Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 21:24, 06 sie 2017

cyma2704 napisał(a)
Mireczko podglądam stale, ale rzadko piszę. Twoje maluchy zawsze przyprawiają mnie o palpitacje, masz wyjątkowy dar rozmnażania roślin. Rozchodniki z czerwonymi pędami są zdecydowanie słabsze od zielonych. Mam kilka, ale szału nie ma. Wrzuciłam w wątku o trawach jednorocznych zdjęcia Majesty. Nie zmarnowałam nasion, kilkadziesiąt wyhodowałam, sporo powędrowało też do innych ogrodów.
Nasiona rozplenicy mini oczywiście pozbieram dla Ciebie. Miłego ogródkowania.
Dzięki za pochwały☺To prawda słabo bordowe rozchodniki przyrastają.Robiłam sadzonki w zeszłym roku i mają po jednym pędzie.Za to fajnie się rozrastają przez podział .Majesti widziałam ładnie zakwitła☺Za nasionka z góry dziękuję

Takiego rozchodnika kupiłam jako Matrona ale to chyba nie ona.
Mirka 21:35, 06 sie 2017

Jana napisał(a)
Dziekuję za odpowiedz na wątku Zoji....może jest zatem szansa na moje jagody a w jakim rozstawie maksymalnym muszą rosnąć koło siebie by się zapylały? Pozdrawiam
Ja mam posadzone co metr.
Radziu2013 09:45, 08 sie 2017

Mircia, sadzonka pomylona Ale egzemplarze nie takie złe

A te rozchodniki które pokazywalas dwa posty wyżej to też od nich? Długo już U Ciebie rosną?

Może też się na wiosnę skuszę na coś od nich...
zoja 10:08, 08 sie 2017

Mirko
Zobacz. Po naszej wczorajszej rozmowie u mnie jeszcze cos sobie przypomnialam - pisalas ze przyslali Ci pomylony green yelow. To popatrz jaki ja kupilam w leroy :

Fakt mogl ktos przeniesc etykiete z doniczki ale sa podobne z tym Twoim, prawda?
Kindzia 12:08, 08 sie 2017

Jaka hodowla rozplenic!!! I jakie już duże! Jestem ciekawa czy przywieziona od Irenki Moudry (zresztą dzieliłam już latem, po przywiezieniu, w czasie upału...) mi zakwitnie. I tak się cieszę, że eksperyment letniego dzielenia przeżyła i rośnie...ale czy kotki pokażę???
Mirka 12:20, 08 sie 2017

zoja napisał(a)
Mirko
Zobacz. Po naszej wczorajszej rozmowie u mnie jeszcze cos sobie przypomnialam - pisalas ze przyslali Ci pomylony green yelow. To popatrz jaki ja kupilam w leroy :

Fakt mogl ktos przeniesc etykiete z doniczki ale sa podobne z tym Twoim, prawda?

Twój rzeczywiście podobny , ja obok wstawiam swojego i porównamy.Trochę ciemne zdjecie mam ale to bardzo prawdopodobne że to ten sam.
zoja 12:28, 08 sie 2017

Mirka napisał(a)

Twój rzeczywiście podobny , ja obok wstawiam swojego i porównamy.Trochę ciemne zdjecie mam ale to bardzo prawdopodobne że to ten sam.

od początku wydają mi się podobne na tych zdjęciach zobaczymy jak zakwitną
Iwk4 12:55, 08 sie 2017

Za rok będą ładniejsze One szybko rosną
Mireczko pozdrawiam
Mirka 13:49, 08 sie 2017

Zoja jak zakwitną będzie jasne co one za jedne

Moje dzisiejsze zdobyczne sadzonki rozchodnika całe 5 gałązek jedna różowa 4zielone kwiaty.Ciekawa jestem co to za odmiana będzie.

Mirka 13:53, 08 sie 2017

Iwk4 napisał(a)
Za rok będą ładniejsze One szybko rosną
Mireczko pozdrawiam
Wiem wiem Iwonko przecież ja je co rok dzielę i rozmnażam.Odpozdrawiam