Kiedyś robiłam tartę z kwiatem dyni, ale nie bardzo był widocznytrochę ją za mocno przypiekłam
A kwiaty to można też z różnych warzyw i owoców wyczarować
Nawet z resztek do wyrzucenia...( jak się ma w głowie same kwiatki)
Agnieszka .....ja też ciągle próbuję od nowa z domowymi ....większość,które teraz pokazywałam to nowe nabytki ....a to w B...się skusiłam ,to w I...
storczyki rosną mi tylko na jednym zachodnim oknie ,kaktusy i inne kaktusopodobne na południowym ,a tą nową postawiłam na komodzie razem z paprotkami ....nie wiem czy uda mi się ją utrzymać ,jak ona taka wymagająca .....muszę zapamietać o tej wilgotności ciągłej ...ale jest piękna
a tymczasem spowrotem zima
a jak w Jurajskim ?...lecę na zwiady
Po świętach miałam ogromną przyjemność wykonywać makramę na targi dla pewnej niezwykle uzdolnionej florystki ślubnej... to się pochwalę (Zdjęcia nie moje... zapożyczone z internetu)
Dorka dzisiaj ładniejsze ,bo biało się zrobiło ....wolę teraz zimę niż w marcu ,czy kwietniu
a hiacynty pachną niesamowicie ....aż czasami za bardzo ...ale ja akurat lubię ten zapach
A w sobotę gdyby nie smog pieknie słonko zachodziło i było ogromne
zdjęcia sa po kolei i choć wydaje się, że to wschód słońca, to ja się przemieszczałam w górę, nie ono
Też myślę, że moja chryzantemka się rozrośnie. A dziś rano przywitało mnie słońce, ale wkrótce po porannym spacerze nadciągnęły chmury, i teraz go nie widać. A tak ładnie było!
Irenko dziękuję.Maczki byly.ciekawa jestem czy mi się wysieją chociaż trochę.
Róze są.Trochę w tym minionym roku chorowały.
a wiesz, ja nigdy róz nie ukorzeniaąłm .Nie wiem czy umiałabym to zrobić.
Dziękuję za pozytywne słowa.
Jak się znajdą zguby makowe.To na pewno już zbiorę nasionka.ok.