Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Do raju daleko - u Ewy 07:17, 21 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dorotko, ja robię tak:
U osoby, której tekst chcesz zacytować, klikasz cytuj, potem całość kopiujesz i wklejasz do siebie. Wtedy masz jako cytat typu: Tess napisała ...
a tamtą sttronkę zamykasz
Buziaki.

Musiałam sobie wkleić taką radę techniczną, bo nie wiedziałam, jak to robić.
Jeszcze bym chciała wiedzieć, jak zacytować kilka wypowiedzi różnych osób i na nie odpowiadać. Jeżeli Ktoś umie, to proszę o wskazówki
Kolorowy ogród na piasku 00:19, 21 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj, zajrzałam z przypadku i zobaczyłam piekne fotki. Masz piękny ogród. Muszę tu zajrzeć jeszcze. Pozdrawiam

Iwono Witam różyczką przypadkowego Gościa i zapraszam

Pomóżcie wyczarować mi ogród 00:17, 21 lis 2014

Do góry
Violu, edukowałaś się. Ile miejsca potrzebuję na 2 serby?
Ogród na glinie 00:10, 21 lis 2014

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
Miało być kilka sztuk do ogrodu dziadków, aby oszczędzić na przesyłce zrobiło się 400.

Ładna oszczędność
Ogród prawie romantyczny 00:09, 21 lis 2014

Do góry
Agnieszko, przy kulkach masz nawadnianie?
Ogródek Iwony 23:20, 20 lis 2014

Do góry
Tak, miskanty będę wiązać. Mam nadzieję, że w sobotę znajdę czas, jak będzie widno. Już chyba pora. U nas -1.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:17, 20 lis 2014

Do góry
Joasiu, Basia zrobiła mi wizualizację rabaty północnej, dziewczyny doradzają, jak masz czas zerknij, co sądzisz? Danusia też mi coś tam narysowała.
Buziak
Tak od strony 230
Ogród na glinie 23:15, 20 lis 2014

Do góry
Małgosiu, ścięłaś tawułki, ja poczekam do wiosny. Nie chcę ryzykować, u nas -1. Zimno ...
Lawendowy zawrót głowy 23:12, 20 lis 2014

Do góry
Jolcia na kawę do Agnieszki poszła i na ogród czasu nie miała
Czemu ta odległość taka wielka. Zanim dojadę, kawa wystygnie
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:09, 20 lis 2014

Do góry
Ewcia, u ciebie śnieg padał? Zobacz u Any art. Tam dziś biała pierzynka rano była brrrrrrrrrr ...
A podobno zimę lubię... za oknem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:07, 20 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Sebek, przecież wiesz, że dla panów inny kolor mają, ale ty nie potrzebujesz

Marzenka, a jak chodziłaś do szkoły, to dawałaś radę wysiedzieć?
Teraz choć polecisz rabatkę przekopać, a tam trzeba było cicho siedzieć

Jak pisałem swój post to zastanawiałem się która ogrodniczka odezwie się pierwsza na temat owych tabletek, które jak trafnie stwierdziłaś nie są mi potrzebne

PS. Madżen ponoć późno złapała bakcyla, ale mi jak się nudzi to sobie od nowa ogród albo wnętrza planuję....

PS.2 - wymyśliłem u mnie w pokoju miejsce na jedną wielką i wysoką donicę albo na trzy wąskie i wysokie - już sam za sobą nie mogę nadążyć - a żadnych tabletek nie brałem Na pewno nie będzie tej wyprzedaży?
Ogródek Iwony 23:05, 20 lis 2014

Do góry
Ja też ciekawa jestem, czy stipa przetrwa. Lubi wymarzać, a nasionek na mojej nie widzę. Sama czasami się wysiewa i dziewczyny na wiosnę mają nowe sadzonki
Kolorowy ogród na piasku 23:03, 20 lis 2014

Do góry
Witaj, zajrzałam z przypadku i zobaczyłam piekne fotki. Masz piękny ogród. Muszę tu zajrzeć jeszcze. Pozdrawiam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:00, 20 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

A dla Panów też som? Trzeba Cię wspierać, żeby na kolejne zaplanowane przez Ciebie rewolucje środków nie brakło

Sebek, przecież wiesz, że dla panów inny kolor mają, ale ty nie potrzebujesz

Marzenka, a jak chodziłaś do szkoły, to dawałaś radę wysiedzieć?
Teraz choć polecisz rabatkę przekopać, a tam trzeba było cicho siedzieć
Ogródek Iwony 22:55, 20 lis 2014

Do góry
Ta większa trawka na rabacie to mój miskant morning light. W tym roku go kupiłam, to jeszcze mały. Ale dziewczyny piszą, ze do 1,5 rośnie
Ogródek Iwony 22:48, 20 lis 2014

Do góry
eda napisał(a)
Śliczne trawy takie delikatne

To stipa. Podobała mi się w ogrodzie Joasi. Nawet wysłała mi sadzonki pocztą. Latem przy 40 stopniach list z sadzonkami szedł TYDZIEŃ Trawki nie przeżyły przez naszą kochaną pocztę, choć dalej są utknięte przy kuleczkach bukszpanowych . M jak zobaczył w szkółce stipę, to bez zastanowienia 5 sadzonek mi kupił. Potem biegałam z nimi po ogrodzie i wsadzałam tam, gdzie się pustawo robiło. Teraz, jak wychodzę z domu, patrzę na trawki i wspominam moje stipowe początki

W Gąszczu u Tess 22:41, 20 lis 2014

Do góry
Teresko, różowe zawilce są japońskie (fotki u mnie). Twoje białe, to też japońskie, tylko inna odmiana? Jak to wygląda z przyrostem? Czy różowe też takie wysokie będą? Doczytałam, że nie lubią słońca. Będzie wiosną u mnie przesadzanie, hi, hi
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:36, 20 lis 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Teresko ja mam od tej jesieni zawilce i nie bardzo wiem jak się nimi opiekować, więc każdą informację chłonę jak gąbka. Myślałam Teresko, że w dobrym miejscu posadziłam zawilce, ale jak zobaczyłam u Ciebie na rabacie, to stwierdziłam, że nie najlepiej wybrałam. W tym roku nie będę ich już ruszać, są okryte stroiszem z igliwia na zimę. Nie jestem pewna, czy to dobry pomysł, ale boję się, żeby nie zmarniały, wiem, że czasem można przedobrzyć, ale staram się, żeby było im dobrze. Popełniłam gafę, nie dopisałam skąd mam tę informację, ale myślę, że się nie gniewasz, bo na pewno chcesz, żeby pięknie się prezentowały na ziemi sandomierskiej

Dorotko, ja robię tak:
U osoby, której tekst chcesz zacytować, klikasz cytuj, potem całość kopiujesz i wklejasz do siebie. Wtedy masz jako cytat typu: Tess napisała ...
a tamtą sttronkę zamykasz
Buziaki.
Ogródek Iwony 22:31, 20 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Mata wiklinowa, nie bambusowa. Chyba że myślisz o czym innym.

Tak, masz rację, mata wiklinowa Mam nadzieję, że na tą matę bluszcz łatwiej wejdzie
Tess napisał(a)

Masz na myśli dekiel przed tym na którym narysowałam donicę, ten bliżej wejścia?
Jeśli tak, to możesz go spokojnie zostawić. Widać go, owszem, ale nie będzie przyciągał uwagi, jeśli wchodzących/wychodzących będą witać/żegnać piękne roślinki.

Dekle są dwa, bo szambo dwukomorowe. To w kostce faktycznie, musi tak być. Latem postawiłam tam na jakiś czas donicę z jednorocznymi kwiatami, tylko u mnie jeszcze nie ma ładnych donic, więc to następna rzecz, o której muszę pomyśleć. Na dodatek dostaliśmy prezent w postaci donicy w zupelnie innym stylu, niż ja myślałam. Nie wiem teraz, jak rozwiązać problem. Choć patrzyłam na Danusiowe Donice, takie by pasowały u mnie. Tylko nie wiem, gdzie takie dostać i czy na takie mnie stać
Dekiel na rabatce przykryłam korą. Jak będą kulki przed i za , to nawet nie będzie się to rzucać w oczy
Moja donica - prezent:
Ogródek Iwony 22:19, 20 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Muszę sprawdzić to u Ani. Drugi dekiel w kostce brukowej szpeci. M mówi, że powariowałam, ze wszystko chcę zasłaniać, a ja tak już mam. Kiedyś jeszcze coś wymyślę ze śmietnikiem. Śmietnik i ogród, beeeeeeeee ...

Masz na myśli dekiel przed tym na którym narysowałam donicę, ten bliżej wejścia?
Jeśli tak, to możesz go spokojnie zostawić. Widać go, owszem, ale nie będzie przyciągał uwagi, jeśli wchodzących/wychodzących będą witać/żegnać piękne roślinki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies