Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

marta_d 10:01, 20 lis 2014

Twój ogród wygląda zdecydowanie lepiej tej jesieni u mnie ciągle szaro, ponuro.. czekam na mróz i śnieg - przynajmniej jakieś fotki porobię, bo teraz nawet nie mam ochoty aparatu zabierać i focić szarzyznę
Gardener27 16:49, 20 lis 2014

Agnieszko rozmnażane jednorocznych chryzantem jest banalnie proste Ja swoje wnoszę z donicami jesienią do piwnicy i tam przetrzymuje aż do marca W kwietniu ścinam i przenoszę do domu tam gdzie najwięcej światła Zazwyczaj to południowy parapet Po jakimś czasie wypuszczają nowe pędy które ścinam i ukorzeniam w doniczkach Po ostatnich przymrozkach sadzę ukorzenione sadzonki do gruntu Jesienią masz swoje chryzantemy
Napia 18:06, 20 lis 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Agnieszko, czytam, że chcesz więcej róż Ależ będzie różano w ogrodach Ogrodowiska Pozdrawiam cieplutko

Ostatnio sprawdzałam, jakie kwiaty zaplanowałam do ogrodu kilka lat temu, gdy ogrodu jeszcze nie było, tylko kupa zielska Na pierwszym miejscu były róże, zaraz po nich hortensje i piwonie, aaa... i jeszcze lawenda
Zbliża się zima, więc może będzie więcej czasu, by pooglądać piękne ogrody na O. i na pewno w wielu z nich będzie pełno róż
Przyszły rok pod znakiem róż to brzmi pięknie
Przesyłam słoneczne pozdrowienia na przekór pogodzie

Napia 18:10, 20 lis 2014

marta_d napisał(a)
Twój ogród wygląda zdecydowanie lepiej tej jesieni u mnie ciągle szaro, ponuro.. czekam na mróz i śnieg - przynajmniej jakieś fotki porobię, bo teraz nawet nie mam ochoty aparatu zabierać i focić szarzyznę

Marta, miło, że wpadłaś Chociaż nie chcesz teraz robić fotek, ja i tak czekam na Twoje zdjęcia
Mam wrażenie, że mój ogród w ogóle nie wygląda i już po prostu nie ma co pokazywać Smutno, szaro i mokro... ale z drugiej strony ogród będę mogła zobaczyć dopiero w sobotę, bo dzisiaj to tylko przy latarce.
Hosty zmarzły, a podobno mrozu nie było
iwonaal 21:23, 20 lis 2014

Pięknie u Ciebie.
Napia 21:50, 20 lis 2014

Gardener27 napisał(a)
Agnieszko rozmnażane jednorocznych chryzantem jest banalnie proste Ja swoje wnoszę z donicami jesienią do piwnicy i tam przetrzymuje aż do marca W kwietniu ścinam i przenoszę do domu tam gdzie najwięcej światła Zazwyczaj to południowy parapet Po jakimś czasie wypuszczają nowe pędy które ścinam i ukorzeniam w doniczkach Po ostatnich przymrozkach sadzę ukorzenione sadzonki do gruntu Jesienią masz swoje chryzantemy

Brzmi pięknie, ale ... ja nie mam piwnicy wszystkie rośliny, które próbowałam przechowywać w garażu nie przetrwały zimy, więc szansa, że uda się to właśnie z chryzantemami
Pozdrowka ślę
Napia 23:21, 20 lis 2014

iwonaal napisał(a)
Pięknie u Ciebie.

Dziękuję Iwonko
Napia 23:27, 20 lis 2014

Porcelanowe różyczki gdy w ogrodzie już nie kwitną, zawsze nożna uśmiechnąć się do tych z dzbanuszka

Iwk4 00:09, 21 lis 2014

Agnieszko, przy kulkach masz nawadnianie?
Napia 07:37, 21 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Agnieszko, przy kulkach masz nawadnianie?

Mam rozłożoną linię kroplującą