Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

zoja 13:56, 08 sie 2017

Mirka przypomina mojego moonlight
i z gałązki i z kwiatków

edit 500 brawo!
Mirka 13:56, 08 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)
Mircia, sadzonka pomylona Ale egzemplarze nie takie złe

A te rozchodniki które pokazywalas dwa posty wyżej to też od nich? Długo już U Ciebie rosną?

Może też się na wiosnę skuszę na coś od nich...

Radziu te rozchodniki dwa posty wyżej to teraz u nich kupiłam.U mnie w ziemi rosną od niedzieli.

A może o te ci chodzi?Jesli tak to te sa dzielone z jednej sadzonki po jednym patyczku w zeszłe lato.Po roku już są ładne kępki.
Mirka 14:05, 08 sie 2017

zoja napisał(a)
Mirka przypomina mojego moonlight
i z gałązki i z kwiatków

edit 500 brawo!
Dziękuję Super takiego chciałam jeszcze dokupić podobno ładnie przyrastają.Zakręciłam się na maksa na rozchodniki.
zoja 14:10, 08 sie 2017

Mirka napisał(a)
Zakręciłam się na maksa na rozchodniki.

ja też, ale chyba już muszę przystopować
Mirka 14:23, 08 sie 2017

zoja napisał(a)

ja też, ale chyba już muszę przystopować
No już to widzę Pamiętam czasy jak wszyscy się nakręcili na baksy i Werbenę,potem na jeżówkę i cisy.Teraz kolej na sedum To są uroki forum
Iwk4 14:30, 08 sie 2017

Mirko, moje dwuletnie się rozłażą w środku. Co z nimi zrobić?

Jakie uważasz za najładniejsze?
Mirka 14:44, 08 sie 2017

Iwk4 napisał(a)
Mirko, moje dwuletnie się rozłażą w środku. Co z nimi zrobić?

Jakie uważasz za najładniejsze?
Iwonka o sedum pytasz?Jeśli tak to ja bym podzieliła karpę(zależy jaka wielka)Ja często robię podział chodników szczególnie tych zwykłych.Młode ładnie w kępie się trzymają a takie trzy cztero letnie w środku robią się gołe .Nie mam ulubionego rozchodnika ale wrazenie na mnie robią na biało kwitnące Stardust.Ładnie przerastają po dzieleniu i kępa się trzyma.Tego nazwy nie znam ale na jesieni do dzielenia bo golas w srodku.Kiedyś dostałam od Ilonki i po podziale przez dwa lata był zwarty.

Z doswiadczenia polecam podział jesienny

mikina34 15:01, 08 sie 2017

O! to ja tez w temacie, mam takiego chyba najpospolitszego i się własnie wziął był i rozszedł na środku, że sama bym tam wlazła ... i mówisz, ze jesienią podział? Czyli, że tak ciachać na części i do ziemi czy jakoś specjalnie podejść? Boje się, że się połamie takie to wielkie :/
Mirka 15:08, 08 sie 2017

mikina34 napisał(a)
O! to ja tez w temacie, mam takiego chyba najpospolitszego i się własnie wziął był i rozszedł na środku, że sama bym tam wlazła ... i mówisz, ze jesienią podział? Czyli, że tak ciachać na części i do ziemi czy jakoś specjalnie podejść? Boje się, że się połamie takie to wielkie :/
Moni wykop i podzielna ile się da.Ja swoje nożem kroiłam .Bez obaw to żelazne roślinyJak duża ta twoja sadzonka pokaż foto możesz u mnie to ocenimy go.
mikina34 15:33, 08 sie 2017

Mirka napisał(a)
Moni wykop i podzielna ile się da.Ja swoje nożem kroiłam .Bez obaw to żelazne roślinyJak duża ta twoja sadzonka pokaż foto możesz u mnie to ocenimy go.

superowo! zrobię dziś fotkę i wstawię wieczorkiem to zobaczysz jakie to to wielkie i podpowiesz co i jak