Jeżówka Secret Affair.
Jeżówki z tej serii nie przyrastają rewelacyjnie, ale ta z nich chyba najlepiej sobie radzi. Bardzo ładna, średniej wysokości.Ma sporo kwiatów. Od pędu głównego odchodzą boczne z kwiatami. Po deszczu może wyłamać się cały pęd. Podczas deszczowej pogody trzeba na to uważać. Pędy są sztywne, więc się nie pokłada. Kolor kwiatów mocny, fioletowo-różowy. Piękna.
Raspberry Truffle"
Kształt kwiatów w początkowej fazie przypomina gerberę, jest ciemniejszy, potem blaknie. Przyrasta w średnim tępię. Kolor łodyżek jest ciemny a potem również blaknie, kolor kwiatów koralowy. U mnie gałązki nie rosną pionowo, odchodzą pod kątem, co sprawia wrazenie, że się lekko kładą. U mnie ma średnią wysokość
Jeżówka Aloha
Bardzo ją lubię, chociaż nie przepadam za kolorem żółtym. Jednak w tym przypadku trudno jest mówić o nasyconej żółci. To kolor raczej wanilinowy. Cudna, chętnie kwitnie dużymi pojedynczymi kwiatami. Dość wysoka, może rosnąć w głębi rabaty. Dość dobrze się krzewi.
Zaczyna na żółto, ale jej wybaczam bo potem w słońcu szybko zmienia kolor
jeżówka Daydream
Jeżówka średniej wysokości. Dość duże kwiaty osadzone
są na sztywnych łodygach. Nie wymaga podwiązywania, długo i obficie kwitnie. Szybko się krzewi. Kochają ja motyle i inne owady. Ma podwójny a nawet potrójny okółek płatków i dużego jeża. Ja nie przepadam za żółtym kolorem dlatego rośnie ju ż w zaprzyjaźnionym ogrodzie Z daleka wyglądają jak małe słoneczka