Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Mirkowy ogród (początki) 14:30, 08 sie 2017

Do góry
Mirko, moje dwuletnie się rozłażą w środku. Co z nimi zrobić?

Jakie uważasz za najładniejsze?
Ogródek Iwony II 14:18, 08 sie 2017

Do góry
Martynko, zwykły bluszcz ok, zawsze, gdy będziesz chciała wykopać, dasz radę. Też ładnie się rozrasta. mam w kilku miejscach i jak dotąd nie narzekam. Gdy za bardzo się panoszy, zwyczajnie odcinam i już.
Zimą robi dobrą robotę.
Płotek panelowy bardzo lubię. Kiedyś tuje go zasłonią i róże, ale teraz jest na swoim miejscu i działa na korzyść ogrodu Swoją drogą stał się tematem przewodnim w ogrodzie.

Pergola (robi się druga )

Ogród w remoncie 13:57, 08 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Asiu, ile lat mają te twoje hortensje różowe? U mnie totalnie leżą w drugim roku. Czy je podwiązujesz? Jak? Jest dla moich nadzieja?

One są u mnie trzeci sezon Iwonko. W poprzednich latach leżały zupełnie. Też już byłam lekko rozdrażniona ale szkoda mi ich było i w tym roku dostały pomoc w postaci takich zwykłych obręczy jakie kupuje się w ogrodniczym. O dziwo pomogło i jestem z nich mega zadowolona. To takie zwykłe obręcze druciane ,trzy koła na trójnogu. Na przyszły sezon M pospawa mi większe bo te mogą już być za małe.
Mirkowy ogród (początki) 13:53, 08 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Za rok będą ładniejsze One szybko rosną
Mireczko pozdrawiam
Wiem wiem Iwonko przecież ja je co rok dzielę i rozmnażam.Odpozdrawiam
Ogródek Iwony II 13:31, 08 sie 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Z fochem to oczywiście taki żarcik. Ja już nie mówię, że bym Cię ciągnęła do ogrodu, bo to 40 kilometrów, ale jakaś kawka chociaż w przelocie, nawet na Starówce. Czytam o Cioci i oczom nie wierzę, tylko pozazdrościć w tym wieku!

Zakoduję sobie na następny raz. A tak swoją drogą, napisz mi Ania na pv, w jakim kierunku jest twoja działka? jaka to okolica?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:29, 08 sie 2017

Do góry
Jakieś znane mi chwasty
Ana, odkąd robię gnojówkę z pokrzyw, jak sie pojawia w ogrodzie, nawet się cieszę, ze daleko jej szukać nie trzeba. Ważne, że wypoczęliście i jesteście szczęśliwi Teraz mimochodem częściej się poschylasz. Czasami taki relaks w ogrodzie jest przyjemny.
Ogród w remoncie 13:22, 08 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Asiu, ile lat mają te twoje hortensje różowe? U mnie totalnie leżą w drugim roku. Czy je podwiązujesz? Jak? Jest dla moich nadzieja?
Ogródek Iwony II 13:21, 08 sie 2017

Do góry
Cudowe widoki! Wszystko soczyste, zdaje się, że każda roślinka daje z siebie wszystko, by wyglądać najpiękniej. Patrząc na całość super robotę robi ten płot panelowy.
Od myśli zatrzymania winobluszczu skutecznie mnie odwiodłaś. Dzięki! Może zwykły bluszcz posadzę.

A to co za narada?

Iwk4 napisał(a)

Moja działka na Dębowym Lesie 13:11, 08 sie 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

liliowiec Ed Murray

Ależ on cudny. Masz jego więcej zdjęć?
I fotki wypasione robisz. Mega wypas
Ogródek Iwony II 13:07, 08 sie 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Zawsze podziwiam ten twój piękny, wymuskany ogród.
Trawy,aż wzdycham głośno do takich pięknych..
Ech,,
Róze, jeżówki, floksy, hortensje, wszystko przepięknie się prezentuje w nim.
Pozdrówki zostawiam

Aniu, dziękuję. Miłe to, co piszesz Ale u Ciebie też pięknie Nie masz czego zazdrościć
Ogródek Iwony II 13:05, 08 sie 2017

Do góry
Aniu, odętka, masz rację.

Ty się Ania nie fochaj, byliśmy po dziecko, nocleg sobie zarezerwowałam, by Zbyszek był wypoczęty, ale w jakimś dziwnym miejscu, po rosyjsku właściciele gadali - trochę mi dziwnie było
Następnym razem sobie urlop objazdowy zaplanuję po ogrodach
Nawet ciut myślałam, by do Danusiowego ogrodu zajechać, dzień dobry powiedzieć, ale czasu nie było - odwiedziłam moją 91-letnią ciocię pod Warszawą. Gotuje jeszcze obiadki dla dzieci, szydełkuje cudne serwetki, a rano korzysta z komputera, gadu-gadu i przepisów szuka. Byłam pod ogromnym wrażeniem jej możliwości

Mirkowy ogród (początki) 12:55, 08 sie 2017

Do góry
Za rok będą ładniejsze One szybko rosną
Mireczko pozdrawiam
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 12:36, 08 sie 2017

Do góry
Kasik napisał(a)

U mnie ona powstała z musu Dostałam od Mamy ogromnego rozchodnika, który po podzieleniu trafił na każdą rabatę jaka w tym okresie u mnie była. Potem dosadziłam żurawki akurat te, bo tylko tam ich nie paliło. Dosadziłam trawy bo je uwielbiam i już.

Czasami dochodzę do wniosku, że kompozycje " z musu", przypadkowe są lepsze i godne uwagi, niż planowane i czasami przekombinowane. No i te z musu są tańsze, bo tworzymy z tego, co jest pod ręką.
Czasami jednak po wielu próbach trzeba się z niektórymi kompozycjami rozstać, bzmienić nasadzenia, bo to, co teraz jest dobrze, wcale nie musi być dobre za kilka lat. Rośliny różnie się rozrastają...

Kasia, czy masz sposób na rozkładające się rozchodniki? Te zwykłe stoją na baczność, a takie odmianowe, bardziej różowe po dwóch latach rozłożyły mi się na boki
Ogródek Iwony II 12:25, 08 sie 2017

Do góry
Kasiu, no tak, ze starszymi rozplenicami nie mam doświadczenia. Wszystko przede mną.
Jolu, dziękuję. Trochę ryzykowałam ją robiąc, bo nie byłam pewna efektu końcowego, ale faktycznie w tym miejscu fajnie wyszła. Testuję tu begonię i białą surfinię. Dosadziłam tam też stipę, ale jej nie widać. W deszczu surfinia się zamyka, ale jak jest słoneczko,ładnie kwiatki otwiera

Nie pamiętam, jak nazywa się ta roślinka...

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 11:38, 08 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mam podobną kompozycję.

U mnie ona powstała z musu Dostałam od Mamy ogromnego rozchodnika, który po podzieleniu trafił na każdą rabatę jaka w tym okresie u mnie była. Potem dosadziłam żurawki akurat te, bo tylko tam ich nie paliło. Dosadziłam trawy bo je uwielbiam i już.
Ogródek Iwony II 11:34, 08 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bardzo fajna ta ceglana donica.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 11:29, 08 sie 2017

Do góry
Mam podobną kompozycję.
Ogród bacowej 11:27, 08 sie 2017

Do góry
Ewcia, a ty gdzie przepadłas?
Ogródek Iwony II 11:16, 08 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, a jaki odcień zieleni by cię interesował? Rozumiem pokrój fontannowy?
Ja lubię Molinię Variegata. Ładnie startuje wiosną, potem łądnie wygląda, gdy kwitnie

Wiosną kupiłam 3 takie trawki do kolan.
Wyglądają, jak te brązowe pokorojem, tylko są zielone.
Carex Flagellifera Kiwi

Tu po zakupach w kwietniu:

Teraz kwitnie mało zauważalnymi kwiatkami na końcu wąsów.

Pokrój fontannowy - bardzo. Najlepsze byłyby rozplenice tak do drugiego roku, ale nie te wielkie. Tam gdzie potrzebna mi ta trawa mam właśnie trzy Moudry - ale one się nabudowują strasznie i nie uśmiecha mi sie dzielić ich co dwa lata.

poszukam jeszcze czegoś, ta Molinia - godna rozważenia.

Dzięki
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 11:12, 08 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, czy tu się wylewa rozplenica? Jaka? Bardzo udana kompozycja. Jakie tu masz hortensje?
U mnie wstawiłam dla ciebie dwie trawki, może by pasowały?

Na dole żurawka limka, nad nią rozchodnik okazały a w nim w dwóch miejscach rozplenica Hameln (jak widać dusi się ale, cóż życie jest ciężkie) Nad nimi Vanilki. Rozchodnik super je trzyma. to koniec.

To jest cieniste miejsce, tam jest słońce późnym popołudniem dlatego nie ma tam koloru.

Zaraz zobaczę trawki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies