

Do góry
eda napisał(a)
Jeszcze nieśmiały ale jutro to już muuusi być

Myślałam, że żartujesz, a u ciebie wiosna
Ranczo Edy 22:18, 24 lis 2014

Do góry
Ty się urodziłaś w wigilię ? Ale fajnie
Ja miałam najmłodszego urodzić w Boże Narodzenie. Tak się tym przejęłam, ze szwagierkom zleciłam pieczenie ciast na święta. Święta strasznie przeżywałam i straszni mnie wtedy wzruszały kolędy w kościele. Po świętach kilka dni wolnego miałam, więc na sylwestra pomyślałam, że skoro na porodówkę nie pojechałam, to ciasto ukręcę. Z 3 litrów mleka zrobiłam hurtem krem karpatkowy do przekładania ciast... i to był koniec mojej działalności, hi, hi. Dzieciaki miały radochę z kremu, a e-Muś o 22.oo następnego synka
Teraz mały co roku dopomina się zabawy sylwestrowo-urodzinowej dla swoich kolegów
Ogródek Iwony 22:02, 24 lis 2014

Do góry
Tak, ale jeśli poszła do lasu (u nas las na końcu każdej ulicy), mogła sie przewrócić, leży gdzieś pod krzakami ... teraz grzybiarze już nie chodzą, a lasów sporo, nie sposób wszystkiego przeczesać. Nawet nie wiadomo, w którym kierunku szukać. Mogła też wsiąść do pociągu i pojechać sobie, konduktor nie zawsze sprawdza od razu pasażerów... i dalej gdzieś zaginęła. Był nawet jasnowidz, który stwierdził, że leży przy torach w krzakach, torowiska i okolice przeczesane przez straż i nic ... teraz już tylko trzeba czekać na przypadkowe znalezienie ciała ...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:47, 24 lis 2014

Do góry
Danusiu, u mnie dziś psia pogoda była Zamiast do ogrodu iść róże podsypać, utknęłam na wątkach. Trafiłam także na twój - październik 2013 rok - wielka rewolucja w twoim ogrodzie. A że tegorocznym nabytkiem jestem, to nie jestem z tym wątkiem na bieżąco i się bardzo zdziwiłam, ze w tak doskonałym ogrodzie też do rewolucji dochodzi. A już myślałam, ze lepiej być nie mogło
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:30, 24 lis 2014

Do góry
Żurawki mają cudny czerwony kolor.
Ogródek Iwony 21:17, 24 lis 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Trochę nie na temat, ale chciałam zapytać czy są jakieś wieści o zaginionej pani? Jakoś nie mogę przestać o niej myśleć.

Ewa, nadal nic nie wiadomo, choć ludzie tak pragnęli, by się odnalazła, ze wersji było, co niemiara. W lasach zwierzyna, nie jest to dobrze w tym przypadku. Wokoło są lasy, strażacy je przeczesywali bez skutku. Jeśli nie zabłądziła do czyjegoś domu, to nie miała żadnych szans w lesie

Sprawdzałam przed chwilą wpisy z gazety, ostatni wpis wprawdzie z 20 listopada - ale nadal staruszka nie odnaleziona. Wyszła z domu w kapciach i sweterku 12 listopada.
cytat:
"Policja wciąż nie odnalazła zaginionej 87-letniej Elżbiety Machalewskiej, która wyszła z domu rano 12 listopada. Miała wówczas na sobie tylko sweter i spodnie. Kobieta choruje na alzheimera. Podjęto natychmiast akcję poszukiwawczą. Starszej kobiety szukali strażacy zawodowi i ochotnicy oraz policjanci z Tucholi i z okolicznych jednostek. Akcja trwała w dzień i w nocy. - Dotąd nie udało się jej jednak odnaleźć. Zwróciliśmy się o pomoc do jednostek w całej Polsce - mówi Marcin Szulczyk, z policji w Tucholi. - Czekamy na sygnały o zaginionej, ale na bieżąco prowadzimy akcję. (www.pomorska.pl) "
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:15, 24 lis 2014

Do góry

Iwk4 napisał(a)

Danusiu, tu masz całość inspiracji. Najbardziej podoba mi się to ujęcie::
http://pl.pinterest.com/pin/296533956688639871/
Z czego składa się rabata (kompozycja na suche i słoneczne miejsca):
http://pl.pinterest.com/pin/529876712382435952/
i tu całość:
http://pl.pinterest.com/pin/552746554239003361/
z innej strony ta sama rabata:
http://pl.pinterest.com/pin/342203271660351300/
Ogród prawie romantyczny 21:13, 24 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Agnieszko, obejrzyj sobie ten program Maji i poczytaj streszczenie na stronie Maki o tym odcinku. Sporo się dowiesz o różanecznikach, choć nie gwarantuję, że rozwiąże to twój problem. Szkoda, że nie alarmowałaś we wrześniu. Byłoby łatwiej
http://majawogrodzie.tvn.pl/206,Rododendronowe-krolestwo-odc-492,odcinek.html

Iwonko, dzięki za troskę
Przegapiłam Rh rósł zarośnięty krwawnicą, a potem werbeną patagońską i te żółcie nie rzucały się w oczy
Program obejrzę, ale dopiero za kilka dni, niestety
Pozdrawiam serdecznie
Ogródek Iwony 20:54, 24 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, dzięki za radę, poszukam.
Choć jak przeczytałam pierwsze słowo, to myślałam,że ktoś umarł

Bo u nas we wsi kilka dni temu wyszła starsza pani z domu (demencja) i się zgubiła i jeszcze jej nie znaleziono.
Przewrażliwiona jestem...

Trochę nie na temat, ale chciałam zapytać czy są jakieś wieści o zaginionej pani? Jakoś nie mogę przestać o niej myśleć.
Ogródek Iwony 20:04, 24 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wczoraj powiązałam trawki: miskanty i stipę. Na pewno trzeba powiązać miskanty. Stipę czytałam, że różnie się robi. Ja związałam, bo na zimę zrobiłam czerwone kokardki. Dekoracje zimowe na zewnątrz też zrobię czerwone Mam nadzieję, że spadnie troszkę śniegu na święta.

Ale mi się te kokardki podobają
Ogródek Iwony 18:58, 24 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Wiatr dziś lepiej się stroił od mojej suni, bo z dwóch trawek zerwał mi kokardki. Musiałam wiązać od nowa,

W zeszłym roku pozrywał mi "czapki" z niektórych roślinek tez się chciał wystroić
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:56, 24 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Zmierzyłam u siebie, mam do dyspozycji 3,80 na posadzenie dwóch serbów i trawek. Powinno starczyć na realizację tego projektu
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/74/747180/original.jpg

Iwonko, projekt cudowny, zresztą dużo u Ciebie się dzieje - jestem prawie na bieżąco.

Niestety mój wątek musi trochę się zdrzemnąć. Jestem zupełnie niedostępna czasowo . Ledwo zdążę na niektóre Wasze wątki wskoczyć. Troszkę później będę musiała się zorganizować bo tyle mam pytań do Was, a i plany jakieś rabatkowe chciałam robić przez zimę.
Pozdrawiam wszystkich zaglądających
Jukki ogrodowe - nie tylko te popularne 18:13, 24 lis 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Witam serdecznie
bardzo fajny watek
zaznaczam i będę zagladać bo tez lubię jukki i poznam chętnie nowe gatunki Variegata mi sie podoba
co do związywania to też związuję ale tylko te zwykłe zielone a te z paskiem żółtym chyba guard jak związywałam to mi właśnie wygnił środek i teraz nie związuję i jest ok
Pozdrawiam

Co do juki Variegata to nie jej prawdziwa nazwa jej nazwa to zapomniałem napisać na fotoJuka Ivory Towers
(foto poprawiłem i dopisałem tam)

Iwk4 napisał(a)

Przed śnieżnymi zimami też wiązałam, ostatniej zimy nie było sniegu więc im odpuściłam, piękna kolekcja u ciebie

Twoje juki to J. Karolińska (Yucca filamentosa)

Rododendronowy ogród II. 18:10, 24 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bożenko, wszystkiego dobrego Ci życzę na 3002 + 1000 stron.
Właśnie dziś wspominałam, jak się zaczęło moje Ogrodowisko:
Od twojego ogrodu w Maji, a potem znalazłam cię tu razem z ogrodem Danusi i Any-art. Każdy ogród inny, każdy cudny.
Przed chwilą ponownie obejrzałam twóje Królestwo z tobą w roli głównej. Lubię wracać do tego odcinka. I słowa, które na koniec wypowiedziałaś: "Nie jestem dumna, bo duma jest na pokaz, dla ludzi. Ja jestem szczęśliwa "
Więc życzę ci góry szczęścia, i dla twojego męża też. A tu link dla tych, którzy dawno nie oglądali twojego ogrodu:
http://majawogrodzie.tvn.pl/206,Rododendronowe-krolestwo-odc-492,odcinek.html

Iwonko powiem Ci tak gdy Maja spytała czy jestem dumna z mojego ogrodu usłyszałam po prostu zgrzyt. Nie jestem przecież dumna , zawsze go chowałam przed ludźmi . Przed ogrodowiskiem tylko najbliższa rodzina miała tu wstep , nikt inny, wiec gdzie tu duma? Powiedziałam że bardzo się cieszę że go mam ale to było za mało bo ogród marzenie życia ( mimo ze to juz trzeci) , moze nie całkiem taki jaki miał byc ale jest i kazdego dnia upieksza i rozwesela moje dni, jestem w nim szczęsliwa .Nie wyobrazam sobie życia na emeryturze bez codziennej dawki pracy w nim, bez zachwytów nad kwiatkami i ptaszkami , bo choc mam dzieci i wnuki ale na codzień sa zajęci , maja swoje sprawy a ogród jest każdego dnia dla mnie i kazdego dnia jestem w nim szczęsliwa.Nie ja nadałam temu odcinkowi tytuł zawierajacy wyraz królestwo , nawet o tym nie wiedziałam ze tak bedzie ale tak , faktycznie to jest moje małe szczęsliwe królestwo.Poza ogrodem jest dużo smutniej , wiecej problemów , hałas , huk , zabieganie i polityka a tu prawdziwy spokój , wyizolowany szczęśliwy świat.Myślę ze dla kazdego kto kocha swój ogród jest on takim szczęśliwym miejscem na ziemi. Czasem czytam jak dziewczyny wracajace z cudnych ciepłych krain z błękitnym morzem piszą ze cieszą sie ze wróciły do swojego ogrodu i to jest własnie to najważniejsze swój dom i swój ogród i wszystko tak jak sobie poukładaliśmy...........Buziaki.
Ogródek Iwony 18:04, 24 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Zależy jak wielka z niej strojnisia.Pozdrówka zostawiam.

Wiatr dziś lepiej się stroił od mojej suni, bo z dwóch trawek zerwał mi kokardki. Musiałam wiązać od nowa,
Ogródek Iwony 18:01, 24 lis 2014

Do góry
Reniu, nie usuwaj fotki, zostaw. Co na moim wątku, to moje
Ładne połączenie kolorystyczne. Twoje jukki możesz wkleić do wątku o jukkach - wczoraj powstał
Jukki ogrodowe - nie tylko te popularne 17:57, 24 lis 2014

Do góry
Ja mam małą rabatkę żwirową, na której posadziłąm 3 kępki jukki:

Ogródek Iwony 17:38, 24 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu,chętnie to połączenie u ciebie zobaczę

To coś takiego, zaraz usunę zdjęcie, daj tylko sygnał
Ogródek Iwony 17:37, 24 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tola wczoraj od mojej córci dostała w prezencie taką fajną obrożę czerwoną z apaszką. Pasuje do kokardek, więc może uzna, że więcej nie musi się stroić

Zależy jak wielka z niej strojnisia.Pozdrówka zostawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies